ali.m نوشته است:
دوست عزیز میتونی کمی بیشتر توضیح بدی؟!
کوروش بابک:
ارتباط با ناخودآگاه از طريق شاقول ابن سينا
مغز انسان شبيه يك سرو مكانيزم(كامپيوتر زنده) است. با اين تفاوت كه اين سرو مكانيزم، زنده است و قابليت برنامه ريزي آن از طريق احساسات ما انجام مي گيرد. هر سرو مكانيزمي اطلاعاتي را در درون خود ذخيره مي كند و در موقع نياز از اين اطلاعات استفاده مي نمايد. هر گونه عملي كه ما انجام دهيم با تمام جزئيات در قسمتي از مغزمان ذخيره مي شود. ضبط اطلاعات در كامپيوتر تنها با استفاده از اعداد صفر و يك است. اما اطلاعات در ذهنمان با تمام جزئيات، رنگ، بو، مزه، احساس، خوب، بد، ترس، نگراني، لذت، و... ذخيره مي شود. ميزان اين اطلاعات بسيار زياد است. تقريباً 90 درصد اطلاعات ما تحت كنترل ناخودآگاه ميباشد. طريقه بكارگيري كلمات، لهجه، لحن بيان و ديگر اعمال در كنترل ناخودآگاه ميباشد.
يونگ معتقد است كه ناخودآگاه همانند كوه يخي ميماند. قسمت اعظم اين كوه يخي در زير آب است و پيدا نيست و فقط قسمت اندكي از آن از آب بيرون آمده است. آنچه كه هم اكنون به خاطر ميآوريم و قابليت به خاطر آوردن دارد، قسمت خودآگاه ما ميباشد و آنچه را كه به خاطر نميآوريم مربوط به ناخودآگاه ما است. به طرق مختلف ميتوان از ناخودآگاه استفاده كرد و آن را به كار گرفت. با استفاده از روشهاي هيپنوتيزم و خود هيپنوتيزم ميتوان از نوشته ها و اطلاعات ذخيره شده در ناخودآگاه استفاده نمود و آنها را به قسمت خودآگاه آورد و از آنها در جهت يادگيري، آموزش و درمان بيماريهاي سايكوسوماتيك(روان تني) استفاده نمود. همانطور كسانيكه در دوره هاي هيپنوتيزمي كه در مركز برگزار شد شركت كردند مشاهده نمودند، سوژه ميتواند تمام مطالب فراموش شده را دوباره بخاطر آورد. سوژه ميتواند خاطرات كودكي خود را تا سن 3 سالگي و گاهي اوقات پائينتر از آن را بخاطر آورد. با استفاده از روشهاي آناليز و هيپنوتيزم در روشي بنام هيپنوآناليز از قدرتهاي اين دو تكنيك استفاده ميشود و مشكلات را از قسمت ناخودآگاه بيرون آورند و آنها را حل مينمايند.
بوعليسينا از اين تكنيك به طرق مختلف استفاده نموده است. يك روز جواني دچار بيماري عجيبي شده بود و هيچ پزشكي قادر به برطرف كردن مشكل نبود. آن جوان هر روز حالش بدتر از قبل مي شد. زمانيكه بو علي سينا به بالين او آمد، نبضش را گرفت و از يكي از آشنايان او خواست كه نام شهرهاي مختلف را بگويد. زمانيكه به شهر مورد نظر رسيد، ضربان قلب جوان بالا رفت. از كسي كه محله هاي شهر را ميشناخت خواست تا محله هاي مختلف شهر را بگويد. به يكي از محلههاي شهر كه رسيد، ضربان قلب جوان بيشتر شد. بو علي سينا به نزديكان آن جوان گفت: كه او عاشق شده است و كسي كه او عاشق آن شده است در فلان شهر و در فلان محله اقامت دارد كه نزديكان او بيان كردند كه در آن آدرس يكي از نزديكان وي كه او هم دختري دارد، ساكن ميباشند.
بوعليسينا متوجه اين موضوع شده بود كه احساست ما در رفتار ما نشان داده ميشود. رفتار ما تحت كنترل احساسات ما است و بصورت ناخودآگاه و بدون كنترل ما صورت ميگيرد. بو علي سينا با اين آگاهي روش پاندول را ابداع كرد.
او با استفاده از اين تكنيك سؤالهايي را از پاندول ميپرسيد و پاندول با نوع حركتي كه ميكرد جوابها را به صورت بله يا خير ميداد.
