ممنون از اطلاعات مفیدتون
گونه ای از نشانه ها باقی مانده اند که خصوصیاتشون با نشانه های دیگر کمی فرق دارد
چون ندیدم جایی در موردشون توضیح داده باشند ، اینجا یه توضیحاتی عرض میکنم :
کوهها و صخره های عظیمی هستند که اگر خوب دقت کنیم تقریبا بشکلی خاص درآمده اند .
این گونه کوهها و صخره ها مثل علائم و نشانه های دیگر کوچک و حتی متوسط هم نیستند . بلکه در سایز بزرگ به اندازه خود کوه یا قسمتی از کوه ایجاد شده اند .
برای اینکه کوههای بزرگ براحتی تراش نمیخورند و کار و زمان زیادی برای تراش نیاز دارند ، سعی کرده اند از شکل طبیعی کوه ها استفاده کنند و فقط مقداری به شکل گرفتن کوه کمک کنند . مثلا یک صخره ی سنگی را که ارتفاع مناسبی دارد ، بعنوان انسان انتخاب میکردند و فقط با باریک کردن گردن انسان ، تقریبا شکل یک تنه ی ایستاده ایجاد میکردند .
از خصوصیات دیگر این هیکل ها ، رعایت نکردن جزئیاتی مانند چشم و لب و اجزای ریز است . البته تا حد امکان سعی میکردند که جزئیات را نیز اجرا کنند و در بعضی موارد دیده میشود که به زیبایی کار می افزاید .
اما از نظر علائم شناسی نمیتوان این گونه هیکلها را با اطمینان کامل ، نشانه ی وجود جنس دانست . بیشتر این شکل دادن به کوهها ، برای اثبات قدرت و جایگاه و ایجاد ابهت از دید دشمن و مردمان عوام بوده و بعضیها نیز هنرنمایی کرده اند .
این آثار بیشتر در جاهای مهم و قلعه های استراتژیک دیده میشود و نشان از سکونت افراد مهم در آن مکان دارند . جایی که افراد مهم زندگی کرده اند نیز همان جائیست که حرفی در سینه دارد
.
فرق دیگری که این آثار با نشانه های دیگر دارند این است که چنین هیکلهایی از نزدیک قابل مشاهده نیستند و گاها سالها کوهنوردان و مردمان محلی و غیره همه ی نقاط کوه را زیر پا میگذارند و متوجه شکل خاصی نمیشوند تا اینکه بطور اتفاقی روزی از دوردست نگاه میکنند و متوجه شکل کلی کوه میشوند که مثلا به انسان یا حیوانی شبیه است و گاها آن را اتفاقی میپندارند چون تجسم اینکه انسان در شکل دادن کوه به این بزرگی ، دخالتی داشته باشد برای آنان سخت است .
مثلا در بیشتر کوههای معروف و قلعه های مرتفع میبینید که وقتی از دور به قامت کوه اصلی نگاه میکنیم ، اغلب احساس میکنیم که شکل خاصی دارد . اما چون کیفیت جزئیات رعایت نشده و کمی سنگین است ، بیشتر بیخیال میشیم .
در آینده سعی خواهم کرد که آن دسته از این هیکلها را که بخاطر هدفی خاص تراش خورده اند و به گنج ربط دارند از بقیه جدا کنم و جزئیات شناختشان را موشکافی کنم .
منبع : خودم