با اجازه ی مهندس حمید بزرگوار
اگر منظور دوستان از لوپ عمودی ، قرار گرفتن سیمها روی لبه ی هم است ، خیر قدرت بیشتری ایجاد نمیکند
توجه کنید ، هرچه پهنای سطح سیمها بیشتر باشد ، قدرت نفوذ بیشتری در برابر همان سطح به وجود میاد
و این سطح رو به هرجا که باشد ، قدرت در روبروی همان سطح ایجاد میشود .
- در لوپ معمولی ، تقریبا هم از زیر و بالا و هم مقداری از کناره های لوپ ، قدرت داریم .
- اما در لوپ تخت ، چون سطح مقطع افقی سیمها بیشتر است ، از زیر و بالا نفوذ بیشتری داریم و از کناره های لوپ ، قدرت خیلی کمتر است . ( برای همین لوپ تخت برد بیشتری نسبت به لوپ معمولی دارد )
- لوپ عنکبوتی نیز همانند لوپ تخت عمل میکند ، با این تفاوت که مابین سیمها فضای بیشتری ایجاد میکنیم که حالت خازنی کمتری نسبت به لوپ تخت داشته باشیم .
( حالت خازنی در لوپ تخت بیشتر از لوپ معمولی است و در لوپ عنکبوتی کمتر از لوپ تخت است)
- اما در لوپ عمودی ، چون سیمها روی همدیگر قرار میگیرند ، درنتیجه سطح پهن سیمها رو به کناره ها و داخل قرار میگیرد و امواج در این جهات بیشتر نفوذ دارند . و از طرفی دیگر ، در زیر و بالای لوپ چون سطح کمتری از سیمها قرار گرفته ، نفوذ تا حد قابل توجهی کاهش مییابد .
درلوپ جدید مینلب ، درسته که سیمها مقداری روی هم قرار گرفته اند ، اما یک ردیف نیستند و از بغل هم چند ردیف سیم داریم . حتی پهنا بیشتر از ارتفاع است . تقریبا مثل لوپ معمولی هست که سیمها با نظم بیشتری کنار هم باشند . ( اگر ما بیایم با سیم معمولی چنین نظمی رو ایجاد کنیم ، مطمئنا حالت خازنی بالا میره . مینلب چون سیم لیتز استفاده میکنه ، مشکلی نداره )
برای عمقزنی بیشتر ، ما به پهنای سطح زیر لوپ نیاز داریم
اگر لوپ عمودی باشد سنس از زیر لوپ ، کم می شود و سنس از کناره ها افزایش می یابد . و هدف را از فاصله ی افقی بیشتری سنس میکنیم . یعنی حجم بیشتری از هدف داریم .
به همین دلیل ما برای فلزیاب ها لوپ عمودی نمی سازیم . مگر اینکه بخواهیم نوع هدف یابی متفاوتی داشته باشیم .
مثلا : دنبال هدفی سطحی مانند سکه باشیم و عمق برای ما مهم نباشد ، اما هنگام جارو کردن بخواهیم که سطح بیشتری را از کناره ها پوشش دهیم و اگر هدف دورتر از لوپ هم بود ، سنس قوی داشته باشیم و ردش نکنیم .