سي. ام. كرون، از اين روش در روانشناسي استفاده كرده است و با استفاده از آن توانست سؤالهايي كه مربوط به خودمان ميباشد و در گذشته اتفاق افتاده است، را مشخص كند. شايد بپرسيد آنچه كه مربوط به خودمان است و در گذشته اتفاق افتاده است را همه ميدانند، به چه درد ميخورد. اما اينطور نيست.90 درصد از رفتار ما مربوط به آنچه در گذشته اتفاق افتاده است، ميباشد و از آن بي خبر هستيم. با استفاده از اين روش ميتوانيم علت بسياري از مشكلات و بيماريهاي روان تني را پيدا كنيم و از چگونگي بوجود آمدن آنها اطلاع پيدا نمائيم تا بتوانيم آنها را برطرف كنيم.
از اين روش قبلاً جهت باردار بودن يا تعيين جنسيت فرزندان هم استفاده ميكردند.
طريقه استفاده كردن بدين گونه است. ابتدا شما بايد ارتباطي بين ناخودآگاه و حركات دستتان ايجاد كنيد. دايره اي به قطر cm 15 بكشيد و قطرهاي عمود بر هم آنرا رسم كنيد. پاندولي تهيه كنيد كه اندازه نخ آن بين 17 تا 25 سانتي متر باشد و وزنه اي به اندازه 15-10 گرم به آن آويزان كنيد. اين پاندول فقط در دستان شما حركت ميكند و نبايد آن را به جايي ببنديد و فكر كنيد، خودش حركت ميكند. ابتدا پاندول را در نقطه مركز قرار دهيد و چشمانتان را به طرفين حركت دهيد. پس از چند ثانيه متوجه ميشويد كه حركات ريزي در پاندول ايجاد شد و اين حركات كم كم بيشتر ميشوند بطوري كه قابل مشاهده هستند. بدليل حركات چشمي كه ما انجام ميدهيم حركات ريزي در ماهيچه دست ايجاد ميشود كه موجب حركت پاندول ميگردد. سپس به جلو و عقب نگاه كنيد متوجه ميشويد كه پاندول هم در آن جهت حركت ميكند. اگر
چشمانتان را در جهت عقربه ساعت بچرخانيد يا خلاف آن حركت دهيد متوجه ميشويد كه پاندول هم در آن جهت حركت ميكند. حركت پاندول بدنبال حركت چشمان شما ميباشد.
پس از اين شروع، بايد با پاندول حرف بزنيد و با همديگر قراردادي را ببنديد. پاندول را در مركز قرار دهيد و همانطور كه در دست شما قرار دارد به او بگوئيد كه: اي پاندول تو الان حركتي را انجام ميدهي كه نشان دهنده جواب بله ميباشد. چند بار بله را در ذهن آرام بگوئيد. متوجه حركت ريزي در پاندول مي شوي كه هر لحظه واضح تر و بزرگتر ميشود كه نشان دهنده جواب بله شماست. شما هر بار كه سؤالي بپرسيد و پاندول جوابش بله باشد اين حركت را خواهد كرد.
مجدداً از پاندول بپرسيد حالا حركتي را مي كني كه نشان دهنده جواب خير است در ذهنتان تكرار كنيد و مجدداً متوجه حركت پاندول خواهيد شد. اين حركت براي جوابهايي است كه پاندول با آن مخالف است. ميتوانيد سؤال ديگري را مطرح كنيد. از پاندول مجدداً بپرسيد الان حركتي را انجام مي دهي كه نشان دهنده جواب هاي است كه نمي داني منتظر باشيد تا حركت آن را ببيند.
مي توانيد جوابهايي كه پاندول داده است را ابتدا تست بگيريد. پاندول را در نقطه مركز قرار دهيد و از آن سؤالي كه برايتان جوابش مشخص است بپرسيد. مثلاً بپرسيد آيا اسم من آرام است؟ اسمتان را بپرسيد اگر جواب صحيح بود نشان مي دهد كه دارد درست جواب مي دهد. بدين گونه مي توانيد جواب منفي را نيز تست بگيريد.
طرح سؤالهاي شما بايد به گونه اي بوده كه جوابها بله يا خير باشد. پاندول نمي تواند سؤالهايي كه جواب آنها نا مشخص است را پاسخ دهد. اگر سؤالي پرسيديد و متوجه شديد پاندول حركتي نمي كند يا حركتش با قراردادي كه بسته ايد، هماهنگي ندارد، نشان مي دهد كه سؤالتان مبهم است و ناخودآگاه متوجه اين سؤال نشده است.
