انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : یکشنبه 4 آذر1403 - 11:59am

پاسخ به موضوع  [ 6542 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 624 , 625 , 626 , 627 , 628 , 629 , 630 ... 655  بعدی
 ردیاب یونی ساخت دوستان سایت همسایه (فرانکو) 
نویسنده پیغام
مدیر کل
مدیر کل

این ماژولهای فرستنده هارمونیکهای مختلف فرکانسی تولید میکنن و اغلب دارای اسیلاتور دیگری هم هستن که با فرکانس خیلی پایین تر کار میکنه. تحت این شرایط میشه با نزدیک کردن ماژول به ورودی مدار فرانکو و یا گرفتن سیم از قسمتی از ماژول که فرکانس پایین داره و اتصالش به ورودی فرانکو مشابه اسیلاتور 8 مگاهرتز به ولتاژ خروجی مورد نظر دست پیدا کرد. وگرنه از این حیث که خود 100 مگاهرتز نمیتونه این کار رو انجام بده درست هست و بطور مستقیم تقریبا تقویتی توسط این مدار نداره که بتونه ولتاژ مناسب رو ایجاد کنه.

چهارشنبه 23 فروردین1402 - 1:41pm
کاربر فعال
کاربر فعال

سلام مهندس جان
ببخشید که زیاد شمارو سین جیم میکنم
عفو بفرمایید

هدفم اینه به نتیجه مطلوب برسم و نهایتا نتایج رو در اختیار دوستان قرار بدم

سعی کردم ولتاژ رو پایین بیارم نزدیک ۳ولت با ترانزیستورهای بتای۵۵۰ ولی زیاد موفق نبودم و ولتاژ با ۸مگاهرتز همچنان بالا بود

C1رو که به tr1و کریستال وصل هست بالا بردم به ۸۲۰پیکو(شماتیک ۳۳۰پیکو هست)
و ولتاژ با ۲تکه سیم از ۱/۲ولت تا۵/۵ولت قابل تنظیمه

منظورم اینه الان ۲تکه سیم بازه ولتاژی بهتری تولید میکنه و روی ۳ولت تنظیمش کردم و سنس آسمان رو با ۳چراغ کامل دارم
نسبت به جهت های مغناطیسی زمین واکنشی نداره
تست لمس دست هم درسته
تو محییط شهری و مکز شهر به بعضی جهات ۳چراغ میده و ولی بیرون شهر به ۴جهت اصلی واکنشی نداره

سوال
تغییر c1کار اشتباهیه؟یا نه
و توزیح بدید c1چه کاری رو انجام میده و بالا و پایین کردنش چکار میکنه
و چقدر مجاز به تغیر c1هستیم
ممنون و سپاس

چهارشنبه 23 فروردین1402 - 4:55pm
مدیر کل
مدیر کل

خسته نباشین. خواهش میکنم.
تغییر خازن 1 میتونه اسیلاتور رو تضعیف بکنه و امکان تنظیم ولتاژ بهتری در اختیار شما بذاره. در واقع این خازن جزئی از بخش اسیلاتور مدار هست که بصورت نوعی از اسیلاتور کولپیتس بسته شده. لذا اگر تغییر این خازن بیش از حد باشه اسیلاتور کلا از کار میفته. همینکه میتونین تنظیم ولتاژ مناسب رو انجام بدین نشون میده مشکلی وجود نداره.

چهارشنبه 23 فروردین1402 - 5:18pm
کاربر فعال
کاربر فعال

حمید نوشته است:
این ماژولهای فرستنده هارمونیکهای مختلف فرکانسی تولید میکنن و اغلب دارای اسیلاتور دیگری هم هستن که با فرکانس خیلی پایین تر کار میکنه. تحت این شرایط میشه با نزدیک کردن ماژول به ورودی مدار فرانکو و یا گرفتن سیم از قسمتی از ماژول که فرکانس پایین داره و اتصالش به ورودی فرانکو مشابه اسیلاتور 8 مگاهرتز به ولتاژ خروجی مورد نظر دست پیدا کرد. وگرنه از این حیث که خود 100 مگاهرتز نمیتونه این کار رو انجام بده درست هست و بطور مستقیم تقریبا تقویتی توسط این مدار نداره که بتونه ولتاژ مناسب رو ایجاد کنه.

