نه habiib عزیز عدد تفکیک به شکل هندسی کاملا وابسته هست ولی حذف آهن خیر!!!
این هم نکته جالبیه که فکر کنم شما رو دچار اشتباه کرده. من عرض کرده بودم قسمت حذف آهن با فرمول متفاوتی عمل میکنه که اتفاقا از فلزیاب های مینلب برداشته شده. فرمول تقریبا همیشه برای آهن درست جواب میده و میزان خطاش خیلی کم هست. حالا آهن کوچک یا بزرگ باشه فرق محسوسی نمیکنه و باز حذف میشه. اما اگر دقت کنین میبینین همون فلزات آهنی که در هر شرایط حذف میشن اعداد تفکیک یکسانی ندارن! برخی از آهنهای کوچکی که حذف میشه عدد تفکیک 30 میتونه داشته باشه و برخی حتی تا 70 هم ممکنه باشه. در واقع قسمت Iron Reject بر اساس عدد تفکیک کار نمیکنه و مبنای اون محاسبه بسیار پیچیده تری هست که بنظرم برای اولین بار مینلب اون رو منتشر کرده و خوشبختانه ما هم استفاده کردیم!
در هر صورت در بخش عدد تفکیک اندازه و شکل هندسی و جنس فلز هر 3 تعیین کننده مقدار عدد هستن. کاریش هم نمیشه کرد چون هیچ روش بهتری برای محاسبه تا به الان نبوده و لورنز هم از همین سیستم استفاده میکنه.
در خصوص نکته ای که mhak عزیز فرمودن باید عرض کنم طبق تستها و حتی چند کاوش نسبتا موفقی که دوستان انجام دادن ؛ خوشبختانه عدد تفکیک برای این طرح در خاک تغییر محسوسی نداره! یعنی جوری نیست که خاک باعث بشه عدد تفکیک کلا عوض بشه. ای کاش شما نمونه ساخته شده خودتون رو جوری درست میکردین که قسمت تفکیکتون کار کنه و بتونین با مدار وی ال اف کوازار هم مقایسه خوبی داشته باشین. چون اگر در کوازار اینطور هست که تفکیک در خاک خیلی تغییر کنه ؛ نداشتن این حالت مزیت بزرگی برای طرح ما خواهد بود!
البته احتمالش هم وجود داره چون بهرحال لایه های خاک روی یک فلزیاب وی ال اف بیشتر اثر میذارن تا روی یک پالسی فرکانس پایین.