انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : شنبه 3 آذر1403 - 7:58am

پاسخ به موضوع  [ 27768 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 935 , 936 , 937 , 938 , 939 , 940 , 941 ... 2777  بعدی
 فلزیاب پالسی فلزجو - FelezJoo PI 
نویسنده پیغام
مدیر کل
مدیر کل

milad7 نوشته است:
مهندس حمید عزیز. با توجه به اینکه بعضی از دوستان igbt بجای ماسفت معرفی کردند برام سوال پیش امده که ایا میشه جای ماسفت استفاده کرد طبق یکسری اطلاعاتی که از چند سایت جمع کردم وبا توجه به این مطالب:

از igbt برای فرکانس های پایین و توان های بالا و از mosfet برای توان ها پایین و فرکانس های بالا استفاده میشه .
دلیل اون هم این هست که تمامی قطعات به یک زمان خاص به نام ton برای پاسخ گویی به پالس ورودی نیاز دارن ، این زمان در igbt بیشتر از mosfet هست ، به همین دلیل این قطعه نمیتونه در فرکانس های بالا به تمامی پالس های وروردی پاسخ بده وبعضی ها رو حذف میکنه .

IGBT در پکیج جریان بالا وجود دارد و صنعتی تر است ولی ماسفت جریانهای کمتری ساخته شده ( 500W output power>.) و چند صد آمپری ندارد (شایدم باشد)

بنابراین در توان بالا از IGBT باید استفاده کرد!!

مهندس جان با توجه به این مطالب آیا میشه از igbt استفاده کرد؟؟؟؟

IGBT در کمتر از 20KHZ ساخته میشود و استفاده! این یعنی اگر فریت ما توان 50 کیلو را هم داشت و ما برای کوچک کردن ابعاد هسته و دستگاه به 50 کیلوهرتز روی آوردیم دیگر نمیتوانیم از IGBT استفاده کنیم!!!!! و باید برویم سراغ همان ماسفت ! پس با انتخاب IGBT فرکانس ما محدود میشود به حداکثر 20KHZ

و مطلب دیگه اینکه خودم دیتاشیت چندتا از igbt خوندم مقدار اهم مجازشو ننوشته بود. یعنی اهم ندارند؟؟

مهندس جان با توجه به این مطالب میشه از igbt استفاده کرد؟؟؟؟

با تشکر از جناب ayaz mb که زحمت تست IGBT رو کشیدن و همینطور شما که این سوال رو پرسیدین.
IGBT نوعی ترانزیستور ترکیبی هست که تحت شرایطی میتونه بجای ماسفت استفاده بشه. برای درایو مثل ماسفت به ولتاژ نیاز داره و توان جریاندهی بالایی رو داره که سبب میشه کاربرد صنعتی پیدا کنه. ولی در هر صورت سرعت سوئیچ و بخصوص خاموش شدنش بخوبی ماسفت نیست و این سبب میشه برای سنس فلزات کوچک و فلزیاب هایی که از لوپ کوچک استفاده میکنن IGBT گزینه چندان مناسبی نباشه. ولی برای لوپهای بزرگ و سنس اهداف بزرگ بنظر من میتونه کمی بهبود در برد بهمراه داشته باشه. این ترانزیستور ها بطور مشخص دارای اهم نیستن ولی امپدانس خروجیشون معمولا از ماسفت کمتر هست و توان جریاندهی بسیار بالا هم به همین دلیل هست.
در صورت استفاده از IGBT برای این مدار باید توجه داشت که هر شماره ای خوب جواب نمیده! باید از نوع سرعت بالا باشه و سرعت سوئیچش زیر میکرو ثانیه باشه و ظرفیت خازن خروجیش هم دور و بر 300 پیکو باشه تا با قسمت تفکیک هم مشکلی نداشته باشه. بین نمونه هایی که دوستمون ayaz mb بررسی کردن شماره BUP403 مشخصات خوبی داشت و ایشون هم جواب خوبی ازش گرفته بود. با این حساب این شماره مورد تایید هست. هر چند که 600 ولتیه و بنظرم میشه IGBT مشابه این ولی با ولتاژ بالاتر پیدا و جایگزین کرد.