سؤال بايد از كل به جزء باشد. ممكن است شما در ناحيه شكم احساس ناراحتي يا دردي را داريد ولي نمي دانيد كه بيماري يا مشكل دقيقاً چيست؟ اينگونه شروع كنيد.
پاندول آيا تو علت بيماري يا ناراحتي ناحيه شكم را مي داني. اگر جواب مثبت بود اينگونه ادامه دهيد، آيا اين مشكل مربوط به معده است؟...اندامهاي ديگر را بگوئيد...لوزالمعده...كبد...طحال...قفسه سينه...ريه ها...قلب... به جزئيات دقت كنيد.
آيا زخمي در معده وجود دارد...آيا اين زخم در قسمت بالا معده است... بهتر است اطلاعات كمي در مورد پزشكي داشته باشيد...آيا اين زخم را بيشتر از 5 سال است كه داريد... آيا وضعيت روحي تان بر روي اين زخم تأثير دارد... آيا نوع تغذيه تأثير دارد... آيا غذاهايي كه مصرف مي كنيم موجب مي شوند كه اين زخم بدتر شود... چند نوع غذا را نام ببريد تا او برايتان مشخص كند.
از او مي توانيد در مورد درمان هم سؤال بپرسيد. آيا تو روش درماني براي آن مي شناسي ... آيا بايد به يك پزشك مراجعه كنم...آيا بايد رژيم غذايي خود را عوض كنم...آيا بايد وضعيت كاري ام را تغيير دهم؟
بدين گونه شما مي توانيد در مورد مسائل ذهني يا مشكلات رواني نيز بپرسيد. اين روش را براي همه روانشناسان توصيه مي كنم با استفاده از اين روش شما مي توانيد خيلي سريع مشكل بيمارتان را پيدا كنيد و مستقيماً به جايگاه اصلي بيماري رجوع كنيد.
مثلاً اگر بيماري، مشكل روان تني دارد مي توانيد از او بپرسيد. پاندول بايد در دستان بيمار باشد. در اينجا كس ديگري مثل پزشك مي تواند سؤال ها را طرح كند. چنانچه تكنيك پاندول دقيق و درست انجام گيرد مي تواند ما را راهنمايي كند تا مشكل و مسئله بيماري را خيلي سريع پيدا كنيم، حتي در مورد رفتار با ديگران مي توانيد استفاده كنيد. از اين روش بعضي ها براي پيدا كردن محل اشياء گم شده يا چيزهايي كه فراموش كرده اند، نيز استفاده مي شود. بدن ما نه تنها مي داند كه چه بيماري يا اختلالي دارد، بلكه روش درمان براي او را نيز مي شناسد. بنابراين با استفاده از شعور و آگاهي كه در بدن وجود دارد مي توانيم محل بيماري، نوع بيماري و روش درماني را براي او پيدا كنيم.
روشهاي مختلف ديگري براي ارتباط برقرار كردن با ناخودآگاه مي باشد ولي پاندول قابل دسترس تر و ملموس تر است. زماني كه من در دوره هايم براي افراد آموزش مي دهم كه چگونه از پاندول استفاده كنند، بسياري از سؤالهايي كه مي خواهند از من بپرسند از پاندول مي پرسند و جوابشان را مي دهد. مثلاً مي توانيد بپرسيد آيا امروز كه تمرين خلسه را انجام داده بوديد امواج مغزي شما وارد حالت تتا شده بودند، آيا وارد حالت آلفا بودند. پاندول آيا تو روشي را مي شناسي كه بهتر بتواند به عمق خلسه من كمك كند. و هر سؤال ديگري كه در مورد سلامتي باشد را مي توانيد از او بپرسيد.
براي اينكه جواب ها صحيح تر باشد نبايد به جوابها فكر كرد. بلكه فقط سؤال را در ذهنتان تكرار كنيد. چنانچه به جواب فكر كنيد ناخودآگاه آن گزينه را كه براي شما ممكن است ، انتخاب مي كند.
و در آخر بايد ذكر شود كه پاندول مي تواند بعنوان م
شاور شما عمل كند. به جواب هاي كه مي دهد توجه كنيد خيلي سريع تصميم گيري نكنيد. شما بايد تصميم بگيريد. پاندول فقط مشاور شماست. شما بايد با استفاده از عقل و بينش كه داريد در مورد جواب هاي پاندول تصميم بگيريد. چون مسئوليت اعمال با شماست و پاندول هيچ مسئوليتي در اين قبال ندارد. پاندول فقط ديدگاههاي جديدي را به شما مي دهد به خودتان اعتماد داشته باشيد.
<-