انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : شنبه 3 آذر1403 - 3:52am



پاسخ به موضوع  [ 1922 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 165 , 166 , 167 , 168 , 169 , 170 , 171 ... 193  بعدی
 مکمل ردیاب fpl-35 , fpl-22 حذف بیشتر خطاها 
نویسنده پیغام

تاریخ عضویت: پنج شنبه 16 بهمن1393 - 1:12pm
پست: 37
پاسخ با نقل قول
دوستان من تونستم با این روش ک ی باتری ۵ آمپرم جای باتری ۱.۳آمپر استفاده کردم خروجی حذف کننده انجمن شد ۲۵۰ ولت وخروجی ترانس پشه کش شد ۱۱۰۰ولت طلای ۱۶ گرم رو ب زیر ۱گرم کاهش بدم۰دقیقا رو نیم گرم سنس شد بالتر حذف میشد


سه شنبه 12 اسفند1393 - 1:53pm
کاربر فعال
کاربر فعال

تاریخ عضویت: چهارشنبه 5 آذر1393 - 9:26am
پست: 74
پاسخ با نقل قول
منبع ولتاژ بالا

راههای زیادی برای تولید ولتاژ بالا وجود داره . یک روش استفاده از ترانسفورماتور افزاینده است . همونطور که می دونید ترانسفورماتور وسیله ایه که توش دو ( یا چند) سری سیم پیچ وجود داره و عبور جریان الکتریکی از یک سیم پیچ در دیگری نیرو محرکه القا می کنه . بسته به تغییر تعداد دور سیم پیچ ها نسبت به همدیگه ؛ میشه پارامتر های الکتریکی ورودی و خروجی ترانسفور ماتور رو تغییر داد .
دو نوع معماری متداول برای ترانسفورماتور وجود داره که عبارتند از : خطی و سوئیچینگ
راجع به اصول عملکرد این دو نوع می تونید توی اینترنت مطالب بسیار زیادی پیدا کنید اما مهمترین تفاوت اونها در فرکانس کاری اونهاست . ترانسهای سوئیچینگ به یک مدار جانبی و یک هسته با توان نگه داشتن چگالی شار بسیار زیاد نیاز دارند و ابعاد کوچکتری در توان یکسان نسبت به ترانسهای خطی دارند .
به ترانسی که ولتاژ رو کاهش بده "ترانسفورماتور کاهنده" میگن . آداپتور موبایل یک ترانسفورماتور کاهنده است که برق شهر (220 ولت) رو به 5 ولت تبدیل میکنه . اکثر آداپتور های فعلی از نوع سوئیچینگ هستن. ترانسی هم که ولتاژ رو افزایش بده "ترانس افزاینده" نامیده میشه . مثلا ترانسهای 110 ولت به 220 ولت که در کشور های دیگه برای سازگاری دستگاهها با برق 220 به کار میره ( مثلا توی عراق برق شهری 110 ولته و تمامی هتل ها توی اتاق هاشون ترانس 110 به 220 دارن تا ایرانی ها بتونن وسائل برقیشون رو که با 220 ولت کار میکنه مثل سشوار و شارژر موبایل به برق عراق متصل کنن)
گاهی اوقات به ولتاژ چند هزار ولتی نیاز هست و در این موارد از ترانسهای خیلی افزاینده !! استفاده میشه . دستگاههایی توی خونه هستن که از این نوع ترانس توی خودشون دارن ؛ مثلا ماکروفر یک ترانس 220 به 20 کیلو ولتی داره که البته از نوع خطیه و یا بعضی تلویزیون های لامپی که یه ترانس 15 کیلو ولت سوئیچینگ توی خودشون دارن . ( البته تمامی تلویزیون های لامپی به ولتاژ بالا برای تولید پرتو نیاز دارن اما مدار هایی هم برای تولید ولتاژ بالا وجود داره که این کار رو بدون ترانس انجام میده و بعضی تلویزیون ها به جای ترانس از این مدار ها دارن)


ترانس ماکروفر
ترانس ماکروفر

یه جای دیگه هم که ترانسهای های ولتاژ کاربرد داره در مورد لامپهای نئونه , ترانسی که به لامپ نئون تبلیغاتی متصل می کنند هم ولتاژ خروجی در حد چند کیلو ولت داره . از این نوع ترانسها در مدل ها و ولتاژ های مختلف توی بازار به صورت فروشی هست که اصطلاحا بهش "ترانس نئون" میگن .
ترانسهای نئون متداول از ولتاژ 2 کیلو تا 20 کیلو ولت هستن که هم می تونید نوع خطی و هم نوع سوئیچینگش رو پیدا کنید . به نوع خطی اصطلاحا "قیری" میگن چون توش رو برای عایق بندی قیر ریختن و به نوع سوئیچیگ اصطلاحا " ترانس نئون الکترونیکی" میگن که قیمت بسیار کمتری از ترانس قیری مشابه با خودش داره .


