سلام خدمت دوستان . بنده با دستگاه فلزجو کاوش میرم . چندتا مسئله هست که به شما عزیزان توصیه میکنم موقع کاوش اجرا کنید.
1- برای شروع کاوش سعی کنید با فرکانس 200 شروع به کار کنید . چون این فرکانس هم نفوذخوبی داره و هم حساسیتش به فلزات غیرآهنی خوبه .
2-جهت استفاده از فرکانس های بالا سعی کنید از دیلی های بالا استفاده کنید تا ذرات و سنگ های معدنی کم تر روی دستگاه تاثیر بزارند .
3-مجموع دیلی اتومات و دیلی دستس و بازه انتگرال رو سعی کنید حدود 98-104 باشه . من شخصا انتگرال رو 60 یا در نهایت 58 میزارم و دیلی اتومات هم 18 هست و دیلی دستی رو 24یا 26 میزارم . و دستگاه در اوج قدرت قرار داره .
4-درجه حساسیت معمولا از 19 و گاهی اوقات هم 20 استفاده میکنم که سکوت دستگاه برقراره.
5- با فرکانس های بالا حدود 200 از درجه اسپید 5 استفاده میکنم چون سرعت سنس این فرکانس ها بالاست
6-هرجا سنس داشتم از هر 4 جهت تست میکنم و حجم گیری میکنم . اگر محوطه سنس حجم داشت احتمالا 50% فلز هست .
7- هرجا سنس داشتم با فرکانس 122 و 100 هم تست میکنم بینم آیا باز هم سنس دارم یا نه .
8-هرجا که قصد استفاده از فرکانس های حدود100-120 رو داشتید درجه دیلی رو مقداری پایین بیارید تا حساسیت به فلزات غیرآهنی اندکی بالا بره .
9- هرجا با گراند روشن سنس داشتید با گراند خاموش از چند متر دورتر سیستم رو در مکانی که فلزی در اطراف لوپ نباشه بالانس کرده و بازهم با گراند خاموش تست کنید
10-سعی کنید مقداری سفال لعاب دار و مقداری استخوان به همراه مقداری ساروج (میتونید با آهک و سیمان هم خودتون درست کنید) رو در یک پک پلاستیک به ابعاد حدودی 15*20 درست کنید و هرجا سنس داشتید چند متر دورتر از اون محل دستگاه رو روی اون پک 2بار بالانس کرده و روی هدف قبلی برید تا بیش تر از وجود فلز مطمن بشید .
11- هر جا هم سنس داشتید میتونید مرکز سنس رو به شعاع خیلی کم تر از لوپ به عمق 20-30 سانت خاکبرداری کنید و اون خاک رو چند متر اونطرف تر بریزید و روی همون خاک ها سیستم رو بالانس کنید و دوباره روی هدف بیاید . توجه کنید باید اون خاک ها هیچگونه فلزی در خودش نداشته باشه و باید به دقت بررسی بشه.
12-هر جا خاکبرداری کردید یا باید خیلی کم تر از قطر لوپ خاکبرداری بشه یا خیلی بیشتر از قطر لوپ مثلا برای چک کردن با لوپ 1*1 باید محوطه 2*3 یا حتی بیشتر خاکبرداری بشه تا تاثیر حفره و میتر منفی روی سنس فلز کمتر بشه .
13-توجه داشته باشید هر جا سنس ضعیف داشتید که صدای دوم در تون 8 یعنی بم شنیده شد احتمال وجود فلز خیلی بالا هست . اما اگر صدای سنس ضعیف و زیر بود باید از تکنیک های دیگه ای استفاده کنید.
14-هرجا سنس قوی ولی صدای بم شنیده نشد احتمال خطا ببودن هدف بیشتر هست .
عدد تفکیک id و همونطور سیستم حذف آهن تا حد زیادی میتونه ماهیت هدف رو معلوم کنه .
از همینجا صمیمانه از مهندس حمید عزیز بابت طراحی همچین سیستم پیشرفته و حرفه ای تشکر و قدر دانی میکنم . انشالله در تمامی مراحل زندگی موفق باشید . انشالله