انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : شنبه 3 آذر1403 - 5:01am

پاسخ به موضوع  [ 6393 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 352 , 353 , 354 , 355 , 356 , 357 , 358 ... 640  بعدی
 قسمت گذاشتن تصاویر و سوالات 
نویسنده پیغام
استاد باستان شناسی
استاد باستان شناسی
آواتار کاربر

محل اقامت: همه جای ایران سرای من است
lalifornia نوشته است:
باعرض سلام خدمت استاد محترم.جناب باستانشناس عزیز این تپه باطول حدود35متروعرض15متروارتفاع4متر دریه دشت تپه ماهوری دراستان خوزستان واقع شده ودرکنار اون نیزیه تخت دست ساز وجود داره.ازاثاراطراف تپه معلومه که دراینجا شهر وتمدن مهمی وجود داشته.میخواستم نظرتون رو در مورد این عکسها بدونم که این تپه چی میتونه باشه وازهمه مهمتر اینکه ورودی ودرب اون کجاست.البته من اینو داخل یه تایپک دیگه هم مطرح کرده بودم اما میخواستم از تجربه وتخصص شما هم کمک بگیرم .ازشما بابت زحماتتون ممنون وسپاسگذارم

درود بر شما
باستاني بودن تپه شما كاملا مشهود هست
ولي اين رو در نظر داشته باشيد كه ما با چند لايه طرف هستيم در چنين تپه هايي,با توجه به موقعيت قرار گيري اين تپه استقرار چند قوم رو نميشه كتمان كرد
لايه رويه شناسنامه تپه ميشه كه به ما قدمت تپه بصورت اوليه رو به ما ميده
ولي ماهيت اصلي تپه رو از 2 طريق ميشه بدست آورد كه قدمت اصلي و كاربرد در دورهاي مختلف چه بوده
1.شما بتونيد چندين گمانه بزنيد با عمق هاي مختلف و اونها رو باهم بررسي كنيد
در شرق---غرب و مركز
2.روش دوم هم كه ميانبر هست و زودتر ميتونيد به ارزش داشتن اين محل پي ببريد
كه آيا ارزش كار دارد يا نه
مي تونم براتون استعلام بگيرم
اگر خواستيد به ايميلم پيام بديد
@};-

راه در جهان يکی است و آن راه راستی است(زرتشت)
کانال تخصصی باستان شناسی
https://t.me/joinchat/AAAAAD8uAfDJXZ2rj9jCWg

جمعه 15 اسفند1393 - 5:56pm
استاد باستان شناسی
استاد باستان شناسی
آواتار کاربر

متاسفانه عکس کلی تپه را ندارم که با دیدن آن عکس جنابعالی را به اشتباه نندازم " اما توضیحاتی در مورد تپه به عرض شما میرسانم
با توجه به اینکه ارتفاع تپه نهایتا 25 متر بیشتر نیست و سطح بالایی تپه نهایتا به 100 متر مربع هم نمیرسد به نظر من فکر نمیکنم که بحث قلعه وجود خارجی داشته باشد " بالای تپه یک سطح صاف و آثار به جا مانده از سنگچینهایی که حاصل از دست بشر بوده به چشم میخورد و سنگی وجود دارد که تقریبا 20 عدد بزکوهی حکاکی شده است " و با توجه به اطراف این تپه مناطق مرتفعی وجود دارد که چشم انداز آن برای قلعه بیشتر است " لازم به ذکر است این تپه مشرف به مناطق دور دست نیست و شاید تا 100 متری هم چشم انداز نداشته باشد
در عکس پیوستی مسیر رودخانه عریض را علامت گذاری کردم که با این سنگ کاسه نهایتا 15 متر فاصله دارد
با توجه به این توضیحات به نظر جنابعالی احتمال وجود اتاقک زیر زمینی که توسط سنگهای بزرگ 4 تنی بسته شده باشد وجود دارد ؟
و در صورت تایید جنابعالی مراحل بعدی کار را چگونه تفسیر مینمایید ؟
پیشاپیش سپاسگذارم @};-[/quote]

درود بر مسعود عزيز
اگر دقت كرده باشيد عرض كردم تپه قلعه نه قلعه
اين دو با هم خيلي فرق دارند
در مورد بز كوهي اگر از نوع Pictographs نباشد ميتواند نشان دهنده باري مربوط به اقوام مهاجر يا همون عشاير به زبان امروزي باشد
و اگر بار مربوط به اين اقوام باشد بصورت پلمپ با سنگ هاي تني امكان ندارد و رسيدن به آن سهل است و بيشتر در اتاقك هاي زميني يا چاه قرار مي گيرد
اما اين پلمپ به اين صورت امكان دارد كه مالكان اين تپه قلعه بر اثر بروز جنگ خزانه را به اتاقك انتقال و آن را مسدود كرده اند كه اين كار كار دولتي است و توان جابه جايي آن را هم دارند
و يا گزينه دوم :در دوراني كه اين محل متروكه بود از محل مخفي اين تپه قلعه براي پنهان كردن اموال دولتي استفاده شده
بهترين گزينه هم اگر وسيله مناسبي نداريد ورود از ورودي است كه تجهيزاتي براي جابه جايي لازم داريد
@};-