ترانس نئون قیری ترانس نئون سوئیچینگ

اگه بخوایم خازن رو شارژ کنیم نمی تونیم به طور مستقیم از این ترانسها استفاده کنیم چون برق خروجی این دو نوع به صورت متناوب (AC) و برق متناوب از خازن رد میشه و اون رو شارژ نمیکنه برای همین باید اول اون رو یکسو کنید . طبیعتا کار یکسو سازی باید با دیود انجام بشه ولی دیودها متداول که برای ولتاژ های 220 ولت استفاده میشه نمی تونن ولتاژ چند کیلو ولتی رو تحمل کنن و دچار فروشکست میشن که به این معنیه که سد ولتاژ مقاوم در برابر سیکل منفی جریان توی اونها کمتر از مقداریه که بتونه اختلاف پتانسیل چند کیلو ولتی رو تحمل کنه و در نتیجه برق از هر دو طرف ازش عبور می کنه و عملا نمی تونه برق رو یکسو کنه . مثلا آستانه تحمل دیود 1N4004 حدودا 1 کیلو ولته و اگه بیش از این بهش اعمال بشه عملا با یه سیم فرقی نداره . از جهت دیگه هر دیود یه مقاومت کمی داره و این باعث میشه که توی خودش تلفات انرژی داشته باشه و نمیشه بیش از یک جریان مشخص ازش عبور داد چون در غیر اینصورت خیلی گرم میشه و میسوزه . که به این پارامتر هم توان دیود میگن .
بنابراین برای یکسو سازی برق خروجی از این ترانسها به یک دیود ویژه نیاز داریم که هم بتونه ولتاژ بالایی رو تحمل کنه و هم توانش جوابگوی نیازهای شما باشه . دیود های ولتاژ بالا در بازار و در مغازه های برق صنعتی وجود دارن ولی یه روش دیگه هم وجود داره . که در ادامه بهش اشاره می کنم.
همونطور که گفتم توی تلویزیون لامپی هم یه ترانس افزاینده سوئیچینگ هست که اصطلاحا بهش "های ولتاژ تلویزیون" می گن . این ترانسها این شکلی هستن :



از اینجا که برق تولیدی این ترانس باید به صورت یکسو در بیاد تا بشه اون رو به لامپ اعمال کرد حتما میشه دور و بر این ترانس یه دیود مخصوص پیدا کرد . در مدل های قدیمی این دیود به صورت یه استوانه سفالی کاملا مشخص و بزرگه که روی ترانس نصب شده و قابل جدا شدنه (مثل شکل زیر)

شما می تونید این دیود رو از مغازه های تعمیر تلویزیون های قدیمی بخرید . های ولتاژ تلویزیون های (منظور همون ترانس افزاینده توی تلویزیون) جدید یه مقدار شکل متفاوتی دارن و دیود توی خودشون به صورت غیر قابل دسترس جاسازی شده ولی اگه کسی حوصله داشت و یکی از اونها رو باز کرد و به دیود رسید به من هم خبر بده .

