دوست عزیز به فلزجو خوش اومدین. جسارتا خدمت شما و بعضی دوستان علاقه مند توضیحاتی عرض میکنم که احتمالا منصرف خواهید شد!
بنده بنا به اطلاعات فنی که نیاز داشتم در مورد سیستم های سری GPX و همینطور این مدل جدید از مینلب تحقیقاتی انجام دادم. همینطور دفترچه 7000 رو هم مطالعه کردم و بیشتر به دنبال تفکیک و حذف آهن بودم که هیچی درش پیدا نکردم! خب این مطلب بسیار عجیبی بود و لذا در سایر سایتها و حتی خود سایت مینلب جستجو کردم و متوجه شدم GPZ7000 کلا هیچ نوع تفکیکی نداره و کاملا بصورت ALL Metal هست!!! درسته که این فلزیاب طلایاب خوبیه ولی مفهوم طلایابیش این هست که حساسیت بسیار بالایی به طلا داره. بیشتر این تکنولوژی هم برای سنس طلاهای کوچک طراحی شده وگرنه برای فلزات بزرگ فرق چندانی نمیکنه! در نهایت هم ال سی دی رنگی زیبا با تنظیماتی نسبتا پیچیده که شاید برای خیلیا گیج کننده باشه و داشتن جی پی اس که هیچ کدوم در فلزیابی کمک زیادی نمیکنن. لذا از نظر من اصلا این سیستم به این قیمت نمی ارزه! ما با یک مدار چند هزار تومنی چیزهایی رو پیاده کردیم که این دستگاه چند ده میلیونی ظاهرا اصلا بهش نپرداخته! کلا روال کار این تولید کنندگان همین هست که هر چقدر دستگاهشون رو قشنگ تر میسازن از نظر فنی کمتر کاری صورت میدن. البته در این سری جدید واقعا تکنولوژی جدیدی استفاده شده و لوپهای جدیدی هم داره ولی بنا به تایید خود مینلب این دستگاه نمیتونه یک گنج یاب خوب باشه.
کماکان از نظر بنده مدل GPX4500 به نسبت قیمتش ارزشمندترین فلزیاب مینلب در رده خودش محسوب میشه که حداقل امکان حذف آهن رو هم فراهم کرده. اون مدل میتونه با تهیه یک لوپ بزرگ در دفینه یابی قابل استفاده باشه. در زیر مقایسه قابلیت های دو دستگاه 4500 و 7000 رو که در سایت خود مینلب موجود هست ملاحظه میکنین:
http://www.minelab.com/usa/products/gol ... &product3=همونطور که میبینید جلو عبارت Discrimination برای مدل 7000 صرفا All Metal نوشته شده و برای مدل 4500 هم Iron Reject: range 1 to 10 & All Metal ذکر شده. بنده شخصا هزینه 30 میلیون رو برای فلزیابی که هیچ نوع تفکیکی نداره کار عاقلانه ای نمیدونم! هر چند که مدلهای GPX هم فقط با لوپ DD دارای حذف آهن هستن که اون هم بردش برای دفینه یابی کمتر هست و در عین حال لوپهای خیلی بزرگ سازگار با این مدلها هم همگی از نوع مونو هستن و هیچ نوع تفکیکی ارائه نمیدن.
بهرحال امیدوارم این اطلاعات کلی به دوستان کمک بکنه که در تصمیم گیری و هزینه کردن دچار اشتباه نشن.