سه شنبه 5 خرداد1394 - 3:55pm
مدیر کل
مدیر کل

محمد کیا نوشته است:
حمید نوشته است:
محمد کیا نوشته است:
دوستان سلام بنده دو بار مدار رو منتاژ. کردم که دفعه اول چند قطعه مشکل داشت که با تعویض قطعه ها بالا نیومد و تنها ال سی دی روشن می شود حال دوباره منتاژ کردم ولتاژ ها دقیق هستند باز ال سی دی روشن میشه اما بدونه هیچ علامت یا مربعی در ضمن برای مدار قبلی دو تا ای سی پروگرام کردم و حالا نمی دانم ای سی ها سوختند یا مشکل دیگری دارم لطفا رهنمای بفرمائید

میکرو رو مجددا با فیوز بیت ریست تنظیمات پروگرام کنین. اگر باز هم مشکلی وجود داشت باید اتصالات ال سی دی رو بررسی کنین. در ضمن اگر نور ال سی دی روشن میشه یعنی میکرو درست کار میکنه. ولی برای تنظیم کنتراست نیاز به تنظیم اولیه هست که باید تنظیمات ریست بشه تا دستگاه از ابتدا بالا بیاد و بتونین کنتراست نوشته ها رو تنظیم کنین. فایل توضیحات رو در این زمینه دوباره مطالعه کنین.

مهندس جان ممنونم از لطفتا اتصالات ال سی دی رو بررسی کردم و دوباره پروگرام کردم باز همین مشکل رو دارم آیا ممکن است خود ال سی دی مشکل داشته باشد؟

بله ممکنه از خود ال سی دی هم باشه.

سه شنبه 5 خرداد1394 - 3:58pm
آواتار کاربر

orginal نوشته است:
mehrdadt6 نوشته است:
سلام دوستان خسته نباشید
لوپ 26 عنکبوتی 0.6 اهم 350 هانری با 17 دور سیم افشان 1 درست کردم دیلی اتوماتیک 16
سینی 60
1متری سنس میکنه خیلی کم میزنه
به طلا حساسیت نداره
پیشاپیش از راهنمایی شما سپاسگزارم

http://upload7.ir?p=preview&s=1&q=jAgTC ... e8opWd&s=1

http://upload7.ir?p=preview&s=1&q=eSwUj ... 7PNdPw&s=1

http://upload7.ir?p=preview&s=1&q=G7mDC ... N6thOn&s=1

دوست گرامی توی عکس که لوپت 34 دوره نه 17 دور

معذرت میخوام، بله 34 دور ولی نمیدونم مشکل از کجاست سنس ضعیفه

اگر خاموش باشي تا ديگران به سخنت آرند ، بهتر که سخن گوئي و خاموشت کنند.
سقراط
هرگاه خداوند بخواهد كسي را خوار گرداند ، او را از علم و دانش بي بهره مي سازد.
امام علي (ع)

سه شنبه 5 خرداد1394 - 5:09pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

تهم نوشته است:
ayaz mb نوشته است:
با سلام خدمت دوستان محترم
در مورد تعویض ماسفت برای اون دسته از دوستانی که امکان تهیه قطعات مرغوب هست لطف کنن قطعه جایگزینی برای 840 که توسط خود بنده تست و آزمایش شده رو روی مدارشون آزمایش بکنند و نتیجه رو برای دوستان اعلام بفرمایند .

