انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : شنبه 3 آذر1403 - 6:56pm



پاسخ به موضوع  [ 6542 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 241 , 242 , 243 , 244 , 245 , 246 , 247 ... 655  بعدی
 ردیاب یونی ساخت دوستان سایت همسایه (فرانکو) 
نویسنده پیغام
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: یکشنبه 28 دی1393 - 12:39pm
پست: 1344
پاسخ با نقل قول
خوب هادی جان استاد عزیز یه راه حلی یا یه طرحی بزارید تا در کنار هم همفکری کنیم تا قویتر از این مدارم بسازیم دم شما و حمید گرم که به دور از اختلاف و من من کردن اینجوری صمیمی دارید به پیشبرد این طرح کمک میکنید



خدايا مددی کن


شنبه 12 فروردین1396 - 4:45pm
مدیر کل
مدیر کل

تاریخ عضویت: یکشنبه 19 اسفند1391 - 2:43am
پست: 12786
پاسخ با نقل قول
هادی جان اون چیزی که شما در مطلب قبلی فرمودین در هیچ فیلمی تا الان دیده نشده و نظریه کار با پالس هم فقط نظر شماست! هیچ یک از دوستان یا خود طراح چنین چیزی نگفتن.
روش کار علمی بر پایه آزمون و خطاها و مطابقت دادن با تئوریهای علمی موجود هست. پس وقتی چیزی با آزمایش قابل رد و اثبات نباشه و تئوری علمی مشخصی هم براش وجود نداشته باشه جنبه علمی پیدا نمیکنه و طبیعتا نمیشه دستگاه الکترونیکی براش ساخت! اتفاقا این علاقه عجیب دوستان کاوشگر هست که بجای تکیه بر دانش موجود همیشه دنبال کشف چیزهایی هستن که اصولا در سطح توانایی علمیشون هم نیست و باید ابتدا دانشمندان به این مسائل دست پیدا کنن تا پس از اون ما بتونیم به کمک این طرحها اون رو پیاده سازی کنیم. دانستن چیزی دلیل بر ساده بودن یا پیش پا افتاده بودنش نیست! بقول معروف همیشه معما چو حل گشت آسان شود. ندانستن چیزی هم که دلیل بر درستی یا ارزشمند بودنش نیست!!! علمی که تا به اینجا رسیده همیشه روی دانسته ها تکیه کرده نه ندانسته ها! خود بحث امواج رادیویی هم با وجود سادگی ظاهری اصلا مقوله محدود و پیش پا افتاده ای نیست که شما به چشم چیزی کم ارزش بهش نگاه کنین.
اصل بحث بابت این مدار ساده آغاز شده. عملکرد چنین مداری واضح تر از اون هست که مرتبا چیزهای غیر مرتبط رو باهاش قاطی کنیم! خود طراح هم که در واقع این مدار رو طراحی نکرده و خودش گفته تصادفا به این نتیجه رسیده. پس توقع چیزی دارای حساب و کتاب عجیب در حالی که اصلا طراحی براش صورت نگرفته بی معنیه! در بخش رزونانس هم که من و شما هم نظر هستیم. پس دیگه مشکلی وجود نداره!
