خوب قانون حمل - ساخت - نگهداری - خرید - فروش و استفاده رو براتون میزارم
خودتون متوجه خواهید شد که مقدار تخلف و مقدار دقیق مجازات در بعضی از بندها مشخص نیست و بعضی بندها با بندهای دیگر همخوانی ندارد .
این یعنی اینکه : هرجور دلشون بخواد عمل میکنند
بنده توی پرانتز سعی میکنم توضیحاتی خدمتتون عرض کنم و این توضیحات به هیچ وجه مبنی بر تحریک کسی برای تخلف نیست
پیام های آموزشی و هشدار دهنده یگان حفاظت به شرح زیر است:
1-اشخاصی که اشیای عتیقه را از کشورخارج سازند، به حبس از 6 ماه تا 2 سال محکوم میشوند.
( باضافه ی توقیف و فروش اموال شخصی به نفع دولت به جرم چیزهایی که از دست رفته )
2-خروج اشیاء عتیقه ثبت شده در فهرست آثار ملی جریمه حبس از 6 ماه تا یک سال را دربر دارد.
( چطور اشیای عتیقه ی بی نشان ، باارزش تر از اشیای عتیقه ی ثبت شده هست ؟ که حکم اون 6ماه تا 2 ساله و حکم این 6ماه تا 1 ساله ؟ )
3-اشخاصی که بدون اذن مراجع ذیصلاح نقوش و آثار مذهبی و ملی را تخریب کنند به 1 تا 10 سال حبس محکوم میشوند.
( از کی تابحال مسئولین خودشون دستور تخریب آثار رو میدن ؟ مگر مسئول نگهداری هستند یا مسئول تخریب ؟ )
4-حفاری به قصد بدست آوردن اشیای عتیقه و آثار تاریخی مطلقا ممنوع و جرم محسوب میشود.
( اگر حفاری بشه و چیزی پیدا نشه ، مجازاتش چقدره ؟ هیچی یا دلخواهی ؟ )
5-اشخاصی که مبادرت به مرمت و تعمیر و تغییر آثار ثبت شده در فهرست آثار ملی مبادرت کنند به جبران خسارت وارده محکوم میشوند.
( مرمت و تعمیر کار شماست ، تغیرش رو قبول دارم )
6-کاشف اشیای عتیقه و آثار ملی در ملک شخصی مکلف است در اسرع وقت سازمان میراث فرهنگی را مطلع کند.
( اگر ملک شخصی است پس اشیا هم شخصیه ، شما فقط میتونید بخرید یا جنس نزد صاحبش باشد و اجازه ی خروج از کشور ندید )
7-با تحویل اشیای عتیقه و آثار تاریخی مکشوفه حین انجام عملیات ساختمانی در ملک شخصی، معادل نصف بهای تقویم شده به کاشف تحویل میشود.
( بنده بغیر از شنیده ها ، بارها دیده ام و شخصا حضور داشته ام که اینطور نبوده و صاحب خانه بعد از تحویل سریع همه ی اشیا ، بازداشت شده و کار به چندین ماه زندان الکی و شکنجه ی بدنی رسیده برای اینکه نکنه چیزی رو از اشیا مخفی کرده باشه . و هیچ پولی هم به کسی پرداخت نکردن )
8-با تحویل فلزات قیمتی و جواهرات مکشوفه حین انجام عملیات ساختمانی در ملک شخصی، معادل دو برابر بهای روز ماده خام به کاشف تحویل میشود. ( اینهم با قانون بالایی فرقی ندارد بجز اینکه دروغشون 2 برابر شده )
9-هرشی که بیش از یکصد سال از تاریخ ساخت آن گذشته باشد،عتیقه محسوب میشود.
( این قانونشون واقعا خیلی احمقانه است . صبر کنید حداقل فلز یونیزه بشه بعد تصاحب کنید
طرفای ما تو هر خونه رو که بگردی دهها اشیای عتیقه ی ارثی و غیره پیدا میشه که سن متوسط 300 ساله وبیشتر دارن )
10-سازمان میراث فرهنگی مدعی خصوصی و شاکی تمامی جرایم و حفاریهای غیرمجاز است.
( اما وقتی افرادی از جاهای دیگر ، بصورت غیرقانونی وارد عمل میشن ، میراث نمیتونه از اجناس خودش هم پشتیبانی کنه . همانطور که سالانه دهها گنج بزرگ طرفای ما پیدا میشه و هیچ وقت ، هیچ کدام ،در هیچ موزه ای مشاهده نخوایم کرد . مگر اینکه مردم زیادی قبل از اونا سربرسند و فیلم بگیرن و اونا مجبور بشن چند تا از کوزه ها رو ( پس از تخلیه) بزارن تو موزه . موزه ی ما شده سفالستان )
11-جریمه تخریب اشیای و اماکن تاریخی و ملی 2تا 10 سال حبس است.
( طبق چه ملاکی 2 تا 10 سال تعین میشه ؟ بعضی تخریبها به چند ابد داغش تموم نمیشه و بعضی فقط یه خراشه . باید طبق میزان تخریب باشه نه دلخواهی قاضی )
12-جریمه حفاری در اماکن تاریخی و ملی 3 سال حبس است.
( دقیقتر مشخص کنید که اماکن ثبت شده با اماکن الکی قاطی نشن . و میزان حفاری و قصد حفاری تاثیر داشته باشه . یارو طرفای ما تو روستاست ، مزرعه ی کشاورزیش جز قلعه هست و گاهگاه جنس درمیاد . میراث اومده میگه حق نداری کشاورزی کنی . خوب شما که میگید برای اشیای پیدا شده پول میپردازید ، پول نمیخوایم نوش جونتون ، زمین شخصی رو تصاحب نکنید که رزق زن و بچه روشه . راست میگید زمین رو بخرید یا یکی دیگه تحویل بدید . یارو میترسه کلنگ به زمین خودش بزنه برای کشاورزی ! )
13-ورود هر نوع دستگاه فلزیاب منوط به اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی است.
( اگر اینطور است لطفا اون شرکتهای همکارتون رو ببرید زیر نظر خودتون که اینقدر سر مردم کلاه نزارن . چطور یک شرکت اسم و رسم دار ، بدون مجوز شما دستگاه میفروشه و شما خبر ندارید و بعد از خبر بازهم شرکت پابرجاست ؟ )
14-مجازات حفاری غیرمجاز در تپههای باستانی 3 سال حبس است.
( تپه اگر باستانی هست خوب ثبتش کنید . یک کارشناسی میخواد و یک تابلوی ممنوع )
15-تجاوز به عرصه تپهها و اماکن و اراضی تاریخی یکی از انواع جرایم عایه میراث فرهنگی است.
( تکراری و بیمورد )
16-تبلیغ، خرید و فروش و نگهداری و استفاده از دستگاههای فلزیاب منوط به اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی است.
( اونوقت اون اشخاصی که برای شغلشون فلزیاب میخوان مثلا لوله کش ها و غیره ، چرا نباید از دستگاه دستساز خودشون استفاده کنند . باید بیان کلی پول بدن به دستگاههای شرکتی شما و 15 سانتیمتر برد داشته باشه ؟ پول میدیم ، سیستم دستساز رو کارشناسی و تائید کنید . ما اصناف فنی ، به فلزیابی احتیاج داریم که جوابگو باشه )
17-مجازات استفاده از دستگاه فلزیاب در حفاری غیر مجاز، علاوه بر ضبط و توقیف دستگاه، معادل 1 تا 3 سال حبس است.
( کاش همین بود و چیزهای دیگری را زورکی ثابت نمیکردید )
18-هرگونه تبلیغ انواع دستگاههای فلزیاب از طریق رسانههای عمومی با مجوز سازمان میراث فرهنگی امکانپذیر است.
19-خرید و فروش انواع دستگاههای فلزیاب فقط با مجوز سازمان میراث فرهنگی امکانپذیر است.
( اگر شخصی واقعا در شغلش به فلزیاب احتیاج داشته باشد ، دستگاههای مربوط کارایی ندارند و شما دستگاههای کارا را فقط به پیمانکارها و مهندسین زمین شناسی و معدن شناسی اجازه میدین . ملت هم ناچارا دست به خرید فلزیاب دستساز ارزان و کارا میزنند )
20-حمل و نگهداری و استفاده از انواع دستگاههای فلزیاب فقط با مجوز سازمان میراث فرهنگی امکانپذیر است.
( برای کسانی که علاقمند به الکترونیک هستند و باید بسازند چه راهکاری اندیشیده اید ؟ ما احتیاج داریم که بسازیم و در محیط بیرون آزمایش کنیم و برای بیرون بردن شما جرم حمل گذاشتید . آیا در برابرش ، در سازمان ، قسمتی را برای مجوز ساخت و حمل و آزمایش برای علاقمندان و دانشمندان در نظر گرفته اید یا فقط ضبط و زندان دارید ؟ )
21-مجازات حمل، نگهداری و استفاده از دستگاه فلزیاب بدون مجوز سازمان میراث فرهنگی تخلف محسوب و منجر به توقیف و ضبط دستگاه میشود.
( ضبط دستگاه قبول اما ضبط شخص خیر )
پس به این نتیجه میرسیم که حمل و نگهداری و ساخت و خرید و فروش و استفاده ی فلزیاب بمنظور تخریب یا از بین بردن یا خارج کردن یا فروش اشیای عتیقه کار بدی هست و فرد مجرم باید مجازات بشه . ما هم همه ی اینها رو قبول داریم . اما میراث باید قوانین دقیقتری وضع کند و خودش هم اون قوانین رو رعایت کنه بعد از مردم انتظار حفظ آثار داشته باشه . و حقوق شخص پیدا کننده رو پرداخت کنه . مطمئنا بعدش کسی دنبال خریدار نمیگرده و چه بهتر که آثار پیدا بشن چون میراث هزینه ی کاوش حتی 10 درصد از اماکن ایران را ندارد و نخواهد داشت . وقتی جایی پا میزنی به زمین عتیقه میاد بیرون و میراث بعد از سالها هنوز سر نزده و بودجه ی کاوش نداره ، اونوقت از مرد عادی چطور انتظار دارید که روی زمین عتیقه ببینند و برندارند . شما باید بیاد کاوش کنید نه اینکه مردم کاوش کنند شما ازشون بگیرید . وظیفه ها جابجا شده)
ضمنا بنده نه اهل حفاری هستم نه خرید و فروش . فقط به الکترونیک و علم قدیم علاقه دارم . و بدون شک بسیاری از کاربران همینطور هستند و هیچکدام دوست نداریم که حتی یک عتیقه ی بی ارزش سفالی از کشور عزیزمون خارج بشه و دست بیگانگان و دشمنان بیفتد . بشرطی که اگر چیزی پیدا شد حقوق قانونی پیدا کننده پایمال نشه و بعدش جنس را در موزه داشته باشیم و غیب نشه . همین