قطعه پیشنهادی

igbt :bup 403

قیمت قطعه توی اکثر فروشگاهها ی اینترنتی کشور به صورت تک فروشی 3500 تومان به تاریخ 1394/2/4

و قطعه پیشنهادی دوم
igbt:h25b1202
البته قطعه دوم بدون گزینه حذف آهن خواهد بود اما تاثیر بسازیی در برد خواهد داشت

قیمت قطعه 6500 تومان

با سلام
ایاز جان ممنون بابت تست ومعرفی قطعه جدید
سوال من اینه که شما زحمت این دو قطعه رو کشیدید لطفانتایجتون رو اعم ازتغییر برد تفکیک اهن وهمینطور دمای ماسفت و مصرف باتری ومهمتر از اون ثبات رو توی هر دو ماسفت یه مقایسه کنید وجوابش رو اینجا قرار بدین.
با تشکر

سوال من اینه که شما زحمت این دو قطعه رو کشیدید لطفانتایجتون رو اعم ازتغییر برد تفکیک اهن وهمینطور دمای ماسفت و مصرف باتری ومهمتر از اون ثبات رو توی هر دو ماسفت یه مقایسه کنید وجوابش رو اینجا قرار بدین.

با سلام تهم عزیز
دوست من در مورد افزایش برد باید بگم که برای بنده حدود 2 الی 3 سانتی افزایش داشت اما نکنه مهم برای این بود که مدار بنده گزینه حذف آهنش با irf 840 از عدد 12 شروع به واکنش میکرد ولی با bup 403از عدد 8 شروع به حذف کرد که برای بنده بهتر بود و اعداد دیباگ هم همانند 840 هست . بنظر بنده اون 2 ال 3 سانتی که افزایش داشت ( برای سکه 500 تومانی با لوپ 50) به خاطر اختلاف ولتاژ 100 عددی با ماسفت 840 هست .
اما در مورد گرم شدن ا بهتر بگم داغ کردن بنده تا پهنای پالس 240 بالا رفتم و حدود ده ،دوازده دقیقه ای مدار روشن بود تا جایی گرم شد که میشد براحتی احساس کرد و تا اون پهنای پالس نیاز به هیتسینگ نداره اما طبیعی هست با پالسهای بالاتر به تناسب بیشتر گرم خواهد شد و به نظر من پهنای پالس بیشتر کارایی خوبی نخواهد داشت مگر بخوایین فقط با لو پ 1*1 یا بزرگتر کاوش بکنید .
در آخر برای میزان مصرف باطری باید عرض کنم که شما با هر ترانزیستور یا ماسفت یا igbtبا هر ولتاژِ کار بکننین تقریباً با اختلاف چند دهم ولتی روبرو خواهید بو د اما اگر بخوایین پهنای پالس رو بالا ببرین به تناسب هر درجه عدد پالس بالا تر میزان مصرف باطریتون هم افزایش پیدا میکنه

آخرین بار توسط ayaz mb در سه شنبه 5 خرداد1394 - 5:36pm ویرایش شده است، در کل 2 بار ویرایش شده است.

سه شنبه 5 خرداد1394 - 5:23pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

mehrdadt6 نوشته است:
orginal نوشته است:
mehrdadt6 نوشته است:
سلام دوستان خسته نباشید
لوپ 26 عنکبوتی 0.6 اهم 350 هانری با 17 دور سیم افشان 1 درست کردم دیلی اتوماتیک 16
سینی 60
1متری سنس میکنه خیلی کم میزنه
به طلا حساسیت نداره
پیشاپیش از راهنمایی شما سپاسگزارم

http://upload7.ir?p=preview&s=1&q=jAgTC ... e8opWd&s=1

http://upload7.ir?p=preview&s=1&q=eSwUj ... 7PNdPw&s=1

http://upload7.ir?p=preview&s=1&q=G7mDC ... N6thOn&s=1

دوست گرامی توی عکس که لوپت 34 دوره نه 17 دور

معذرت میخوام، بله 34 دور ولی نمیدونم مشکل از کجاست سنس ضعیفه

دوست عزیز شما یه بار دیگه مقادیر مقاومت و ظرفیت لوپتون رو چک بکنین به احتمال زیاد یه جایی از لوپ مشکل دارین که باید رفع بشه .و یه نکته که سیم 1 میل اونم افشان برای لوپ با اندازه انتخابی شما مناسب نخواهد بود بهتر هست برای لوپ های کوچک از سیم مفتولی یا لاکی در حدود 0/70یا نهایت 0/80 استفاده بکنین یا از سیم تلفن میتونین 3 رشته رو باهم موازی بپیچین و در آخر در محل کانکتور به هم متصل بکننین . سیم افشان 1 میل برای لوپ 50 به سختی جواب میده که تازه قابل قبول نیست .