نظرات بنده رو اگر طی صفحات اخیر دیده باشین تقریبا هر چیزی که تا الان رخ داده توضیح میده! تئوری پالسی که شما میفرمایین چند چیز رو که در واقعیت برای دوستان رخ داده میتونه توضیح بده؟! این موضوع خیلی مهمی هست که تئوری و عمل باید همدیگه رو تایید کنن. این باعث تقویت هر دو بخش میشه. وقتی دهها تجربه عملی که دوستان داشتن همگی با تئوری امواج رادیویی جور در میاد دلیلی نداره سراغ تئوری دیگری بریم که هیچ نشانه عملی براش نمیبینیم!
در مورد پالس توجه داشته باشین که اگر به ورودی سیگنال قوی داده باشین بدلیل اشباع تقویت کننده شکل موج خروجی ترانزیستور 4 شبیه به حالت ذوزنقه یا مربعی در میاد! امیدوارم منظور شما از پالس چنین چیزی نباشه چون در تقویت کننده ها طبیعی هست و ربطی به موضوع بحث ما نداره و در واقعیت هم چیزی رو عوض نمیکنه. چون بفرض موج اولیه بصورت ضعیف و سینوسی دریافت و تقویت و موجب به سنس اولیه میشه. وقتی به هدف نزدیکتر بشیم و تقویت کننده اشباع و موج به مربعی تبدیل بشه ؛ چون ملاک ولتاژ DC خروجی تقویت کننده هست باز هم سنس قویتر میشه و چیزی در رفتار کلی دستگاه تغییر نمیکنه. بطور خلاصه رفتار شکل موج خروجی این نوع تقویت کننده های با بهره بالا در صورت وجود امواج بسیار قوی در ورودی اونها ملاک نیست چون براحتی اشباع میشن. ولی اگر کمی بخش تقویت کننده رو تحلیل کنین متوجه میشین که باید با سیگنالهای ضعیف تست بشه.
بهرحال شما اگر در حین تست واقعی موج خروجی رو دیدین میتونین روی اون حساب کنین. وگرنه تستهای آزمایشگاهی نمیتونه ملاک باشه. فکر نمیکنم نیاز به توضیح باشه که حتی اگر نظر شما یا بعضی نظرات دیگه دوستان صحیح باشه باز هم بحث تداخل امواج رادیویی در چنین مداری قطعیت داره! اگر این رو قبول ندارین میتونم بحث مفصلی در موردش داشته باشم. ولی اگر بر اساس رفتار خود دستگاه که ملاحظه میکنین و شکل مدار که واضح هست قبول داشته باشین که امواج رادیویی قابل دریافته ؛ چطور میتونین بگین طیف وسیعی از امواج قوی در انتهای باند MW و ابتدای SW که همگی بطور همزمان قابل دریافت هستن تاثیری در کار این دستگاه ندارن؟ فکر نمیکنین اگر دفینه موج یا پالس خاصی داشت بمراتب باید ضعیف تر از امواج رادیویی موجود باشه و دستگاه بیشتر امواج رادیویی رو بگیره نه امواج موهوم فلز رو؟ اما اگر نقش فلز رو بعنوان دریافت کننده و منعکس کننده امواج رادیویی بپذیریم تقریبا هیچ مشکلی در فهم کارکرد این طرح نیست! من اصلا اصرار بر نظریات خودم ندارم. مهم برای من فقط واقعیتی هست که داره اتفاق میفته و تئوری درستی که بتونه اون رو توضیح بده. مدار هم که عملکردش مشخصه. بنظر شما در چنین شرایطی چرا باید فکر دیگری در مورد کارکرد مدار داشته باشیم؟ اصلا بحث پالسی که شما میفرمایین در کدوم تئوری علمی ریشه داره که ما بریم مطالعه کنیم و یاد بگیریم؟ تصور میکنین وجود فلز در خاک چیز جدیدی هست که در دنیای امروزی پدیده کشف نشده ای در موردش وجود داشته باشه؟!


