با سلام
موردی رو یکی از دوستان به نام اصغر در تلگرام زحمتش رو کشیدن که لازم دونستم در اینجاهم کپی بشه تا دوستان استفاده کنن .
سلام دوستان مطالبی که خدمتون عرض میکنم همش تست شده و جواب داده انشاا... که مفید باشه
اول نکته تنظیم دستگاه با خاک اون منطقه هست شما باید دسگارو جایی تنظیم و بالانس کنید که از وجود نبودن فلز در اون نقط اطمینان داشته باشید،باید جایی که لوپ رو تنظیم میکنید فلزی زیرش نباشه و حداقل ۱۰متر از جایی رو که می خایین بزنید دورتر باشه،نکته بعدی فاصله لوپ تا زمین هست و خیلی مهمه و باید رعایت بشه،مثلا فاصله لوپ از ۲۰تا۱×۱سانتی از زمین ۱۰سانت باشه مناسبه و لوپ ۱/۵×۱/۵و۲×۲هم ۱۵سانت خوبه،باید دقت کرد این فاصله از همون موقعی که دسگارو روشن میکنید تا موقعی که خاموش میکنید باید کمو زیاد نشه تا بالانس به هم نخوره،لوپهای ۱×۱به بالا رو باید ۴گوشه ش فاصلش با زمین یکی باشه و کسی که لوپ رو میگیره باید حواسش باشه در زمینهای ناهموار فاصله رو میزون کنه تا بالانس به هم نخوره،برای کاوش واقعی سعی کنید از بزرگترین سایز لوپ استفاده کنید به چند دلیل:فک نکم هیچ جای دنیا مثل ایران خاکش املاح داشته باشه مثل انواع سیلیس،آهک،شوره،رگه های معدنی و امثال اینها که دسگارو خطا میندازه برای حذف بهتر اینها لوپ بزرگ حساسیتش به انواع املاح کمتر و برد بیشتری هم داره،مثلا شما جایی میرین پر از انواع املاح مزاحمه،اگه با لوپ سایز کوچک بخاین کار کنید باید تنظیمات و حساسیت رو کم کنید تا دسگا ساکت بشه و کلید پایین رو هم بزنید تا دسگا خودشو با اون خاک بالانس کنه،این کار از برد و نفوذ دسگا کم میکنه مثلا اگه لوپ کاوش۶۰باشه با کم کردن حساسیت و زدن کلید پایین(بالانس)اگه برد دسگا رو با این لوپ۳متر فرض کنیم در همچین زمینی بردش نصف میشه و امکان از دست دادن هدف در عمق بسیار زیاده ولی اگه لوپتون بزرگترین سایز باشه با تمام این شرایط مثلا۲×۲باشه،با این شرایط اگه فرضن۶متر بزنه نفوذش ۳متر مفید میشه و احتمال سنس هدف بسیار بالاتره،دلیل بعدی دقت بیشتره شما وقتی با لوپ بزرگ بزنیید لوپ رو یکی دیگه میگیره و شما دسگارو،در این حالت شما حواستون فقط به اعلانات دسگاس و شماره میتر و اعداد آی دی و کوچکترین فلز رو تشخیص میدین و خسته هم نمیشین و کسی که لوپ رو میگیره هم حواسش به فاصله لوپ تا زمین هست تا بالانس بهم نخوره و کسی که لوپ رو میگیره باید هیچ فلزی همراش نباشه مثل کمربند و ساعت و انگشتر و هر فلز دیگه ای نباید همراش باشه حتی اگه بدنش پلاتین داره بگین یکی دیگه لوپ رو بگیره تا دسگا در بهترین شرایط عمق زنی قرار بگیره،با انجام دادن تمام این کارا میریم واسه دسگا زدن نقطه مورد نظر،اگه دسگا جایی رو گرفت یا بوق زد یا سنس کرد،اولین کار ابعاد گرفتنه،باید اون نقطه رو از۴جهت بزنید و ابعاد تقریبی رو در بیارید و به این صورت که از هر جهتی که میایین سمت اون نقطه اولین