دوستان عزیز ضمن تبریک سال نو و آرزوی شادی و سلامتی و موفقیت در سال 1395 برای همه عزیزان ؛ خوشحالم نسخه جدید 3.30 رو در همین آغازین ساعات سال نو بعنوان عیدی هر چند ناقابل بحضورتون تقدیم کنم. تغییرات این نسخه جدید که مثل همیشه از انتهای پست اول همین تاپیک قابل دانلود هست به شرح زیره:
* طراحی مجدد صدای VCO برای تون صدای 9 و 10 بسیار مشابه به نوع آنالوگ
* اضافه شدن تون 12 برای تفکیک صوتی
* نمایش پیغام Power Off در هنگام خاموشی دستگاه
* تغییرات جزئیمهمترین و شاید مشکلترین کاری که در این نسخه انجام شده تغییر تون صداهای 9 و 10 بوده. این مدل صدا که از گذشته بسیار مورد درخواست دوستان بود در نسخه های اخیر وجود داشت ولی عملکرد اون بخصوص روی فرکانسهای پایین کار فلزیاب حالت پله ای داشت و مشخصا بنوعی دیجیتال بود که برای این نوع صدا زیاد قشنگ و مطلوب نبود. لذا بنده با روش محاسباتی خاصی در واقع عملکرد یک VCO آنالوگ رو پیاده سازی کردم بصورتی که تغییرات صدا حالت مطلوبی داره و به حالت VCO فلزیاب های حرفه ای هم نزدیک هست. با توجه به این حالت صدای مطلوب ؛ رنج تغییر فرکانس صوتی هم در حد قابل ملاحظه ای وسیع تر شده تا زیر و بم شدن صدا واضح تر باشه و به این ترتیب دور و نزدیکی به مرکز هدف هم خیلی بهتر قابل تشخیص هست. لذا بدلیل اینکه تون صدای 10 در حال حاضر بنظر شخصی بنده بهترین صدای سنس برای دستگاه هست بصورت تنظیم پیش فرض هم قرار گرفته. طبیعتا دوستان در خصوص بلندگو و کم کردن صدا باید به توضیحات قبلی توجه داشته باشن و در همین جا هم اعلام میکنم بدلایل مختلفی که قبلا هم عرض شد در مجموع استفاده از بلندگوی معمولی از طرف من مورد توصیه نیست و خیلی بهتره که حتما از بلندگوی پیزو استفاده بشه. استفاده از هدفون هم صرفا با در نظرگیری مقاومت اضافه یا ولوم در بیرون مدار توسط خودتون جواب مطلوبی خواهد داد.
تون 12 هم تفکیک صوتی هست که اضافه شده ولی بصورت برعکس تون 11 عمل میکنه. یعنی در تون 12 برای اعداد تفکیک کمتر صدای بم تر و برای اعداد تفکیک بیشتر صدای زیرتر در نظر گرفته شده. این درخواست یکی از دوستان بود و البته بعدا مشخص شد تفکیک صوتی در برخی دستگاههای معتبر هم به همین صورت هست. از جمله میشه به XP Deus اشاره کرد که فرکانسهای صوتی تفکیک در تون 12 هم مشابه اون دستگاه در نظر گرفته شده.
از اونجا که پروسه خاموش شدن دستگاه حدود 2-3 ثانیه طول میکشه بنده مناسب دیدم در این زمان بجای پیغام باطری یک پیغام Power Off نمایش داده بشه که خیلی قشنگتر و حرفه ای تر هست.
مهمترین تغییر جزئی در زمینه تایم نمایش اطلاعات تفکیک و محو شدن اون هست که این زمان پس از بررسی زمان تفکیک در چند دستگاه معتبر و با توجه به اعلام تفکیک 3 پارامتری برای این دستگاه اندکی کوتاهتر در نظر گرفته شده و مهم تر از اون اگر در ادامه سنس قدرت سنس از حدی ضعیف تر بشه که دیگه اطلاعات تفکیک اعتبار نداشته باشه ؛ نمایش تفکیک هم محو میشه و به حالت نمایش خلاصه تنظیمات بر میگرده. این مساله کمک زیادی میکنه تا اپراتور متوجه بشه که آیا اطلاعات تفکیک نمایش داده شده روی صفحه کماکان اعتبار داره یا نه. در عین حال این اصلاح برای نمایش اطلاعات تفکیک چند هدف که تا حدودی به هم نزدیک باشن کمک زیادی میکنه و هر هدف قطعا اطلاعات تفکیک مختص بخودش رو خواهد داشت. مثلا اگر هدف اول تفکیک مشخصی داشته باشه و دومی بقدری ضعیف باشه که تفکیک نداشته باشه طبیعتا اطلاعات تفکیک هدف دوم هم نمایش داده نمیشه.
تغییر دیگه حذف کلمه Auto در هنگام بالانس و AUT در منو برای حالت دیلی صفر هست. در واقع بنده متوجه شدم ظاهرا برخی دوستان که به توضیحات توجه دقیقی نداشتن و بخصوص برخی دوستان خارجی که این طرح رو ساختن تصورشون بر این بوده که دیلی اتوماتیک بمعنی این هست که مثلا دستگاه خودش دیلی خاصی رو انتخاب میکنه! در حالیکه اصلا از ابتدا هم منظور ما چنین چیزی نبوده و منظور همون دیلی دستی صفر بعد از دیلی اولیه مربوط به آغاز موج میرا هست. لذا برای رفع این شائبه نمایش این گزینه رو به صفر تغییر دادم. طبیعتا این موضوع صرفا مساله ای نمایشی هست و از نظر فنی دیلی هیچ تغییری نداشته.
تنظیمات پیش فرض هم در این نسخه کمی تغییر کرده و بصورتی در اومده که علاوه بر مناسب بودن برای تستهای اولیه تا حدی برای حالت کاوش هم مناسب تر باشه. هر چند این تنظیمات پیش فرض الزاما بمعنی تنظیمات مناسب برای کاوش نیست و بسته به شرایط کاوش تنظیمات دیگری میتونه خیلی بهتر باشه ولی از تنظیمات پیش فرض قبلی بهتر هست. طبیعتا دوستان برای مشاهده تنظیمات پیش فرض باید میکرو رو با فیوز بیت ریست تنظیمات پروگرام کنن.
همچنین در این نسخه ثبات دستگاه برای کار روی زمین اندکی بهبود داشته.
بنظر من این نسخه در مجموع یک سطح از نسخه قبلی بالاتر هست و امیدوارم در جوابگیری بهتر و موثر تر از این فلزیاب به دوستان کمک کنه تا به امید خدا در سال جدید شاهد موفقیتهای بیشتری در کشف اهداف مختلف توسط این دستگاه باشیم.