ممنونم مهندس عزیز
با این روش فلزات جدید رو میشه پیدا کرد درسته و هیچ کاربردی برای یون یابی نداره؟
یه سوال دیگه اینکه با این روش حفره رو میشه تشخیص داد از فاصله ی دور؟

چهارشنبه 23 فروردین1402 - 8:38pm
کاربر فعال
کاربر فعال

با سلام خدمت مهندس حمید عزیز
و دیگر اساتید محترم

دلیل متفاوت بودن ساخت و تست فرانکو رو متوجه شدم و میخوام راجع بهش توزیح بدم

اینکه یه مدار ساده نزدیک به۷۰۰ صفحه آزمون و خطا طول کشیده بخاطر لحاظ نکردن یک نکته کلیدی،ظریف و پیش پا افتاده است که عرض میکنم

بنده الکترونیک نخوندم ولی ۲۵سال با مدارات الکترونیک سرو کله زدم

برای ساخت فرانکو ۲نکته لازمه
۱_ ساخت مدار
۲_کالیبره کردن و رسوندن مدار به حساسیت و ولتاژ منایب

یه مسئله مهم که اکثرا ازش غافل بودیم اینه که: هر دو نکته بهم ربط دارن

معمولا اکثر دوستان و بنده اقدام به ساخت مدار و تست اون و همزمان تغییر قطعات و تست و ..........
که کاملا اشتباه محضه
اینکه قطعات بتای فلان و خازن فلان نصب کردیم و هر نفر یه جور جواب داده بخاطر خطای محض در پروسه ساخت مدار هست

اگه صفر تا صد پروژه از روی اصول و روش صحیح ساخت و تست اجرا میشد این همه نتایج متفاوت بوجود نمی اومد و یا خیلی خیلی نتایج کمتر متفاوت میشد

و اما نکته ریز و پیش پا افتاده چیه

جواب شیلد مدار
برای ساخت مدارات رادیویی اصلی ترین و مهم ترین قسمت مدار شیلد و جعبه مدار هست وه باید ابتدا جعبه و شیلد مدار ساخته میشد بعد خود مدار

چرا؟؟؟؟چون ما ابتدار مدار رو میساختیم و تغییر قطعات و تست ها رو انجام میدادیم بعد رو داخل جعبه فرو میکردیم :D و نهایتا متوجه میشدیم مدار درست کار نمیکنه
وباز مدار رو از جعبه خارج میکردیم و باز قطعات ر تغییر میدادیم و داخل جعبه که نصب میکردیم باز نتیجه متفاوتی به بار می آورد و این پروسه تکرار و تکرار میشد و دست آخر تعدادی از دوستان
بصورت کوشش و خطا موفق به ساخت مدار با سنس واقعی هدف شدند
و اکثرا عزیزان مایوس و پروژه رو کتار گزاشتن

راه حل ساده این مسئله که خیلی زود به نتیجه برسیم اینه به هیچ وجه
تکرا میکنم به هیچ وجه، به هیچ وجه خارج جعبه و شیلد جعبه تست نگیرید چون شما رو به بیراهه میبره

مراحل ساخت پروژه بصورت صحیح

۱_ابتدا تهیه جعبه بصورت در دار که شبیه کتاب بازو بسته بشه برای تست
۲_ اقدام به شیلد جعبه با نازکترین ورق آلومینیوم یا مسی بدون کوچکترین سوراخ و درز
۳_نصب کلید پاور و ۳چراغ و نصب باتری و آنتن و ژاک شارژر
۴_ساخت برد با قطعات مرغوب و طبق توصیه های مهندس حمید عزیز .بهتره بتای ترانزیستور ها دور و بر۵۰۰ تا۵۵۰ باشه
۵_شتشوی مدار و خشک کردن مدار با سشوار
۶_تست اولیه برای چراغ زدن و لمس دست که فقط مشخص بشه دستگاه درست ساخته شده
۷_نصب مدار داخل جعبه و بستن درب جعبه