کانال تخصصی باستان شناسی

جمعه 15 اسفند1393 - 6:10pm
استاد باستان شناسی
استاد باستان شناسی
آواتار کاربر

masoud50 نوشته است:
با سلام و درود خدمت جناب باستانشناس عزیز و دوستان محترم @};-
این موضوع رو در تاپیکی که مربوط به آقای تهرانی میشد گذاشتم ولی تقریبا 20 روز هست که جواب نگرفتم " گویا ایشان وارد انجمن نشدند :(
جناب باستانشناس عزیز و گرامی لطفا زحمت کشیده و در این مورد هم من را راهنمایی بفرمایید @};-
موضوع خمره خالی ( ارتفاع 42 سانت - عرض دهانه 20 سانت )
در یک زمین کشاورزی در ارتفاع 70 سانتی یه کوزه به حالت ایستاده و تقریبا با زاویه 5 درجه به سمت غرب و دو برجستگی به اندازه 1 سانت ارتفاع و به فاصله تقریبا 2 سانت از همدیگر پیدا شده که این دو برجستگی در قسمت شمالی کوزه و به فاصله 6 سانتی متر از دهانه خمره وجود داشت
درون خمره یک مقدار خاک الک شده و یک سنگ هم بر روی دهانه کوزه بود
در سمت شمال غربی کوزه یه قاپ شکسته ( نصف شده ) پیدا کردیم و بعد از حفاری تقریبا یک متر به سمت شمال غربی دو عدد دندان حیوان کنار هم و یک عدد دندان تکی پیدا شده ( خاک دستی ) و دور و بر همین دندانها با زدن کلنگ جرقه میزد ( 1.30 متر پایین تر از سطح زمین ) ولی کنده هم میشد
در ضمن به فاصله 6 متری در سمت شمال غربی هم توسط دستگاه مشخص شده ولی تا عمق 2 متری چیزی نبود و تنها چیزی که مشکوک بود یه آجر نیمه و قسمتی از دهانه تنور با ضخامت زیاد مشاهده شد
دو عکس از دو طرف سنگ که پیوست میباشد در نزدیکی همان نیمه آجر و در حفاری پیدا شده که دو حفره موجود در سنگ دقیقا به اندازه دو عدد برجستگی روی کوزه و به همان فاصله میباشد
کماکان منتظر راهنمایی جنابعالی هستم @};-
سپاسگذارم @};-

مسعود عزيز
اندازه آجر و رنگ داخلي اون ؟تنور ديوارش صاف بود يا تو رفتگي هايي داشت؟
كوزه كمر دار بود يا ساده؟
@};-

کانال تخصصی باستان شناسی

جمعه 15 اسفند1393 - 6:23pm
استاد باستان شناسی
استاد باستان شناسی
آواتار کاربر

Naman نوشته است:
سلام تدفین مردگان کدام دوره مثل دوره اسلامی بوده؟وآیا این قبور دارای بار هستند؟

درود بر شما
تدفين اسلامي برگرفته از اشكال تدفين قبل اسلام مي باشد --بيشتر شكل قرارگيري جسد مهم است كه جهت نگاه مسلمان به قبله مي باشد
شبيه ترين گورها به گورهاي اسلامي
گورهايي طبقاتي در تل هاي خاكيست كه در نمونه هايي صورت هم رو به قبله هست و شكل دراز كشيدن همينطور
در صورت داشتن اشياء در زير گور اتاقكي به اندازه نصف گور ساخته مي شد
@};-

کانال تخصصی باستان شناسی

جمعه 15 اسفند1393 - 6:31pm
استاد باستان شناسی
استاد باستان شناسی
آواتار کاربر

ali400 نوشته است:
سلام استادجوغنی روی سنگ افقی بودکه درون مقداری خاک بود باخالی کردن خاکها وزدن چند ضربه محکم به ته جوغن سوراخ شد ورفت پایین وزیر ان مانند اتاقکی خالی است ایا میتونه بار داشته باشه

درود بر شما
به احتمال زياد كاسه سنگي شما اشاره به گور صخره اي يا بردگوري دارد
معمولا اشياء گور صخره ها يا بردگوري ها با ارزش تر از گورهاي معمولي است
@};-

کانال تخصصی باستان شناسی

جمعه 15 اسفند1393 - 6:34pm
استاد باستان شناسی
استاد باستان شناسی
آواتار کاربر

Hamed t نوشته است:
سلام خدمت اساتید محترم استاد این محل نزدیک شهر ماست وسایل بسیاری هم ازش در اومده که عمدتا مفرقی هستن وسایل با ارزشی هم در اومده منم خیلی کار کردم اینجا محل شماره یک قبرستانشه شماره دو هم قلعه بوده ظاهرا چون فقط سنگهای چیده شده در میاد دوتا سوال دارم در باره این مکان یا محل زندگی این مردم کجا بوده2ایا تو قلعه ای که مشخص کردم چیزی میتونه وجود داشته باشه چون بعلت انباشته شدن اون سنگها اگه چیزیم باشه دستگاه نشون نمیده بخاطر همین هیشکی اونجا کار نکرده ما یبار یجایی کندیم بعد1/5متر تازه رسید به خاک کف خود تپه