شنبه 12 فروردین1396 - 4:58pm
کاربر فعال
کاربر فعال

تاریخ عضویت: شنبه 25 بهمن1393 - 8:11pm
پست: 68
پاسخ با نقل قول
سلام دوستان
من میخواستم این مدار رو بسازم الان قطعات مدار رو مینوشتم قطعاتی که درشماتیک هست با قطعات پی سی بی فرق داره خازن ۱۰۰نانو در شماتیک ۶عدد هست اما در پی سی بی ۱۲عدد
خازن ۴۷۰میکرو در شماتیک نیست در پی سی بی ۷ عدد هست
خازن ۱۰۰ میکرو در شماتیک ۴عدد هست در پی سی بی,نیست
مهندس حمید فقط در یه جا گفته دو عدد خازن ۱۰۰ نانو اضافه کنن وبه جای دوتا ۱۰۰ میکرو دوعدد ۴۷۰ میکرو قراربدن
حالا کدومش درست هست؟
این خازنهای اضافی تو کارکرد مدار مشکلی ایجاد نکرده؟


شنبه 12 فروردین1396 - 5:20pm
مدیر کل
مدیر کل

تاریخ عضویت: یکشنبه 19 اسفند1391 - 2:43am
پست: 12786
پاسخ با نقل قول
این تغییرات فقط در بخش تغذیه مدار و بلحاظ کمک به ثبات کاری دستگاه پیشنهاد شده و آقا پیام زحمت کشیدن در فیبر خودشون در نظر گرفتن. لذا شما طبق فیبر ایشون جلو برین. فقط توجه کنین بهیچ وجه از خازنهای پلیستر یا ام کا تی استفاده نکنین! اگر عدسی مرغوب پیدا کردین اولویت داره وگرنه میتونین از مولتی لایر استفاده کنین.


شنبه 12 فروردین1396 - 5:37pm
کاربر فعال
کاربر فعال

تاریخ عضویت: یکشنبه 29 فروردین1394 - 12:20am
پست: 176
پاسخ با نقل قول
فرانکو خود طراح هم اتفاقی به این طرح رسیده تازه خودشم اصلا نمیدونه مدارش چیو داره سنس میکنه. و نیز اصراری هم به دخالت امواج fm ، sw نداره. این ما هستیم که سنگشو به سینمون میزنیم و در موردش بحث راه انداختیم البته چیز بدی هم نیست.
علمی که تا این تاریخ رسیده و هممون شاهدش هستیم و من و شما شاید ذره ای از اون رو هم ندونیم از ندانسته های مطلق به اینحال رسیده و باز داره ادامه پیدا میکنه.
در پست قبلیم هم اشاره کردم دیتای ( پالس) دریافتی از هدف میتونه خودشو بصورت فرکانس در مدار نشون بده ولی ماهیت فرکانسی نداره و نیز سایر فرکانسهای fm sw که بصورت فرکانسی وارد بخش رزونانس میشوند میتونند تداخل پیدا کنند ولی وارد بخشهای دیگر مدار نمیشوند و تنها پالسهای هدف میتونند تقویت پیدا بکنند. اینرو از با ثبات کامل بودن مدار در محیط واقعی میشه براحتی تشخیص داد.
پالسهای هدف بصورت نیم سیکل و با موج میرایی هستند. در پستهای قبلتر هم گفتم این پالسها بقدری پهنای کوتاهی دارند که بزور میخواد خودشو سنس کنه چه برسه بتونه ترانزیستور رو به حالت اشباع برسونه. تنظیم ولتاژ خروجی سنسور نیز بهمین خاطر توسط طراح تاکید شده. که بنظر من مابین 3 الی 4 ولت مطلوب هستش.
حمید جان مدار رو بسازید تا خوب متوجه عرایض بنده شوید. سیستم ثبات کاملی در برابر امواج مزاحم و یا مصنوعی داره. فقط در بیرون شهر.
خسته نباشد از این بیشتر بحث کردن تاپیک رو از اصل داستان که قراره دوستان کاوشگر برامون کاری انجام بدن منحرف میکنه. شما هم اگر دوست ندارید قبول کنید نظریه منو من اصراری ندارم. در هر صورت من اون چیزی که از برداشتهای قبلیم و اطلاعات قبلیم بود اینجا بیان کردم.



