kiya نوشته است:
مهندس حمید عزیز سلام :
مطلب زیری رو یکی از بچه های سایت آقابهنام گذاشتن آیا شماتایید میکنید؟سپاس فراوان
سلام
دوستان لوپهاتونو سیم پیچ عمود بسازید هم برد بیشتر میشه و هم ثبات
چند تا قطعه هم تعویض کنید در ثبات و برد تاثیر داره
ب جای مقاومت R10 که صد اهم هست یک کیلو بزارید
بجای دیودهای۴۱۴۸هم ۴۴۴۸بزارید
بهترین ماسفتw11nk100zهست
از آمپ های سری BHاستفاده کنید مثلLF357bhیاlf157bh
سیم رابط از مدار ب پشت کاناکتور رو مغزی سیم آنتن کاملا مسی بزارید و قبل از لحیم کردن تو هر سیم ۱۰تا هسته فریت استوانه ای سوراخ دار بزارید از اونایی که شکل دونه تسبیح هست
ی رشته سیم نازک افشان هم در بیارین ی سرش بزنید منفی مدار و اون سر دیگه رو هم ده دور بپیچونید دور بدنه کاناکتور از داخل مدار
لوپهای سایز ۶۰ب پایین رو با سیم لاکی۰/۵۰درس کنید عمودی
لوپهای سایز بزرگ رو هم با کابل آسانسور
این مطلب رو دوستان دیگری هم بمن گفته بودن و ممنون که در اینجا مطرح کردین.
1- منظور از لوپ عمود ؛ پیچیدن بصورت استوانه ای یا سیم لوله ای هست که در حالت چند لایه درون لوپهای مونوی مینلب هم استفاده شده و در تاپیک موشکافی لوپ مینلب در موردش بحث کردیم. خیر چیز آنچنان خاصی نیست که بخواین براش زحمت بکشین. اگر به برد باشه لوپ تخت یا عنکبوتی اندکی بردش بیشتره. اگر هم به ثبات باشه که مشخصا ثبات بهتر مساوی هست با برد کمتر! بین لوپهای شرکتهای معتبر هم ساخت بصورت کاملا استوانه ای بهیچ وجه مرسوم نیست.
2- مقاومت 100 اهم ورودی آپ امپ هست و هر چه بیشتر باشه ضریب تقویت کمتر میشه که معادل برد کمتر هم هست! پس اگر هدف ثبات باشه باز هم رابطه معکوس با برد طبیعیه. چیزی که بنده برای این مقاومت در نظر گرفتم با دید برد حداکثری بوده و در صورت نیاز به ثبات و کم کردن تقویت میشه درجه حساسیت که یک تنظیم دیجیتال هست بسادگی کمتر کرد و در عوض جاهایی که شرایط زمین مناسبه از حداکثر حساسیت داخل مدار هم استفاده کرد. در صورتیکه کم کردن تقویت گیرنده از داخل مدار کلا برد نهایی دستگاه رو محدود میکنه! با این همه رقم 1 کیلو اهم هم بیش از حد بالاست! شاید دوستان وجود مقاومت 1 کیلو در ورودی اپ امپ برخی مدارات پالسی رو با چیزی که در اینجا هست اشتباه گرفته باشن! ولی باید توجه داشت که محاسبه تقویت در این مدار اندکی تفاوت داره. بهرحال با چنین مقاومتی ضریب تقویت گیرنده نزدیک به 3 برابر کاهش پیدا میکنه که معادل 40 درصد افت برد هست و مثل اینه که شما حدود 12 درجه حساسیت دیجیتال رو کاهش بدین!!! خب مشخصه که با این میزان کم شدن برد ثبات فوق العاده میشه ولی وقتی برد مناسب وجود نداشته باشه طبیعتا ثبات خالی هم بدرد نمیخوره. کسانی که مرتبا صحبت از این میکنن که فلزیاب باید ثبات داشته باشه وگرنه بدرد نمیخوره ؛ باید توجه کنن در تمام فلزیاب های دنیا بدون حتی یک استثنا حد بالانس مشابهی بین مساله برد و ثبات با رابطه معکوس وجود داره! هر اون چه که غیر از این شنیدیم بعدا ثابت شده تبلیغات کذب بوده.
3- دیود 1N4448 مشابه 1N4148 هست و هر چند 4448 کمی کیفیت بالاتری داره ولی بلحاظ اندکی پایین تر بودن ولتاژ فوروارد میتونه سبب افت برد جزئی و تغییر جزئی در محاسبات تفکیک بشه. بهرحال سود و زیان استفاده ازش اندک و در مجموع چیزی نیست که بخوایم رد یا توصیه کنیم.
4- در خصوص ماسفت 11NK100 هم که در راهنما اشاره کردیم و مشکلی نداره. تحت شرایطی از 840 بهتره و در شرایطی هم فرقی نمیکنه.
5- منظور از پسوند BH برای 357 در واقع نوع فلزی هست. ولی من نمیتونم کاملا تایید کنم که BH از AH بهتر باشه! چون برخی مشخصات AH بهتر هست و در عوض نوع BH رنج ولتاژ کار بالاتری داره که در مدار ما استفاده نمیشه. وانگهی پیدا کردن نوع مرغوب و اصلی این آپ امپ به مراتب مهمتر از پسوند اون هست.
6- مسی بودن سیم اتصال کانکتور لوپ نکته درست و هر چند کم تاثیری هست ولی فرض ما این هست که سیم ها همه مسی هستن! ولی استفاده از فریت روی خط انتقال سیگنال لوپ بهیچ وجه مورد توصیه نیست! شما هر چیزی رو که مثلا بعنوان نویز بخواین در اون بخش حذف کنین مطمئن باشین سیگنال اصلی هم تغییر میکنه و روی برد و تفکیک اثر منفی داره. نمونه مشابه دیگش استفاده از کانکتور آهنی برای اتصال لوپ هست که خیلی از دوستان تجربه کردن و اثر منفیش رو دیدن. این کار حداقل در فلزیاب پالسی اون هم دارای تفکیک صحیح نیست.
7- در صورتیکه از کانکتور فلزی برای اتصال لوپ استفاده بشه ؛ وصل کردن بدنه این کانکتور به نقطه شیلد نکته مثبتی هست. ولی اگر کانکتور آهنی باشه آثار منفی ذکر شده اون با زمین کردن بدنه خنثی نمیشه! پس اولویت اصلی به استفاده از کانکتور غیر فلزی هست.
8- سیم 0.5 برای لوپ 60 بیش از حد نازک هست و مقاومت لوپ به بالای 2 اهم افزایش پیدا میکنه که مشخصا چند درصد از برد نهایی لوپ رو کاهش میده. برای لوپ 60 حداقل سیم مورد توصیه 0.6 هست. توجه کنین شاید سیم 0.6 با 0.5 خیلی مشابه بنظر برسن و بعضیها تصور کنن زیاد فرقی نداره! ولی تفاوت مقاومت در این رنج ضخامت سیم زیاد هست و بدلیل نسبت تغییر مقاومت با مجذور قطر سیم ؛ عملا لوپ با سیم 0.5 نزدیک به 1.5 برابر لوپ با سیم 0.6 مقاومت داره و میتونه برد نهایی رو حدود 10 درصد کم کنه!!! مشخصات سایر لوپهای پیشنهادی هم که در راهنما قید شده.
9- در مورد ساخت لوپ بزرگ با کابل آسانسور بنده اطلاعی ندارم چون تجربه ای ازش ندیدم. با این وجود توصیه میکنم از سیمهای ساده و مشخص استفاده بشه. یعنی برای لوپهای بزرگ سیمی با مغزی مسی و ضخامت توصیه شده و روکش کاملا ضخیم. هر سیمی چنین شرایطی داشته باشه مناسبه.