saeeed60h نوشته است:
سلام دوستان.حالا من هم یه سوال کنم از خدمت اساتید.
فرض کنیم که چند طبقه امپلی داریم که به فرض 5 مگ هست رنج کاریشون
حالا تو ورودی این طبقات ما یک نویز وارد میکنیم .تو خروجی چه اتفاقی میفته؟؟؟
نظر من این هست که افزایس ولتاز داریم تو خروجی حتی اگه اون نویز تو محدوده تقویت امپلی نباشه.اگه درسته بحث رو ادامه بدیم .اگر نه که هیچی.
پاسخ سوال شما در حالت کلی مثبته! اما برای ارزیابی دقیق تر باید بگیم چه شکل موجی با چه فرکانسی و چه دامنه ای منجر به چه میزان اختلاف ولتاژ دز خروجی میشه؟!
بطور مثال عرض کردم در این مدار برای فرکانس 1 مگاهرتز سینوسی با دامنه تنها 1 میلی ولت در خروجی حدود 10 ولت داریم. حالا اگر موج سینوسی 50 هرتز رو با 1 میلی ولت به ورودی بدین چون میزان تقویتش در این مدار تقریبا 1 دسی بل یا حدود صفر هست ؛ در خروجی هم به اندازه همون 1 میلی ولت تاثیر داره و شاید قابل اندازه گیری نباشه. ولی اگر همین موج 50 هرتز بصورت مربعی باشه بلحاظ وجود لبه های تند و ایجاد هارمونیکهای فرکانس بالا تاثیر قابل ملاحظه ای در ولتاژ خروجی خواهد داشت!
بصورت یک تست ساده با همین دستگاه در منزل میتونین امتحان کنین. دستگاه رو در آستانه سنس قرار بدین و کلید یک چراغ رو روشن یا خاموش کنین. بصورت لحظه ای باید دستگاه چراغ بزنه که بدلیل ورود لحظه ای نویز و افزایش ولتاژ خروجی هست. اگر منظور شما اینجور نویز ها باشه تقریبا روی همه دستگاههای اینچنینی تاثیر دارن.
لذا اینکه نویز بلحاظ فرکانسی در محدوده تقویت نباشه دلیلی نداره که هیچ تاثیری نذاره! اگر از نوع ضربه یا پالسی باشه هارمونیکهای مختلفی داره که قطعا میتونه اثر محسوس داشته باشه. همینطور این تقویت کننده های ساده آنالوگ اصلا اینطور نیستن که بگیم از قبل یا بعد فلان فرکانس کلا تقویتی صورت نمیگیره! کاهش میزان تقویت در خارج بازه پاسخ فرکانسی تدریجی هست و اگر موجی روی اون فرکانسها با قدرت بالا وارد مدار بشه باز هم اثر میذاره. چون طبیعیه که قدرت بالای موج میتونه میزان تقویت کم تقویت کننده روی اون فرکانس رو جبران کنه. به همین لحاظ عرض کردم تستهای از فاصله سانتی متری یا زیر 1 متر اصلا ملاک بررسی عملکرد این دستگاه نیست! چون در فواصل خیلی نزدیک منبع سیگنالی که شما تست میکنین بقدری قدرت موج بالاست که بهرحال روی دستگاه تاثیر میذاره.