سه شنبه 5 خرداد1394 - 5:27pm
کاربر فعال
کاربر فعال

shahab454545 نوشته است:
سلام دوستان خسته نباشید

من لوپ 60 سانت عنکبوتی رو با 18 دور سیم افشان 1.1 درست کردم ودیلی اتوماتیک 18 شناسایی شد کابل رابط هم مکس ژاپنه

حداکثر بردم برای سینی گرد 38 سانتی 170 سانته طبق نتایج دوستان برد دستگاه من کمه به نظرتان مشکل از کجاست؟

lf357 h1126 وماسفت هم خرید قدیمه دو سال پیش برای دستگاه دیگری خریده بودم قطعات هم از جنس خوب ومقاومت هارو از همگی از 1 درصد خطا استفاده کردم

لطفا راهنمایی کنید
.

سلام دوستان کسی نبود مارو راهنمایی کنه که این برد با تنظیمات پیش فرض وحساسیت 18 چرا کمه ؟مهندس حمید شما نظری ندارید

من لوپ رو به صورت انکبوتی 18 دور پیچیدم و سیم هارو تا جای که تونستم مرتب کردم و اهمش دقیق 1 شده ظرفیتش رو نمیدونم

سکه 500 تومانی رو از 40 سانتی میگیره

واگر ممکنه راهنمای کنید اگر بخوایم یک لوپ 30 سانتی درست کنیم از چه نمره سیم افشانی میشه استفاده کرد که جنس های ریز رو خوب بگیره؟

سه شنبه 5 خرداد1394 - 6:25pm
کاربر فعال
کاربر فعال

ayaz mb نوشته است:
تهم نوشته است:
ayaz mb نوشته است:
با سلام خدمت دوستان محترم
در مورد تعویض ماسفت برای اون دسته از دوستانی که امکان تهیه قطعات مرغوب هست لطف کنن قطعه جایگزینی برای 840 که توسط خود بنده تست و آزمایش شده رو روی مدارشون آزمایش بکنند و نتیجه رو برای دوستان اعلام بفرمایند .

قطعه پیشنهادی

igbt :bup 403

قیمت قطعه توی اکثر فروشگاهها ی اینترنتی کشور به صورت تک فروشی 3500 تومان به تاریخ 1394/2/4

و قطعه پیشنهادی دوم
igbt:h25b1202
البته قطعه دوم بدون گزینه حذف آهن خواهد بود اما تاثیر بسازیی در برد خواهد داشت

قیمت قطعه 6500 تومان

با سلام
با تشکر

با سلام تهم عزیز
دوست من در مورد افزایش برد باید بگم که برای بنده حدود 2 الی 3 سانتی افزایش داشت اما نکنه مهم برای این بود که مدار بنده گزینه حذف آهنش با irf 840 از عدد 12 شروع به واکنش میکرد ولی با bup 403از عدد 8 شروع به حذف کرد که برای بنده بهتر بود و اعداد دیباگ هم همانند 840 هست . بنظر بنده اون 2 ال 3 سانتی که افزایش داشت ( برای سکه 500 تومانی با لوپ 50) به خاطر اختلاف ولتاژ 100 عددی با ماسفت 840 هست .
اما در مورد گرم شدن ا بهتر بگم داغ کردن بنده تا پهنای پالس 240 بالا رفتم و حدود ده ،دوازده دقیقه ای مدار روشن بود تا جایی گرم شد که میشد براحتی احساس کرد و تا اون پهنای پالس نیاز به هیتسینگ نداره اما طبیعی هست با پالسهای بالاتر به تناسب بیشتر گرم خواهد شد و به نظر من پهنای پالس بیشتر کارایی خوبی نخواهد داشت مگر بخوایین فقط با لو پ 1*1 یا بزرگتر کاوش بکنید .
در آخر برای میزان مصرف باطری باید عرض کنم که شما با هر ترانزیستور یا ماسفت یا igbtبا هر ولتاژِ کار بکننین تقریباً با اختلاف چند دهم ولتی روبرو خواهید بو د اما اگر بخوایین پهنای پالس رو بالا ببرین به تناسب هر درجه عدد پالس بالا تر میزان مصرف باطریتون هم افزایش پیدا میکنه