اگه نتونستید ترانس نئون تهیه کنید می تونید خودتون یکی از این ترانسهای تلویزیون رو با برق 12 ولتی فعال کنید و اینجوری یه منبع ولتاژ بالای ارزون دارید . حتی دیگه لازم نیست خازن رو از توی های ولتاژ در بیارید. البته فعالسازی اون نیاز به یه مدار کوچیک داره که می تونید از این لینک کمک بگیرید
http://uzzors2k.4hv.org/index.php?page= ... merdrivers
http://www.powerlabs.org/flybackdriver.htm
نحوه عملکرد این دو تا مدار هم به طور خلاصه اینجوریه که یه ترانزیستور باید برق رو با فرکانس بالا از سیم پیچ اولیه عبور بده و برای اینکار باید پایه Base ترازیستور با فرکانس بالا تحریک بشه . توی مدار اولی این تحریک رو یک نوسان ساز انجام میده و توی مدار دومی میدان توی هسته این کار رو انجام میده . بیش از این هم چیزی نمی دونم سوال نفرمائید .
مدار توی لینک اول خیلی به سهولت قابل ساخته و برای مقاومت های توان بالا می تونید از مقاومت های آجری استفاده کنید.
مدار توی لینک دوم هم یه مدار ساده تره البته نیاز هست که روی هسته ترانستون علاوه بر دو سیم پیچ اصلی یه سیم پیچ کوچیک چند دوری به اسم "فلای بک" وجود داشته باشه . از اونجایی که توی تمامی "های ولتاژ های تلویزیون" این سیم پیچ وجو داره گاهی اوقات به "های ولتاژ تلویزیون" اصطلاحا "فلای بک" هم گفته میشه . نکته مهم پیدا کردن فلای بک توی ترانهاییه که سیم پیچ اونها دیده نمیشه . برای اینکار باید تمامی پایه های خروجی ترانس رو به صورت دو به دو چک کنید و مقاومت اونهایی رو که با هم اتصال دارن یادداشت کنید . دو پایه با کمترین مقاومت رو میشه به عنوان فلای بک در نظر گرفت و دو پایه با بیشترین مقاومت میشن سیم پیچ اولیه ( که برق بهش تزریق میشه و توی ثانویه ولتاژ بالا ایجاد میکنه). البته این یه قانون تجربیه و میشه هر جور دلتون خواست عمل کنید ! اگه هم کسی با مبانی الکترونیک و ساخت مدار های الکتریکی آشنایی نداره میتونه از اینترنت استفاده کنه!


برگرفته شده از microlab.blog.ir


سه شنبه 12 اسفند1393 - 1:55pm
کاربر فعال
کاربر فعال

تاریخ عضویت: چهارشنبه 5 آذر1393 - 9:26am
پست: 74
پاسخ با نقل قول
با سلام خدمت دوستان .استفاده از ترانسهایی که هستع فیرت دارن برای این کار مناسب نیست .ترانهای هسته فریت باید با فرکانس بالا تحریک بشن تا خروجی بدن .با توجه به اخرین پله فرکانسی 35 که نزدیک دو کیلو هرتز هست پی عملا کار کردن با های ولتاز و بقیه ترانسهایی که هسته فریت دارن کنسله .روی ترانسهایی با هسته اهنی کار کنید .ترانس ماکروفر رو از نزدیک ندیدم .شاید بتونه با ولتاز 20 کیلوولتیش نتیجه بخش باشه .به شرط اینکه هسته اون اهنی باشه .لازم به ذکر هست که ترانهای سویچینگ هم مناسب نیستند .چون داخلشون یه ترانس چاپر دارن که باز نمیتونه با فرکانس پایین کار کنن .بهترین ترانسها همون خطی ها هستند شاد باشید


سه شنبه 12 اسفند1393 - 2:08pm

تاریخ عضویت: پنج شنبه 16 بهمن1393 - 1:12pm
پست: 37
پاسخ با نقل قول
ممنون ازi160 /بابت زحمتات،حالا ب نظرت طبق اون تستی ک انجام دادم حذف کننده داره کارشو درست انجام میده؟


سه شنبه 12 اسفند1393 - 2:15pm
کاربر فعال
کاربر فعال

تاریخ عضویت: چهارشنبه 5 آذر1393 - 9:26am
پست: 74
پاسخ با نقل قول
آریانا نوشته است:
ممنون ازi160 /بابت زحمتات،حالا ب نظرت طبق اون تستی ک انجام دادم حذف کننده داره کارشو درست انجام میده؟

با سلام .تستی که من زدم و نتیجه عمل حذف کنندگی رو دیدم با نهصد ولت بود .موج سینوسی کامل .با چهل وات توان .تونستم تا عمق سه متری رو حذف کنم و وزنو درست بگیرم .البته بعد از حفاری متوجه شدم درست عمل کرده .شما هم ببینید موج سینوسی هست یا نه .بعد یک هدف رو تست بزنید .تو عمق کم .در حد یک متر .نتیجه گیری و بعد اهداف واقعی .موفق باشید


سه شنبه 12 اسفند1393 - 2:37pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

تاریخ عضویت: سه شنبه 24 اردیبهشت1392 - 9:00am
پست: 768
پاسخ با نقل قول
i-160 جان از عزیزی شنیدم که میگفت ترانس لامپ زنون ولناژ خروجی بسیار بالایی تولید میکنه ؟



علم گنج بزرگیست که با خرج کردن تمام نمی شود.


