metallist عزیز تنها توصیه ای که میتونم بهتون بکنم اینه که تا خودتون دستگاه رو در دست نگیرین و باهاش کار نکنید و قلقش دستتون نیاد نمیتونید تئوریک چیزی یاد بگیرید . البته دوستان لطف کردن و اصول صحیح استفاده رو در صفحات گذشته توضیح دادن ، شما هم با رعایت این اصول و
فقط تمرین زیاد باید دستگاهتون رو بشناسید و زبونش رو یاد بگیرید . در مورد سوالاتتون هم تا جایی که بتونم با توجه به تجربه شخصی خودم پاسختون رو میدم . و اما پاسخ : تا جایی که بنده اطلاع دارم gti 2500 لوپ اورجینال 16.5 اینچی نداره و فقط دو عدد لوپ 9.5 و 12.5 اینچی داره .
1- در مورد عمق سنس با لوپ 9.5 اینچی امتحان نکردم ولی با 12.5 اینچی در شرایط تست فلز 15*20 رو در عمق 1.5 متر سنس کردم . البته چون این دو لوپ فقط در حالت vlf کاربرد دارن با توجه به ماهیت vlf بیشتر از این عمق رو هم سنس نمیکنن
2- حساسیت به املاح میشه گفت قابل قبوله . هر چه میزان حساسیت رو بالاتر ببرید حساسیتش به املاح هم بیشتر میشه و عمق زنی هم بالاتر میره و برعکس اون هم صادق هست . بنظرم بهترین تنظیماتش همون تنظیمات کارخانه هستش .
3-این سوال رو بهتره آقا مهدی که اون اطراف کار کرده پاسخ بده . فقط همین رو بگم که اگه خاک مقداری دارای رطوبت باشه دستگاه بهتر میتونه سنس کنه ، شاید بخاطر اینه که سختی خاک در این حالت کمتر میشه و امواج راحتتر میتونن نفوذ کنن .
4-ثباتش در مقایسه با خیلی از دستگاه های دیگه بالاتر و بهتره
5-حتما خودتون بهتر میدونید که توباکس با توجه به حجم هدف عمق میزنه یعنی هرچی فلز بزرگتر باشه ، در عمق بیشتری سنس میکنه. من خودم در شرایط تست فلز 20*30 رو در عمق 2 متر سنس کردم ولی بیشتر از اون رو امتحان نکردم . طبق گفته های مهندس حمید کلا توباکس ها بسته به حجم فلز تا 6 متر و حتی بیشتر هم عمق میزنن . مثلا فلزی به اندازه یک ماشین رو شاید در 6 متری سنس کنن . این رو هم اضافه کنم که شرایط دفینه با شرایط مصنوعی کاملا متفاوته یعنی جنسی که سالها زیر خاک بوده خاک اطرافشو آلوده کرده و در عمق بیشتری توسط دستگاه سنس میشه .
6- اگه این دستگاه رو داشته باشی حتما متوجه شدی که عمق رو به صورت اینچ و تا 12 اینچ یعنی حدود 30 سانت نمایش میده ، اونم بشدت متغیره و فقط در حالت vlf نشون میده . در کل رو این خاصیتش اصلا حساب نکن !!!!
7- نمایش جنس فلز بصورت چراغهایی (لودر) در بالای صفحه نمایش داده میشه . یعنی هر فلزی رو در این سه بازه نشون میده . مثلا شاید استیل یا آلومینیوم رو در قسمت مربوط به نقره نشون بده . اینم بگم که فقط در حالت vlf قابلیت تفکیک داره و در حالت توباکس این قابلیت رو نداره .
8-در مورد سفال هم بر روی سطح سفال نمیزنه ولی شنیدم در عمق سفال قدیمی رو میزنه . چیزی هم که من از این دستگاه فهمیدم اینه که حفره و فضای خالی رو هم میتونه سنس کنه
9- کار با این دستگاه اوایل واقعا سخته و همین مسئله باعث میشه که بعد از مدتی آدم دلزده بشه و دیگه نخواد ادامه بده . ولی همونطور که در ابتدا عرض کردم با تمرین و ممارست زیاد وقتی تونستی که مهارت لازم رو بدست بیاری دیگه کار برات لذت بخش میشه . اینا تجربیاتی بودن که من بشخصه درک کردم .امیدوارم که جواب سوالاتت رو گرفته باشی. این تاپیک رو کامل بخون و اصول رو حتما رعایت کن و اینو بدون که بهترین استاد و معلم برای آدم خودشه . شاید شما خاصیتی رو از این دستگاه کشف کنی که ما تابحال نتونستیم و درک آدمها از یک موضوع در یک سطح نیست . منظورم اینه که حتما خودت باید دستگاهو در دست بگیری و باهاش کار کنی تا متوجه عرایض بنده بشی . امیدوارم موفق باشی .