mahmood51 نوشته است:
سلام. دوستان، جسارتاً با اجازه اساتید در مورد باطری یه ورودی بکنم .مهندس حمید جان اگر اشکالی وارده بفرمایید؛
1- اصلاً صحیح نیست باطری لپ تاپ بگیرید چراکه اکثراً سلولای داخلیشون تاریخ گذشته یا یه جورایی مورد داره. بعد یک مدت کوتاهی سرشونو میذارن زمین. اینو بارها امتحان کردم. هدر دادن کامل پوله. خود بنده همین الآن در به در دنبال اینم که باطری لپ تابمو تعمیر کنم یعنی جلوی چشمام سلولای معتبر 3/7 ولتی آمپر مناسب بندازن و تحویل بدن. ولی وقتی کارو که سفت میگیری همشون وا میدن و طفره میرن و نمیتونن قبول کنن جلوی چشمات انجام بدن یا میگن میندازیم ولی ممنکه کار نکنه اونموقع 20 درصد پول باطریهارو بر میدارن و سلولاشونو پس میگیرن و..... خلاصه شامورتی بازی میکنن. باطری اصلیش که خودم از اونور اورده بودم راحت 3 سال کار میکرد بعد از اون هرچی این از خدا بیخبرا به من دادن 4 ماه هم کار نکرده یکی دیگه... یکی دیگه ..... اگر هم کسی جایی میشناسه که کار درست به همون شکلی که عرض کردم انجام میده ادرسشو بده که منو حسابی مدیون خودش کرده. بگه من سریعاً میرم اونجا. تمام امجدیها و پاساژ بهارو.... رفتم همه کارشون میلنگه. چرا باطری لپ تاب؟ برید 5 تا از سلولای تکیشو (همون لیتیوم ایونها) بگیرید و سری کنید فقط گرون میافتن شارژرش هم گرون میافته.
2- برادر هوشیار عزیز، با وجود باطریهای نیکل-متال(NiMH) چرا نیکاد رو پیشنهاد میدید؟!! متالها باطریهای جدیدتر و بهینه ترن که خروجیهای به مراتب بهتر در آمپرکشی دارن و محدودیت سیکل شارژی رو ندارن یعنی برخلاف نیکادها نیاز نیست حتماً کامل خالی بشن که به شارژ بزنیشون به عبارتی هر وقت خواستی میتونی بزنی شارژ حتی وقتی 99% شارژن.--> 100%. ولی اگر نیکاد مثلاً 70% پر باشه به شارژ بزنی اون 70 تارو صفر میکنه و باطری رو با حد و حدود 40-30% شارژ تحویل میده.
3- باطریهای اسیدی خشک ( SLA ها) که ازینا هم بهترن مخصوصاً برای موارد با خروجی آمپر بالا. و حساسیتای شارژیشون مثل لیتیوم ایونا زیاد نیست.خوب راحت میتونید با توجه به آمپر کم مصرف دستگاه یه 12 و یه 6 ولت 2.2 آمپرو سری کنید و مدت طولانی حالشو ببرید.اگر حجم ملاکه و حتماً هم اصرار دارید داخل باکس بذارید بهترینش نسل 4 شارژیها( لیتیوم ایونه) که بالا بهشون اشاره کردم بهینه تر از بقیه هستن ولی خیلی نازک-نارنجین و به شارژ حساسن که باید براش یه شارژر مخصوص بگیرید که خرابش نکنه شارژر خوبش هم یه 120 هزارتایی اب میخوره.
دوستان عزیز سلام
مناسب ترین گزینه برای تامین تغذیه این مدار همانطوریکه مهندس حمید هم قبلا" بهش اشاره و تاکید کرده بودند استفاده از باطری های لیتیوم میباشد.
این باتری ها هم از لحاظ حجم فضای کمتری اشغال میکنند ودر عین حال از آمپر مناسبی مخصوصا" جهت استفاده در مداراتی چون فلزیاب برخوردارند.
اما این باطری ها در کنار این محاسن حساسیتهای مربوط به خودشونو هم دارند ازجمله اینکه باید طبق استاندارد خاص خودشون شارژ و دشارژ بشن تا بمدت طولانی بتونیم از اونا استفاده کنیم وگرنه اگه بخواهیم با روش باطری های سیلد اسید اونا رو شارژ کنیم قطعا" بعد از مدت زمان اندکی کیفیت خودشونو از دست میدن و حتی بعضا" کاملا" خراب و بلا استفاده میشن.
دوستان اگه میخوان از این نوع باطری استفاده کنند حتما" لازمه اولا" از نوع مرغوب و درجه یک این باطری تهیه کنندکه قیمتش متفاوت از نوع معمولی است و ممکنه در ابتدا مقداری متحمل هزینه بیشتری نسبت به نوع معمولی و کیفیت پایین این باطری بشن. اتفاقا" یکی از دوستان همین انجمن که درخصوصی در مورد این نوع باطری ها باهم گفتگو میکردیم وقتی من از قیمت خرید هر سلول 2200 میلی آمپر یک نوع مرغوببه مبلغ 24000تومان براش گفتم در جواب فرمودن که : من هر سلول 4800میلی
آمپرشو 5000تومان خرید کردم. خوب این ناگفته پیداست که مشخصاتی که روی اون درج شده کاملا" تغلبیه . بی کیفیت ترین نوع این باطری با آمپر 2200 میلی در بازار هر سلول 7500 تا 9000 تومان اون هم در بازار تهران هست.
حالا در صورت انتخاب هر نوع از کیفیت از این باطری در مرحله بعد روند شارژ این باطری است که اگه بخواهیم این امر بطور صحیح انجام بشه باید از بالانسر های مخصوص کنترل جریان شارژ استفاده کنیم تا همه سلول ها به یک اندازه و میزان شارژ بشن. حتی اگه ما از مرغوبترین نوع این باطری هم استفاده کنیم اما از متعادل کننده شارژ بین سلول ها استفاده نشه در نهایت به زودی باطری ها را از دست خواهیم داد.قیمت این بالانسر ها هم از 45000تومان تا 120000 تومان بسته به میزان دقت عملکردشون متفاوته.
درنهایت بعد از تهیه دو مورد بالا باید از شارژر مناسب این مدار هم استفاده بشه .اینطور نیست که شما با هر آداپتوری و با هر شدت جریانی بتونید شارژ کامل و درستی انجام بدهید.
پس میبینید که در استفاده از این نوع باطری شما باید مقداری بیش از آنچه که برای باطری های دیگه هزینه صرف میکنید اینجا هزینه کنید.توصیه میکنم اگه نمیخواهید این موارد را ذکر شده را رعایت کنید اصلا" از این نوع باطری استفاده نکنید چرا که بعد از چند ماه مجبور میشید با صرف هزینه دیگری دوباره و شاید هم چندین بار دچار صرف این هزینه ها بشید.
لازم به ذکره که همه این موارد را بنده به شخصه تجربه کردم و کلی هم براش هزینه دادم وضرر کردم.علتش هم عدم توجه به توصیه های مربوطه به دلیل هزینه هاش و بعضا" راهنمایی های اشتباه تعدادی از دوستان و البته بوده که اظهار میکردند : اصلا" نیازی به صرف این همه هزینه نیست.
مخلص همه سروران گرامی