اصل مطلب اینجا شروع میشه
کالیبره کردن از داخل جعبه باید صورت بگیره و به هیچ وجه بیرون جعبه نباید تغییرات اعمال بشه و تست بشه
هر بار که تغییری رو اعمال کردید تا به ولتآژ و حساسیت لازم برسید حتما اول در جعبه باید بسته بشه بعد تست بشه
حتی تست فندک
اثر آسمان
تست لمس
تست چهار جهت اصلی و هر نوع تستی کا انجام میدید باید حتما مدار داخل شیلد و جعبه تست بشه

اگه تغییرات و تست ها رو بدون شیلد و جعبه انجام بدید یا به حساسیت لازم نمیرسید یا کلا دچار آزمون و خطا میشید

دوستان توجه داشته باشید بدون شیلد جعبه نتایج تست هر نفر با نفر دیگه متفاوت میشه
تو محیط بیرون و صحرا هم نویز دکل های مخابراتی وجود داره
کجا رو سراغ داربد که دکل مخابراتی و نظامی نصب نشده و نویز وجود نداره

تمام توصیه های مهندس حمید عزیز رو روی فلزجو و فرانکو اجرا کردم ولی به نتیجه دلخواه نرسیدم خصوصا روی فرانکو
نهایتا به مرور متوجه شدم ایراد از روش ساخت هست

نکات و توصیه های مهندس حمید مثل طلا هست و باید از وجود پربار ایشون استفاده کرد

حرف آخر

از شیلد و جعبه شروع نکنید به نتیجه نمیرسید

با تشکر از مهندس حمید عزیز @};-

چهارشنبه 23 فروردین1402 - 10:03pm
مدیر کل
مدیر کل

Protect6a نوشته است:
ممنونم مهندس عزیز

بله حالت انعکاس یابی برای فلزات جدید و البته نسبتا بزرگ و کم عمق قابل استفادست. در مورد حفره هم در صفحات قبلی توضیح دادم. کلا برای سنس از راه دور قابل استفاده نیست.

پنج شنبه 23 فروردین1402 - 12:38am
کاربر فعال
کاربر فعال

درود
دوستان برای اینکه دسته باکس بصورت جداشونده باشه و هربار بشه بعد از استفاده از باکس جدا کردش کسی ایده داره؟؟
بنده دسته رو بصورت ثابت روی باکس قرار دادم که در حمل و نقل آزار دهنده است

پنج شنبه 24 فروردین1402 - 5:29am
کاربر فعال
کاربر فعال

حمید نوشته است:
Protect6a نوشته است:
ممنونم مهندس عزیز

بله حالت انعکاس یابی برای فلزات جدید و البته نسبتا بزرگ و کم عمق قابل استفادست. در مورد حفره هم در صفحات قبلی توضیح دادم. کلا برای سنس از راه دور قابل استفاده نیست.

ممنونم مهندس جان
لطفا در مورد نحوه ی شیلدکردن باکس یه توضیحی بفرمایید و اینکه شیلد کرد به چه صورت انجام میشه؟

پنج شنبه 24 فروردین1402 - 11:16am
مدیر کل
مدیر کل

خواهش میکنم.
میتونین جعبه رو از داخل با فویل آلومینیوم پوشش بدین و بعد با اتصال یک سیم کوتاه و محکم به زمین مدار وصل کنین. شیلد نباید خیلی به مدار نزدیک باشه و باید حداقل 1 سانت فاصله داشته باشه.

پنج شنبه 24 فروردین1402 - 1:30pm
کاربر فعال
کاربر فعال

حمید نوشته است:
خواهش میکنم.
میتونین جعبه رو از داخل با فویل آلومینیوم پوشش بدین و بعد با اتصال یک سیم کوتاه و محکم به زمین مدار وصل کنین. شیلد نباید خیلی به مدار نزدیک باشه و باید حداقل 1 سانت فاصله داشته باشه.

ممنون از صبر و حوصله ای که برای جواب دادن به خرج میدید مهندس حمید
نظرتون راجع به شیلد کردن باکس با فریت مایع چیه؟بهتر از آلمینیوم نیست؟
جنس جعبه چی باشه بهتر مهندس؟

پنج شنبه 24 فروردین1402 - 1:34pm
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 6542 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 624 , 625 , 626 , 627 , 628 , 629 , 630 ... 655  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر عضو شده ای موجود نیست. و 44 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure