با سلام خدمت مهندس حمید عزیز
و دیگر اساتید محترم
دلیل متفاوت بودن ساخت و تست فرانکو رو متوجه شدم و میخوام راجع بهش توزیح بدم
اینکه یه مدار ساده نزدیک به۷۰۰ صفحه آزمون و خطا طول کشیده بخاطر لحاظ نکردن یک نکته کلیدی،ظریف و پیش پا افتاده است که عرض میکنم
بنده الکترونیک نخوندم ولی ۲۵سال با مدارات الکترونیک سرو کله زدم
برای ساخت فرانکو ۲نکته لازمه
۱_ ساخت مدار
۲_کالیبره کردن و رسوندن مدار به حساسیت و ولتاژ منایب
یه مسئله مهم که اکثرا ازش غافل بودیم اینه که: هر دو نکته بهم ربط دارن
معمولا اکثر دوستان و بنده اقدام به ساخت مدار و تست اون و همزمان تغییر قطعات و تست و ..........
که کاملا اشتباه محضه
اینکه قطعات بتای فلان و خازن فلان نصب کردیم و هر نفر یه جور جواب داده بخاطر خطای محض در پروسه ساخت مدار هست
اگه صفر تا صد پروژه از روی اصول و روش صحیح ساخت و تست اجرا میشد این همه نتایج متفاوت بوجود نمی اومد و یا خیلی خیلی نتایج کمتر متفاوت میشد
و اما نکته ریز و پیش پا افتاده چیه
جواب شیلد مدار
برای ساخت مدارات رادیویی اصلی ترین و مهم ترین قسمت مدار شیلد و جعبه مدار هست وه باید ابتدا جعبه و شیلد مدار ساخته میشد بعد خود مدار
چرا؟؟؟؟چون ما ابتدار مدار رو میساختیم و تغییر قطعات و تست ها رو انجام میدادیم بعد رو داخل جعبه فرو میکردیم
و نهایتا متوجه میشدیم مدار درست کار نمیکنه
وباز مدار رو از جعبه خارج میکردیم و باز قطعات ر تغییر میدادیم و داخل جعبه که نصب میکردیم باز نتیجه متفاوتی به بار می آورد و این پروسه تکرار و تکرار میشد و دست آخر تعدادی از دوستان
بصورت کوشش و خطا موفق به ساخت مدار با سنس واقعی هدف شدند
و اکثرا عزیزان مایوس و پروژه رو کتار گزاشتن
راه حل ساده این مسئله که خیلی زود به نتیجه برسیم اینه به هیچ وجه
تکرا میکنم به هیچ وجه، به هیچ وجه خارج جعبه و شیلد جعبه تست نگیرید چون شما رو به بیراهه میبره
مراحل ساخت پروژه بصورت صحیح
۱_ابتدا تهیه جعبه بصورت در دار که شبیه کتاب بازو بسته بشه برای تست
۲_ اقدام به شیلد جعبه با نازکترین ورق آلومینیوم یا مسی بدون کوچکترین سوراخ و درز
۳_نصب کلید پاور و ۳چراغ و نصب باتری و آنتن و ژاک شارژر
۴_ساخت برد با قطعات مرغوب و طبق توصیه های مهندس حمید عزیز .بهتره بتای ترانزیستور ها دور و بر۵۰۰ تا۵۵۰ باشه
۵_شتشوی مدار و خشک کردن مدار با سشوار
۶_تست اولیه برای چراغ زدن و لمس دست که فقط مشخص بشه دستگاه درست ساخته شده
۷_نصب مدار داخل جعبه و بستن درب جعبه
اصل مطلب اینجا شروع میشه
کالیبره کردن از داخل جعبه باید صورت بگیره و به هیچ وجه بیرون جعبه نباید تغییرات اعمال بشه و تست بشه
هر بار که تغییری رو اعمال کردید تا به ولتآژ و حساسیت لازم برسید حتما اول در جعبه باید بسته بشه بعد تست بشه
حتی تست فندک
اثر آسمان
تست لمس
تست چهار جهت اصلی و هر نوع تستی کا انجام میدید باید حتما مدار داخل شیلد و جعبه تست بشه
اگه تغییرات و تست ها رو بدون شیلد و جعبه انجام بدید یا به حساسیت لازم نمیرسید یا کلا دچار آزمون و خطا میشید
دوستان توجه داشته باشید بدون شیلد جعبه نتایج تست هر نفر با نفر دیگه متفاوت میشه
تو محیط بیرون و صحرا هم نویز دکل های مخابراتی وجود داره
کجا رو سراغ داربد که دکل مخابراتی و نظامی نصب نشده و نویز وجود نداره
تمام توصیه های مهندس حمید عزیز رو روی فلزجو و فرانکو اجرا کردم ولی به نتیجه دلخواه نرسیدم خصوصا روی فرانکو
نهایتا به مرور متوجه شدم ایراد از روش ساخت هست
نکات و توصیه های مهندس حمید مثل طلا هست و باید از وجود پربار ایشون استفاده کرد
حرف آخر
از شیلد و جعبه شروع نکنید به نتیجه نمیرسید
با تشکر از مهندس حمید عزیز