حمید نوشته است:
hafez نوشته است:
سلام داداش منم با مدار جدیدم مشگل شما رو دارم هرچند مدار قبلم عالی بود اما از بس ماسفت تست کردم خراب کردم فیبر رو از اینکه دوباره استاد حمید بگن هنوز گیر کردین نتونستم بگم اما اگه راهنمایی کنن دمشون گرمه
سلام استاد حمید
مدار فلزجوی دیگه ای ساختم که با پروگرم میکرو و فیکس کردن کنتراست و دیگر موارد همه چی درسته اما کیبورد کار نمیکنه و وقتی هم دکمه اوکی رو میزنم تنظیم فرکانس از 201 شمارش معکوس میشه و دیگه دکمه ها کار نمیکنن و یه ایراد دیگه احتمال دادم اتصالی وجود داشته باشه و چک کردم درست بودن داغ شدن پایه های 19،20،21 هست که بعد از خاموش کردن و زدن صورت و لب به این پایه هاست که احساس میشه
لازم به ذکره که با دوتا میکروی دیگه تست کردم و هردو در مدار خودم جواب دادن
بهترین نظر شما مشگل از کجاست ؟
در ضمن با قرض یه دستگاه اهم متر هیوکی از دوستان اعلاوه بر اهمتر نفتی خودم تمام قطعات رو قبل از جاگذاری تست کردم و میتونم بگم همه قطعات در رنج دقیق به کار بردم
به نظر شما ایراد از کجاست میتونه از خازن صد میکروی تانتال باشه منظورم از نظر قطبهاست چون هیچ علامت خاصی روش نیست ؟
خسته نباشین!
غیر از چک کردن سلامت کلیدها و سیمکشی اونها تا مدار و پایه های میکرو و بررسی عدم اتصالی در این قسمتها که قبلا عرض شد ؛ باید وضعیت خازن 6 و 5 و مقاومت 2 رو هم بررسی کنین که درست باشن و اتصالی در این بخشها نباشه. طبیعتا جهت نصب صحیح خازن 6 و سالم بودن اون قطعا روی عملکرد این قسمت تاثیر داره.
دوستان باید توجه داشته باشن بنده در توضیحات هم مشخصا اشاره داشتم ؛ خازنهای الکترولیت و تانتالیوم دارای پلاریته یعنی قطب مثبت و منفی هستن و باید جهت نصب صحیحشون در مدار رعایت بشه بطوریکه پایه مثبت خازن درست مطابق علامت + که روی فیبر برای این خازنها مشخص شده جاگذاری بشه. در خازنهای تانتالیوم معمولا قطب مثبت رو مشخص میکنن و این فقط جنبه نمایشی داستان هست. وگرنه دوستان احیانا تصور نکنن مثبت و منفی خازنهای تانتال برعکس الکترولیت هست!!! این رو عرض کردم چون ظاهرا چند نفر چنین اشتباهی داشتن. خیر ؛ مثبت خازن هر پایه ای بود باید در جاگذاری معادل جای پایه + روی فیبر قرار داده بشه. اگر علامتی روی خازن تانتال ندیدین معمولا یک خط پر رنگ روی این خازنها هست. بر خلاف گفته دوست عزیزمون ؛ این خط پر رنگ در تانتال نشانه قطب مثبت هست! اگر این هم وجود نداشت یا پاک شده بود ؛ باید خازنی که هنوز مونتاژ نشده رو نگاه کنین. همیشه طول پایه مثبت بلند تر از منفی هست. بهرحال در نظر داشته باشین مونتاژ معکوس خازنهای دارای پلاریته منجر به بروز اتفاقات پیش بینی نشده ای در مدار میشه و احتمال معیوب شدن خود خازن هم وجود خواهد داشت.
شما درست میفرمائید مهندس ، منظور بنده هم همین بود . اما یه جوری نوشتم
( اگر علامت + نداشت علامت منفی ضخیم دارد ، که بجای همون + است )
خازن تانتالیوم :
اگر علامت + داشت که قطب مثبت مشخص است
اگر بجای علامت مثبت ، شکل L انگلیسی بود ( بصورت خالی یا با یک فلش )، بازم قطب مثبت است
در مدلهای جدید ، علامت + دارد و پشت سر علامت + ، یک خط کشیده که نباید با منفی اشتباه بگیرید ، همان مثبت است
اگر نه + داشت و نه L داشت و فقط علامت - داشت ، بازم مثبت است
و اگر هیچ علامتی نداشت ، یا علامتش پاک شده بود ، پای درازتر خازن ( قبل از مونتاژ ) قطب مثبت است