همه آنچه را میبینی نصفشو باور کن و هیچ یک از آنچه را که میشنوی باور نکن


شنبه 12 فروردین1396 - 5:51pm
مدیر کل
مدیر کل

تاریخ عضویت: یکشنبه 19 اسفند1391 - 2:43am
پست: 12786
پاسخ با نقل قول
در اینکه مدار تصادفی به این نتیجه رسیده بحثی نداریم چون خود طراح هم اذعان داشته. در این هم که طراح نمیدونه دقیقا چه چیزی سنس میشه و فقط آزمون و خطا داشته شکی نیست چون خودش این رو بوضوح بیان کرده! البته جا داره اشاره کنم خودشون هم گفتن این مدار در واقع بخشی از یک مدار رادیویی بوده!!! اما اینکه ما بفهمیم دقیقا چه چیزی سنس میشه و در نتیجه بتونیم طرح بهتری بسازیم بحث جدیدی هست که قطعا کمک میکنه. در ضمن بحث دخالت امواج FM با توجه به تحلیل مدار مطرح نیست. فقط انتهای باند MW و ابتدای باند SW مطرح هست که دو رفتار مختلف رو میتونن جهت سنس داشته باشن! این تنها موضوع مهم برای من هست که متوجه بشم در همین بازه موجود کدوم طیف فرکانسی نقش بیشتری داره. حالا منشا امواج رو هر چیزی که شما تصور کنین باز هم تفاوتی در این طرز نگاه و نتیجه گیری ایجاد نمیکنه.
شما تازمانیکه خود پالس رو با یک ابزار اندازه گیری مطمئن نبینید چطور میتونین نتیجه بگیرین اثرش رو بصورت یک موج فرکانسی در گیرنده نشون میده؟! منطق علمی چنین تحلیلی چی هست؟ اگر اندازه گیری خاصی کردین خب نشون بدین. وگرنه برداشت شما صرفا یک نظر هست که در عمل مدرکی براش وجود نداره.
شما ظاهرا تحلیل مداری بنده رو در نظر نگرفتین! بنده بخش به بخش این مدار رو شبیه سازی و پاسخ فرکانسی اون رو محاسبه و همینطور با دادن امواج مختلف تست کردم و با دو نرم افزار مختلف هم نتایج رو چک کردم! اعدادی که ارائه کردم جنبه یک محاسبه علمی رو داشته نه صزفا یک نظر کلی. مشابه این کار رو قبل از ساختن خیلی از این مدارات انجام دادم و پس از ساخت تا حد زیادی تایید شده. دلیلی نداره برای چنین مداری که هیچ قطعه خاصی نداره جواب نده. لذا اینکه بخش گیرنده میتونه محدوده چند صد کیلوهرتز تا زیر 10 مگاهرتز رو بخوبی تقویت کنه کاملا برای من واضحه. وقتی سیگنال رادیویی در این طیف روی آنتن وجود داشته باشه چه دلیلی داره گیرنده تقویتش نکنه؟! عرض کردم خود فرکانس 8 مگاهرتز اسیلاتور داخلی مدار مثال خوبی برای این مساله هست! شما نمیتونین بگین 8 مگاهرتز کلا تقویت نمیشه چون پس از عبور از هر 3 طبقه تقویت کننده ترانزیستوری شما موج 8 مگاهرتز رو خواهید داشت که در نهایت پس از یکسوسازی خودش رو بصورت یک آفست DC موثر در تنظیم ترشهولد نشون میده. اینکه دیگه بوضوح در مدار دیده میشه و جای بحثی نداره.
در مورد امکان اشباع باید توجه کنین تقویت کلی بخش ترانزیستوری میتونه بسته به بتای ترانزیستورها حتی کمی بیش از 80 دسی بل یعنی 10 هزار برابر باشه! معنیش این هست که اگر مثلا سیگنالی با فرکانس 1 مگاهرتز و دامنه 1 میلی ولت به ورودی ترانزیستور 2 بدین ؛ در خروجی ترانزیستور 4 به سطح 10 ولت میرسه! پس تحت شرایط وجود امواج قوی در محیط امکان اشباع وجود داره. باز هم توجه کنین سیگنال 8 مگاهرتز اسیلاتور مدار توسط 3 خازن سری 1 پیکو که معادل 0.33 پیکو هست داخل سیگنال اصلی میکس میشه! این میزان خازن بسیار اندک خودش باید به شما نشون بده ضریب تقویت گیرنده تا چه حد بالاست که برای تضعیف فرکانس 8 مگاهرتز و مختل نکردن عملکرد اصلی مدار با چنین خازن اندکی به ورودی تقویت کننده کوپلاژ شده.
اما در خصوص ثبات در محیط طبیعی من اصلا چنین تصوری ندارم! چه کسی چنین چیزی گفته؟ من در بسیاری از فیلمها دیدم که دستگاه در جهت دیگری غیر از جهت هدف هم تک چراغ میزنه یا در جاهایی طوری سنس داره که منشا اون هم مشخص نیست! شبهه اثر قطبنمایی هم که من 3 دلیل براش مطرح کردم رو دیگه همه دوستان و حتی خود طراح بهش اشاره داشتن. فکر نمیکنم نظریه شما توضیحی برای این مساله داشته باشه. شما از یک طرف میگین باید در محیط طبیعت تست بشه و از طرف دیگه میگین امواج رادیویی و مصنوعی تاثیر نمیذارن پس چه چیزی در محیط منزل باعث سنسهای مختلف از فواصل چند متری میشه؟! هر چیزی در محیط شهری که سبب سنس از فاصله چند متری بشه یعنی موجش قابل دریافت توسط این مدار هست. حالا چه محیط شهری باشه چه محیط دور از شهر.
همینطور مطلبی که در خصوص انتقال طیف خاص فرکانسی از طریق زمین عرض کردم دستکم نگیرین! فلز وقتی که در زیر خاک قرار میگیره میتونه بخوبی این امواج رو جذب کنه. بد نیست در مورد مباحث Ground Wave و همینطور Short Wave سرچ کنین. صدها مطلب پیدا میکنین که حتی مثالهای فرکانسیش با چیزی که من از تقویت کننده این مدار تحلیل کردم مطابقت داره! اگر این کار رو کردین و تاملی در موردش بخرج دادین شاید نظرتون کمی تغییر کنه. بهرحال من خوشحال میشم شما هم رفرنسی ارائه بدین که به نظریه ای که فرمودین مرتبط باشه.