درود بر شما
افراد ساكن در قلعه ها : در دامنه قلعه يا در تپه هاي كناري مردگان خود را دفن مي كردند همانند قلعه و تپه روبه روي آن كه تصويريش رو قرار داديد
از دوران عصر آهن هم گورهايي يافت ميشود كه محل زندگي در كنار آنها يافت نشده كه تحقيقات نشان داده كه اين دوره خانه هايي از چوب داشتند كه به مرور زمان هيچ نشاني از آن نمانده
در صورتي كه اصرار به كار در اين منطقه داريد بايد قلعه تون از لحاظ بار دار بودن بررسي بشه كه در صورت درخواست به ايميلم پيام بديد
@};-

کانال تخصصی باستان شناسی

جمعه 15 اسفند1393 - 6:43pm
استاد باستان شناسی
استاد باستان شناسی
آواتار کاربر

bazargardan نوشته است:
پیوست:
IMG-20150304-WA0012.jpg
پیوست:
IMG-20150304-WA0002.jpg
پیوست:
IMG-20150304-WA0001.jpg
پیوست:
IMG-20150304-WA0000.jpg

دوستان در صورت امکان در مورد اینعلایم مختصر توضیحی بفرمایید.

درود بر شما
گورستان اوراتوريي
بيشتر گورها در اين دوران داري مفرغ هستند
@};-

کانال تخصصی باستان شناسی

جمعه 15 اسفند1393 - 7:44pm
استاد باستان شناسی
استاد باستان شناسی
آواتار کاربر

inventor نوشته است:
ضمن عرض سلام

تصاویر بالا رو براتون توضیح میدم

ما بعد از حفاری حدود 3.5 متری به یک اطاقک سنگی و گلی رسیدیم که کفش خاک رس بود و سر سنگ غلطک از خاک بیرون زده بود. یک تله که سنگ بزرگ بود هم از سقف دراومد که قبل از خرابکاری مهارش کردیم. در مسیر غلطک به پایین به کاسه خوردیم. و زیر کاسه و چاه کناری که حفر کردیم الان به 6 متری رسیدیم که لایه های مختلف وجود داره.

تو مسیر به کوزه شکسته - رگه های زغال – رگه آهک و بعد لایه خاکستر و زغال و خاک نرم که گلی و خیس( به ارتفاع 1 متر) بود برخوردیم. بعد ازآن لایه بعدی سنگ های سفت و فشرده کنار هم بودن (135 سانتی متر ) به لایه دیگر لایه خاک رس چسبناک بود (34 سانتی متر) بعد از اون لایه ماسه و تراشه سنگ یا همون لپه سنگ خوردیم که ارتفاعش 20 سانتی متر بود.لایه بعدی باز سنگ هستش که مثل چخماقه.

جدا موندیم. الان 6 متر رفتیم و لایه های مختلف. لطفا راهنمایی بفرمایید.

درود بر شما
در دور كاسه اشاره به خط كرديد
آيا خطوط ميخي هستند؟

کانال تخصصی باستان شناسی

جمعه 15 اسفند1393 - 9:09pm
استاد باستان شناسی
استاد باستان شناسی
آواتار کاربر

اینشوشیناک نوشته است:
عرض ادب ارادت و احترم
با درود بی پایان به استاد باستانشناس و همه ی اساتید و زحمکشان این انجمن
استاد تصایری رو از 2 سنگ که بنظر میاد در یک دور چین قرار دارن تقدیم می کنم
اول اینکه بفرمایید می تونه قبر باشه
دوم اینکه این اشکال کار دست هستن یا اینکه طبیعی هستن در مورد قدمت و معنا ی این اشکال هم توضیح بفرمایید
هر انچه در این دنیا بهترینه برای شما ارزو دارم
تندرست و پایدار باشید @};-

درود بر الهه شوش
دوست خوبم در محل شما يك علامت مهم نشانه گذاري بوده كه تخريب شده
نشان ‍مربوط به اواخر سلوكيان و اويل اشكانيان "نشان ژوپيتر" و قرار گيري اون در كنار رود كه شما رو مستقيم به محل هدايت مي كرده ولي بر اثر تخريب مشخص نيست در كدوم جهت رود بايد حركت كرد
@};-

کانال تخصصی باستان شناسی

جمعه 15 اسفند1393 - 10:07pm
کاربر فعال
کاربر فعال

با عرض سلام و خسته نباشید
لطفا در مورد عکس های صفحه 352 نظرتونو بیان کنید وراهنمایی کنید خیلی ممنون از زحماتتون.

شنبه 16 اسفند1393 - 5:25am
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 6393 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 352 , 353 , 354 , 355 , 356 , 357 , 358 ... 640  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر عضو شده ای موجود نیست. و 234 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure