meghdad نوشته است:
سلام حمید جان
من مدار تستر ساختم و با اون ظرفیت لوپی که ساختم اندازه
گرفتم.480 میکرو هانری نشون میده که مقدارش بالاست
لوپ با 4 متر و 10 سانت کابل شبکه لگرند مرغوب با مقاومت 2.6 اهم
بصورت دولا ساختم_ لوپ 60
چطور میتونم ظرفیتشو کم کنم ؟
این ظرفیت بالا باعث چه مشکلاتی میشه ؟
یه لوپ دیگه با کابل شبکه اشنایدر الکتریک دارم که ظرفیت اونم 470
میکرو هانری نشون میده-با مقاومت 2.6 اهم
راستش یه کم به تستر مشکوکم
مقدار ظرفیت خازن و مقاومت درست نشون میده
ممنونم از راهنماییتون
سلام
دوست عزیز هر ابزار اندازه گیری مخصوصا ابزارهایی مثل تستر و ... نیاز به کالیبره شدن دارن تا مقدار دقیق رو نشون بدن برای کالیبراسیون باید طبق راهنمای اون وسیله عمل کنید و روش کار هم به اینصورت هست که شما مثلا وقتی میخوای اهم متر رو کالیبره کنی باید یه مقاومت کم خطا و دقیق و طبیعتا در رنج پایین مثلا 1 اهم بیاری و ابزار رو طوری دقیق کنید که اون رو درست نمایش بده!
حالا برای کالیبره کردن سلف سنج شما هم به همین صورت عمل میکنید و با یه سلف دقیق و کم خطا مثلا 100 میکرو هانری وسیله رو کالیبره میکنید تا دقیق نمایش بده !
در واقع کالیبراسیون یعنی معرفی یک مقیاس به وسیله مورد نظر برای سنجش قطعات بر اساس اون مقیاس!
درباره ی بالا بودن اندوکتانس هم نگران نباشید مشکل خاصی پیش نمیاد و خوشبختانه فلزجو توانایی سازگاری با انواع ظرفیت های مختلف لوپ رو داره و دامنه ی وسیعی از لوپ رو پشتیبانی میکنه فقط میمونه عملکرد قویتر و عمقزنی بهتر و تفکیک درست که تجربه نشون میده اندوکتانس حدود 350 میکروهانری بهتر جواب میده!
حالا شما اول باید سلف سنج رو کالیبره کنید و بعد هم مقدار دقیق اندوکتانس رو اندازه بگیرید و اگر احیانا در محدوده مورد نظر نبود میتونید با کم کردن دور سیم اون رو تغییر بدید و به ظرفیت نرمال برسید.
موفق باشید