سه شنبه 12 اسفند1393 - 3:37pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

تاریخ عضویت: دوشنبه 21 مرداد1392 - 7:38pm
پست: 1308
محل اقامت: خراسان شمالی
پاسخ با نقل قول
keyhanjam نوشته است:
shayan666666 نوشته است:
سلام .دوستان عزیز به کمک یکی از دوستانم در امر کم شدن خطا به نکته جالبی پی بردیم.واز دوستانم میخوام جایی که ردیاب جواب داده میخواین ببینید طلا رو زده یا مگنت اهن زنگ زده رو ی اون نقطه یک پلاستیک گلخانه ای سه درسه پهن کنند ببینند اگه نزد طلا است و اگه زد مگنت یا خطا است.چون مقنا طیس از پلاستیک عبور میکنه ولی یونیزگی نه .به ارزوی موفقییت

سلام من از این روش سه سال پیش استفاده کردم و نمیشه روش حساب کرد

آقا کیهان و آقا شایان میشه یه مقداری بیشتر توضیح بدین.



خداوندا ارامشی ده تا بپذیرم انچه را نمیتوانم تغییر دهم


سه شنبه 12 اسفند1393 - 8:59pm

تاریخ عضویت: پنج شنبه 16 بهمن1393 - 1:12pm
پست: 37
پاسخ با نقل قول
سلام بر دوستان عزیز ،کسی میدونه چرا مکملو ک ولتاژ ۱۱۰۰ولته ب زمین وصل میکنم ولتاژ میاد رو۹۰ ولت؟ممنون میشم راهنمایی کنید.پراپارو با فاصله دو متر میزارم باز فایده نداره


سه شنبه 12 اسفند1393 - 9:12pm
کاربر فعال
کاربر فعال

تاریخ عضویت: چهارشنبه 5 آذر1393 - 9:26am
پست: 74
پاسخ با نقل قول
hoshyar191 نوشته است:
i-160 جان از عزیزی شنیدم که میگفت ترانس لامپ زنون ولناژ خروجی بسیار بالایی تولید میکنه ؟

با سلام من روی این ترانس کار نکردم .ولی به این نتیجه رسیدم که ترانسهای هسته فریت به هیچ عنوان مناسب فرکانس پایین نیستن .فقط ترانسهای با هسته فلزی میتونن تو فرکانس پایین القا داشته باشن .باید بررسی کنیم ببینیم ترانس زنون چه عملکردی داره.ورودی خروجیش هم چقدره .اهم ورودی خروجی شم خیلی مهمه .اگه تطبیق امپدانس در خروجی امپلی و ورودی ترانس نداشته باشه اولا امپلی اسیب میبینه در ثانی نمیتونه القا کافی رو داشته باشه و در نتیجه ولتاز خروجی به اون مقداری که ما میخاهیم نمیرسه .این مورد برای ترانسهای هسته فلزی دیگه هم صادق هست .تا الان با این ترانسهای ولتاز بالا اشنا شدیم که ترانس حشره کش مایکروویو نیون و زنون هست .باید همشونو بررسی کنیم .
عکسی که از ترانس زنون دیدم زده بود 1100ولت dcو 85ولت ac.شماتیکشو دیدم .فکر نمیکنم مناسب حذف کننده باشه .افزایش دهنده ولتاز هست 12dc به 1100dcبا استفاده از اسیلاتور داخلی .یه مدار کاملا الکترونیکی هست .باید روی ترانسهای القا متقابل خطی کار بشه


آخرین بار توسط i-160 در سه شنبه 12 اسفند1393 - 9:57pm ویرایش شده است، در کل 1 بار ویرایش شده است.



سه شنبه 12 اسفند1393 - 9:26pm
کاربر فعال
کاربر فعال

تاریخ عضویت: چهارشنبه 5 آذر1393 - 9:26am
پست: 74
پاسخ با نقل قول
آریانا نوشته است:
سلام بر دوستان عزیز ،کسی میدونه چرا مکملو ک ولتاژ ۱۱۰۰ولته ب زمین وصل میکنم ولتاژ میاد رو۹۰ ولت؟ممنون میشم راهنمایی کنید.پراپارو با فاصله دو متر میزارم باز فایده نداره

با سلام .خیلی موارد روی موضوع کاهش ولتاژ تاثیر گزاره .جریان پایین ترانس .نوع خاک بخصوص خاکهای معدنی رسی نمکی و مرطوب .ولی انتقال موج سینوسی با کاهش ولتاز هم صورت میگیره .


سه شنبه 12 اسفند1393 - 9:30pm
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 1922 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 165 , 166 , 167 , 168 , 169 , 170 , 171 ... 193  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر عضو شده ای موجود نیست. و 164 مهمان


در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure