Generator نوشته است:
يه چيزي در مورد نسخه خوني و پياده كردن نسخه هاي گنج براتون ميگم بعد هم ميرم سروقت اسرار نظامي....تو نسخه خوندن بايد شيوه ادبيات و رموز صاحب نسخه رو خوب شناخت .مثلا نسخه هاي ميرداماد....ميرداماد كسي بود كه خودش گنجي دفن نكرد ولي نسخه هاي ديگر وزرا رو دستكاري كرد و پياده كردن نسخه هاش خيلي سخته و به هوش و ذكاوت زيادي احتياج داره ولي نسخه هاش بي نظيره ...ردخور نداره....مثلا يه نسخه ازش ديده بوديم بعد از دادن آدرس و نشوني و ...گفت يه سنگ كبود بزرگي نشونه باره.سنگ رو كه پيدا كردي سه گز زير سنگ رو بكاويد مراد حاصل است...دوستان پدر سنگه رو در آوردن هرچي زيرش رو كندن خبري نبود .يكي از اساتيد نسخه رو خوند و بعد از بررسي نسخه گفت سه گز از سنگ بطرف غروب آفتاب فاصله بگيريد و بعد زمين رو بكنيد و دقيقا زد رو هدف....يا يه نسخه ديگه بود بعد از دادن آدرس گفت سه تل داره كه وسط تل بزرگ رو بكاويد مراد حاصل است...باورتون نميشه ملت اثري از تل بزرگه باقي نذاشتن ولي هيچي گيرشون نيومد.بعد از چند سال يكي با يه دستگاه ردياب امد بعد از كلي اينور و اونور كردن يه جايي رو گرد و گفت دستگاه اينجا رو ميگيره....استاد دقيق كه نگاه كرد ديد يه تل بزرگ داره كه سه تا تل روش داشت و از قصد يكي رو بزرگتر ساخته بودن برا رد گم كردن در صورتي كه منظور نسخه خود تل بزرگه بود و مي بايست وسط اونو ميكندن كه اتفاقا دستگاه ردياب هم وسط تل بزرگ كه سه تا تل ديگه روش قرار داشت رو زده بود و كندن و موفق هم شدن....جالب اينه كه نسخه اصلي مال نصرا...وزير بود فكر كنم كه مير داماد امد تغييرش داد و سه تا تل كوچيك رو تل بزرگه ساخت كه يكيش بزرگتر از بقيه بود و همين باعث شده بود سالها كسي نتونه بار اصلي رو در بياره....اين دونمونه روگفتم كه بدونين خيلي از اين ريزه كاريها وجود داره تو نسخه خوندن و نسخه پياده كردن و حالا مي تونيد بفهميد كه چند صفحه اول گنجنامه و ترجمه خوب و خيلي عوامل ديگه چقدر تو موفقيت تاثير داره .خود حديث مفصل بخوان از اين مجمل
منبع..//استاد ایران دوست
درود بر شما
من ایراندوست هستم.ضمن احترام به همه گرامیان این تارنماها بنای فعالیت در این فضاها را ندارم از سال 1393 با خود عهد کرده ام که سکوت پیشه کنم.اما آمدم پیرامون این واگویه ای که گویی منتسب به من است بپرسم که گرامی ناقل این نقل را از کجا آورده که با این صراحت نوشته اند منبع :ایران دوست؟
انکار نمی کنم که من قریب به این مضمون پیرامون دستکاری صفوی در نسخ سخن گفته ام اما نه با این کیفیت و نه با این شرح.در مورد مرحوم میرداماد هرگز سخنی نگفته ام. آنچه آنجا مثال آوردم پیرامون الله وردی خان بود که به شرح تفصیلی سخنش گفتم آنهم در اواخر سال 1392 در تارنمای مشهور ثبت شده در آذربایجان .همین.خواهشم این است که دوستان در واگویه از دیگران امین باشند.در پناه یزدان باشید.