دوست عزیز ثابت روی زمین با این ماسفت چطور بود ؟

سه شنبه 5 خرداد1394 - 6:48pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

دوست گرامی با سلام
اگه منظورتون از ثبات آرام قرار نداشتن نمودار سنس و بوق های اضافی هست که بنده به این پدیده بی ثباتی نمیگم این علائم در مدار به چند عامل بستگی داره که با رعایت کردن آنها میشه یه مدار ایده ال داشته باشیم اگه مدار در حد ایده ال ساخته بشه و از اتصالات مرغوب و با رعایت اصو ل الکترونیکی انجام بشه در محیط کاوش به مراتب مدار کاری خواهیم داشت ولی بی ثباتی از نظر من ناکارآمد بودن مدار در مرحله کاوش هست برای مثال مدار نتونه خودشو با ترکیب خاک وفق بده و مدام رفتار های نا متعارف از خودش نشون بده اون وقت میشه گفت مدار بی ثباته که این مورد برای من یکی دوبار در کاوش اتفاق افتاده که اونم بنظرم موقعیت جغرافیای زمین کاوش بوده و پوشش گیاهی زمین بوده که مانع حرکت اصولی لوپ می شد .بنده با دوسه نمونه مدار پالسی اعم از شرکتی یا دست ساز خودم یا دوستان کار کردم به جرات میتونم بگم این مداری که مهندس زحمت ابداع و انتشارش رو کشیدن یه سرو گردن از اونا بالا ترنشون داده و برای من مقایسه تست مدار هایی که باهاشون سرو کار داشتم با این مدار قابل مقایسه نیست اما بنده هنوز روی زمین و هدف زیر خاک این igbt رو تست نکردم اما توی تست های بیرون خاک با 840 تقریباً برابری میکنه شاید هم تا حدودی بهتر باشه انشاالله پایان هفته تست و موارد دیگرو هم به اطلاع خواهم رسوند.
در پناه حق

سه شنبه 5 خرداد1394 - 7:48pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

حمید نوشته است:
milad7 نوشته است:
مهندس حمید عزیز. با توجه به اینکه بعضی از دوستان igbt بجای ماسفت معرفی کردند برام سوال پیش امده که ایا میشه جای ماسفت استفاده کرد طبق یکسری اطلاعاتی که از چند سایت جمع کردم وبا توجه به این مطالب:

از igbt برای فرکانس های پایین و توان های بالا و از mosfet برای توان ها پایین و فرکانس های بالا استفاده میشه .
دلیل اون هم این هست که تمامی قطعات به یک زمان خاص به نام ton برای پاسخ گویی به پالس ورودی نیاز دارن ، این زمان در igbt بیشتر از mosfet هست ، به همین دلیل این قطعه نمیتونه در فرکانس های بالا به تمامی پالس های وروردی پاسخ بده وبعضی ها رو حذف میکنه .

IGBT در پکیج جریان بالا وجود دارد و صنعتی تر است ولی ماسفت جریانهای کمتری ساخته شده ( 500W output power>.) و چند صد آمپری ندارد (شایدم باشد)

بنابراین در توان بالا از IGBT باید استفاده کرد!!