جایی که دسگا بوق زد رو یه خط بکشید و همین کارو از ۳جهت دیگه انجام بدین معمولا ی ابعاد ۴گوشی در میاد و تا اینجا فلز صدرصد وجود داره حالا میخاین عمقشو در بیارین تقریبی،ابعادی که مشخص کردین رو منطقی حساب کنید ببینید با این لوپ همچنین فلزی در چه عمقی قابل سنس هست و عدد میتر رو چه شماره ایه،اگه ابعاد بزرگ باشه و عدد میتر کم باشه نشون میده جنس در عمقه،و اگه ابعاد کوچیکتر باشه و عدد میتر بیشتر باشه نشون میده عمق کمتری داره،برای تشخیص سطحی بودن یا نبودن لوپ رو بزارید رو زمین اگه عدد میتر بالا رفت تا آخر اون جنس سطحیه و اگه عدد پایین بود در عمقه اون فلز،برای جاهایی که سطحی و اشغال داره باید خاک اونجارو ۳۰سانتی بردارید دوباره بزنید،برای تشخیص فلز از املاح تنظیمات باید درس باشه بهترین تنظیمی که باهاش تست زیر خاک کردم اینطوریه
فرکانس ۱۰۰
پالس۲۵۰
دیلی دستی ۵۰
انتگرال ۴۴
گرند ۱
سرعت ۱۰
تفکیک خاموش
تون ۸
حساسیت ۱۵
امکان داره جایی برید که املاح انقد زیاد باشه که دستگاه به هیچ عنوان ساکت نشه و عدد میتر هم بالای ۲۰باشه،در چنین شرایطی چاره ای نیست باید عدد ۲۰رو صفر فرض کنیم و اعداد بالای۴۰رو فلز و هر جاکه عدد میتر بالای ۴۰بود رو علامت بزنید و نقطش کنید نقطه گرفتن با لوپ بزرگ هم خیلی راحته رو فلز که رفتین لوپ رو کم کم چپ و راست و عقب و جلو کنید و جایی که عدد میتر بالاتر بود از بقیه جاها که مرکز لوپ میشه،هدف دقیقا همونجاس و قشنگ میوفته وسط چال حفاری،برای تشخیص املاح از فلز:اگه فلز باشه ابعادش قشنگ و تمیز در میاد و عدد میتر هم موقعی که لوپ دقیقا روشه ثابت وایمیسته ولی اگه املاح باشه ابعاد به هیچ عنوان نمیتونین بگیرین و عدد میتر هم نوسان زیاد داره و هی کم و زیاد میشه و لوپ رو هم روش بگیرین نوسان داره،اصلا خیلی راحته تشخیصش،امتهان کنید،ابعاد فلزی که زیر خاکه به دلیل اکسیده شدن یا تولید گاز یا آزاذ کردن یون یا تولید میدان یا هر چیز دیگه که قبول دارین، معمولا ۴برابر جنس زیر هست و بارها تست شده
در زمین های خیس و مرطوب و نم دار به دلیل اینکه رسانایی خاک بالا میره دستگاه خطا میزنه . نه این دستگاه بلکه تمام پالسیها همینطورن و هر چی زمین خشکتر باشه بالانس با زمین بهتر انجام میشه ، من خودم شخصا فقط تو زمین خشک میزنم ؛ زمین نمکی هم تقریبا مثل زمین مرطوب می مونه و باید حساسیت رو بیارین پایین تا جایی که دستگاه ساکت بشه بعد نقطه رو بزنید . تمام دسگاهای پالسی که لوپ دارن رو با همین روش میشه کار کرد . برای تشخیص حفره هم تفکیک خاموش باشه بهتره و هر جا عدد میتر منفی شد اونجا حفرس و ابعاد حفره رو هم مثل فلز میشه تقریبی درآورد . من خودم شماره میتر منفی اگر بالای ۱۵ باشه رو روش حساب میکنم .
دوستان تنظیمی تو خاک مناسبه که به محض ورود فلز به حریم لوپ صدا وصل و به محض خارج شدن فلز از حریم لوپ صدا سریع قطع بشه ، سعی کنید سرعت رو ۱۰بزارید .