شنبه 12 فروردین1396 - 7:12pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

تاریخ عضویت: چهارشنبه 20 آذر1392 - 6:27pm
پست: 213
پاسخ با نقل قول
مهندس حمید فرکانس مترو به کلکتور ترانریستور 4 باید وصل کنیم. چون وقتی فرکانس مترو به کلکتور وصل میکنم فرکانس 2 و3 و 5 مگاهرتز رو نشون میده و نوسان داره ولی وقتی به امیتر وصل میکنم فرکانس متر صفر میشه و وقتی دستگاهو به موبایل یا لامپ کم مصرف نزدیک میکنم فرکانس متر شروع به کار میکنه ایا مشکلی نداره. ممنون @};-


شنبه 12 فروردین1396 - 7:14pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

تاریخ عضویت: جمعه 3 خرداد1392 - 11:33am
پست: 1115
پاسخ با نقل قول
سلام دوستان.حالا من هم یه سوال کنم از خدمت اساتید.
فرض کنیم که چند طبقه امپلی داریم که به فرض 5 مگ هست رنج کاریشون
حالا تو ورودی این طبقات ما یک نویز وارد میکنیم .تو خروجی چه اتفاقی میفته؟؟؟
نظر من این هست که افزایس ولتاز داریم تو خروجی حتی اگه اون نویز تو محدوده تقویت امپلی نباشه.اگه درسته بحث رو ادامه بدیم .اگر نه که هیچی.


شنبه 12 فروردین1396 - 7:26pm
مدیر کل
مدیر کل

تاریخ عضویت: یکشنبه 19 اسفند1391 - 2:43am
پست: 12786
پاسخ با نقل قول
evilman نوشته است:
مهندس حمید فرکانس مترو به کلکتور ترانریستور 4 باید وصل کنیم. چون وقتی فرکانس مترو به کلکتور وصل میکنم فرکانس 2 و3 و 5 مگاهرتز رو نشون میده و نوسان داره ولی وقتی به امیتر وصل میکنم فرکانس متر صفر میشه و وقتی دستگاهو به موبایل یا لامپ کم مصرف نزدیک میکنم فرکانس متر شروع به کار میکنه ایا مشکلی نداره. ممنون @};-


بسیار عالی! چیزی جز این هم مورد انتظار نبود. فرکانسی متغیر در همین محدوده فرکانسی که تقویت کننده مدار بهترین عملکرد رو روی اون داره و مربوط به انواع فرکانسهای رادیویی موجود در محیط و در این بازه میشه. البته طبیعتا همونطور که عرض کردم منظور اندازه گیری در کلکتور ترانزیستور 4 بود که خروجی بخش تقویت کننده ترانزیستوری هست. هر چند تست با فرکانس متر جواب کاملی نمیده اما ظاهرا بنظر میاد ساده ترین راه هست. همین کار اگر حین سنس هدف واقعی انجام بشه خیلی چیزها مشخص میشه. حتی اگر در مورد منشا امواج اختلاف نظر وجود داشته باشه! حالا شما لطف کنین زحمت بکشین فعلا در همین محیط داخل جاهایی که دستگاه سنس داره همزمان کلکتور ترانزیستور 4 رو با فرکانس متر بگیرین و ذکر کنین شاید کمک بیشتری به تحلیل رفتار دستگاه بکنه.


شنبه 12 فروردین1396 - 7:26pm
مدیر کل
مدیر کل

تاریخ عضویت: یکشنبه 19 اسفند1391 - 2:43am
پست: 12786
پاسخ با نقل قول
saeeed60h نوشته است:
سلام دوستان.حالا من هم یه سوال کنم از خدمت اساتید.
فرض کنیم که چند طبقه امپلی داریم که به فرض 5 مگ هست رنج کاریشون
حالا تو ورودی این طبقات ما یک نویز وارد میکنیم .تو خروجی چه اتفاقی میفته؟؟؟
نظر من این هست که افزایس ولتاز داریم تو خروجی حتی اگه اون نویز تو محدوده تقویت امپلی نباشه.اگه درسته بحث رو ادامه بدیم .اگر نه که هیچی.


پاسخ سوال شما در حالت کلی مثبته! اما برای ارزیابی دقیق تر باید بگیم چه شکل موجی با چه فرکانسی و چه دامنه ای منجر به چه میزان اختلاف ولتاژ دز خروجی میشه؟!
بطور مثال عرض کردم در این مدار برای فرکانس 1 مگاهرتز سینوسی با دامنه تنها 1 میلی ولت در خروجی حدود 10 ولت داریم. حالا اگر موج سینوسی 50 هرتز رو با 1 میلی ولت به ورودی بدین چون میزان تقویتش در این مدار تقریبا 1 دسی بل یا حدود صفر هست ؛ در خروجی هم به اندازه همون 1 میلی ولت تاثیر داره و شاید قابل اندازه گیری نباشه. ولی اگر همین موج 50 هرتز بصورت مربعی باشه بلحاظ وجود لبه های تند و ایجاد هارمونیکهای فرکانس بالا تاثیر قابل ملاحظه ای در ولتاژ خروجی خواهد داشت!
بصورت یک تست ساده با همین دستگاه در منزل میتونین امتحان کنین. دستگاه رو در آستانه سنس قرار بدین و کلید یک چراغ رو روشن یا خاموش کنین. بصورت لحظه ای باید دستگاه چراغ بزنه که بدلیل ورود لحظه ای نویز و افزایش ولتاژ خروجی هست. اگر منظور شما اینجور نویز ها باشه تقریبا روی همه دستگاههای اینچنینی تاثیر دارن.
لذا اینکه نویز بلحاظ فرکانسی در محدوده تقویت نباشه دلیلی نداره که هیچ تاثیری نذاره! اگر از نوع ضربه یا پالسی باشه هارمونیکهای مختلفی داره که قطعا میتونه اثر محسوس داشته باشه. همینطور این تقویت کننده های ساده آنالوگ اصلا اینطور نیستن که بگیم از قبل یا بعد فلان فرکانس کلا تقویتی صورت نمیگیره! کاهش میزان تقویت در خارج بازه پاسخ فرکانسی تدریجی هست و اگر موجی روی اون فرکانسها با قدرت بالا وارد مدار بشه باز هم اثر میذاره. چون طبیعیه که قدرت بالای موج میتونه میزان تقویت کم تقویت کننده روی اون فرکانس رو جبران کنه. به همین لحاظ عرض کردم تستهای از فاصله سانتی متری یا زیر 1 متر اصلا ملاک بررسی عملکرد این دستگاه نیست! چون در فواصل خیلی نزدیک منبع سیگنالی که شما تست میکنین بقدری قدرت موج بالاست که بهرحال روی دستگاه تاثیر میذاره.


شنبه 12 فروردین1396 - 8:08pm
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 6542 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 241 , 242 , 243 , 244 , 245 , 246 , 247 ... 655  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: Aliam6913 و 49 مهمان


در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure