بله شما درست میفرمائید
منظور بنده این نبود که بطور صددرصدی میتونیم بر قضیه غالب بشیم
اما حداقل با لوپ کوچک 50 درصد شانس بیشتری داریم در حالی که با لوپ بزرگ هیچ شانسی با میتر نداریم
در مورد تغیر میتر با لوپ کوچک، در نقاط آلودگی شما درست میفرمائید که اعداد بالا پائین میشن اما مقدار تغیر جزئی هست ( خواستم اعداد 250 رو متفاوت جزئی داخل دایره ها بنویسم گفتم بچه ها از اعداد متفاوت سردرگم میشن ) اما اگر بجای آلودگی با یک فلز بزرگ روبرو باشیم ، این تغیر خیلی کمتر میشود و نزدیک صفر میرسد که اینم تفاوت بزرگی برای تشخیص بین این دو است
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
روش دیگری هم که میشه بکار برد ، بالا پائین کردن ارتفاع لوپ و توجه به میتر است که اونم تا حدی موثر هست .( بشرطی که تنظیمات دیگه طوری باشند که بالانس اجازه بده)
اگر روی آلودگی ، لوپ را بالاتر بیاریم ، میتر کم کم تغیر میکنه
اما اگر روی فلز سطحی ، بالا پائین کنیم ، میتر به مقدار زیادی تغیر میکنه
این روش هم یه اشکالی داره که اون اشکال قابل رفع است :
اشکالش اینه که اگر هدف فلزی ، سطحی نباشه و عمیق باشه ، بازم با بالا پائین کردن لوپ ، میتر کم کم تغیر میکنه و این شبیه آلودگی میشه
اما این اشکال رو بنده با لوپ کوچک یا تست با بغل لوپ بزرگ ، براحتی تشخیص میدم
اگر سطحی یا عمیق بودن هدف ، برامون مشخص بشه ، این روش هم جوابگو هست
--------------------------------------------------------------------------------------------------
و در روشی دیگر، در اطراف منطقه ی آلودگی ( دهها متر ) یه کاوش همه طرفه انجام میدم ، معمولا اگر آلودگی مربوط به خاک منطقه باشه ، در جاهای دیگری نیز شبیه همین آلودگی را خواهیم یافت با اعداد تفکیکی شبیه هم
و دو روش دیگه هم بکار میبرم که اونا هم روش کاملی نیستند اما کمک کننده هستند
تا اینجا بیشتر از 5 روش برای تشخیص هدف از آلودگی داریم ، بغیر از شیلد
به هر حال نمیتوان از هدف اطلاعات صددرصدی گرفت اما تا جایی که امکان داره ، مشخصاتشو بدست میارم بعدش تصمیم میگیرم
از میان این ترفندها ، بیشتر از سنس با کناره ی لوپ و تست با لوپ خیلی کوچک ، بهره میبرم . اینطوری تقریبا نزدیک صددرصد ، از سطحی یا عمیق بودن هدف مطمئن میشم ، و اگر عمیق باشه با اینکه تشخیص سخت تر میشه اما ارزش حفاری داره و درصد شانس باارزش بودن هدف بیشتر میشه
اگر هم ، هدف فلز باارزش یا بی ارزش سطحی باشه ، با تفکیک زیرکانه ی فلزجو ، براحتی از آلودگی قابل تشخیصه
تاکنون بیشتر اهداف بنده یا سطحی بودن و براحتی تشخیص سطحی بودن دادم ، یا اگر آلودگی بودن ، شبیه همون آلودگی رو حداقل در چند جای اطراف با همون مشخصات پیدا کردم و مشخص شده آلودگیه
فقط کار روی آلودگی سفال و آلودگی سنگهای پراکنده ی معدنی ، سخت تر از کار روی آلودگی خاک هست . که اونم اگر سفال یا تکه سنگی اون اطراف گیر بیارم ، بکلی رفعش میکنم . البته این مشکلات بیشتر با فلزیابهای پالسی و والف پیش میاد که بنده بندرت ازشون استفاده میکنم . حتی فلزیابهای شرکتی هم عاری از خطا نیستند و چیزی از فلزجو بیشتر ندارند که بخوایم بعنوان بیخطا بودنشون ، براشون هزینه بکنیم
با تشکر از شما