مهندس جان با توجه به این مطالب آیا میشه از igbt استفاده کرد؟؟؟؟

IGBT در کمتر از 20KHZ ساخته میشود و استفاده! این یعنی اگر فریت ما توان 50 کیلو را هم داشت و ما برای کوچک کردن ابعاد هسته و دستگاه به 50 کیلوهرتز روی آوردیم دیگر نمیتوانیم از IGBT استفاده کنیم!!!!! و باید برویم سراغ همان ماسفت ! پس با انتخاب IGBT فرکانس ما محدود میشود به حداکثر 20KHZ

و مطلب دیگه اینکه خودم دیتاشیت چندتا از igbt خوندم مقدار اهم مجازشو ننوشته بود. یعنی اهم ندارند؟؟

مهندس جان با توجه به این مطالب میشه از igbt استفاده کرد؟؟؟؟

با تشکر از جناب ayaz mb که زحمت تست IGBT رو کشیدن و همینطور شما که این سوال رو پرسیدین.
IGBT نوعی ترانزیستور ترکیبی هست که تحت شرایطی میتونه بجای ماسفت استفاده بشه. برای درایو مثل ماسفت به ولتاژ نیاز داره و توان جریاندهی بالایی رو داره که سبب میشه کاربرد صنعتی پیدا کنه. ولی در هر صورت سرعت سوئیچ و بخصوص خاموش شدنش بخوبی ماسفت نیست و این سبب میشه برای سنس فلزات کوچک و فلزیاب هایی که از لوپ کوچک استفاده میکنن IGBT گزینه چندان مناسبی نباشه. ولی برای لوپهای بزرگ و سنس اهداف بزرگ بنظر من میتونه کمی بهبود در برد بهمراه داشته باشه. این ترانزیستور ها بطور مشخص دارای اهم نیستن ولی امپدانس خروجیشون معمولا از ماسفت کمتر هست و توان جریاندهی بسیار بالا هم به همین دلیل هست.
در صورت استفاده از IGBT برای این مدار باید توجه داشت که هر شماره ای خوب جواب نمیده! باید از نوع سرعت بالا باشه و سرعت سوئیچش زیر میکرو ثانیه باشه و ظرفیت خازن خروجیش هم دور و بر 300 پیکو باشه تا با قسمت تفکیک هم مشکلی نداشته باشه. بین نمونه هایی که دوستمون ayaz mb بررسی کردن شماره BUP403 مشخصات خوبی داشت و ایشون هم جواب خوبی ازش گرفته بود. با این حساب این شماره مورد تایید هست. هر چند که 600 ولتیه و بنظرم میشه IGBT مشابه این ولی با ولتاژ بالاتر پیدا و جایگزین کرد.

ممنون مهندس جان. من قبلا با چندتا از فروشنده ها قطعات برای تهیه ماسفت 1500 ولتی به بالا صحبت کرده بودم گفتند که ماسفت با این ولتاژ خیلی کمه ولی igbit میشه راحت تهیه کرد. پس باتوجه به اینکه دوست خوبمون ayaz mb تست کردن و جواب مطلوبی هم گرفتند پس میشه شماره های که ولتاژ بیشتری دارند طبق پارمترهای که فرمودید تهیه و تست کنیم.؟

سه شنبه 5 خرداد1394 - 10:40pm
کاربر فعال
کاربر فعال
آواتار کاربر

سلام به مهندس حمید عزیز..میخواستم ببینم میتونید روی سیستم یه منو مربوط به مگنومتر بسازید که بشه به قدیمی یا جدید بودن فلز پی برد؟؟میتونه گزینه ی مناسبی برای ورژن جدید باشه.

زمین شناسی.نقطه زن فلزجو = موفقیت

سه شنبه 5 خرداد1394 - 11:29pm
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 27768 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 935 , 936 , 937 , 938 , 939 , 940 , 941 ... 2777  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر عضو شده ای موجود نیست. و 320 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure