مهدی 67 نوشته است:
دوستان ما در فاصله 50 متری یک تومولوس که به ارتفاع 8 الی 10 متره . پای یک سنگی که مشکوک بود حفاری کردیم که
در ابتدای کار یک فضای 2متر در 3 متر سنگ چین بوده و بعد از سنگچین خاک مخلوط با تکه های سفال و استخوان اسب بود . و یک چیز خیلی مهم اینه که در هنگام حفاری به یک سنگی در عمق 70 الی 80 سانتی بر خوردیم که وقتی سنگ را حرکت دادیم بوی بدی کل فضارو گرفت و ما از ترس چند دقیقه ای کنار رفتیم و بعد دوباره شروع به حفاری کردیم .. بو بعد از چند ثانیه از بین رفت .
و هر بار که با بیل خاک رو جابجا میکردیم بوی بدی بلند می شد و ما مجبور بودیم که صبر کنیم و بعد دوباره ادامه بدیم .. در عمق یک مترو نیم به خاک بکر رسیدیم .. نمیدونیم باید ادامه بدیم یا نه . در ضمن باید اینو هم یادآور بشم که یک نقطه خاک کاملا خشک بوده ویه قسمت کوچیک به اندازه کف دست خاک سوخته بوده به رنگ سیاه و در 50 سانت اونطرف تر اطرافش ، خاک کمی رطوبت داشت .یعنی مثل اینجا کاملا خشک نبود . در طرف جنوب لای سنگچین یک تکه استخوان زانوی اسب و سر کوزه با دسته پیدا کردیم . در ضمن سنگچین سمت شمال با سنگ های بزرگتر چیده شده بودن . اندازه سنگ ها حدود 40 سانتی بود ولی در سمت جنوب سنگ ها کوچک بودن به اندازه 10 _ 15 _ 20 سانت
اگه بتونید راهنماییمون کنید ممنون می شم .
دوستانی که نقطه زن تا عمق 5 متر دارند اگه موافقند جهت همکاری بهم خبر بدن .
سلام اقا مهدی.
احتمال اینکه شمایک مقبره رو کاوش کردین هست دلایل:
جسد شخص متوفی احتمالا کلا پوسیده و رفته اما تکه هایی از جسد اسب اونجا باشه حالا طبق اعتقاداتشون اسب شخصروهم باهاش دفن کردن.بوی بد میتونه از مخلوط شدن استخوان با خاک مرطوب هم بوجود اومده باشه اما اگه اون سنگ که برداشتین به رنگ سیمان هست و بهش احیانا ضربه زدین بو میتونه از اون هم باشه(جهت پی بردن بهش یک تکه از اون سنگرو بشکنید همون لحظه هم بوکنید ببینید بوی بدی داره یانه).
دراخرشما ببینید اگر اون تکه استخوان ودهانه کوزه داخل ملات و بین سنگها محکم شده میتونه مسیر هدایای متوفی باشه امااگه محکم نشده باشن وتحت فشار خاک رفتن لای سنگها نمیتونن به مورد خاصی اشاره کنن.
رطوبت در دیواره های خاکی یا کف اگر نزدیک به سفره های اب زیرزمینی نباشه میتونه نشان از خالی بودن فضای پشت همان خاک مرطوب باشه.
حالا این نظر من بود نظر اساتیدارجح هست