دوست گرامی curious guy سوالی پرسیدند که به دلیل جنبه عمومی تصمیم گرفتم اینجا جواب بدم
curious guy نوشته است:
درود بر شما و ممنون از پاسختون
اما اینجوری بیشتر قاضی برای من گنگ شد. من بدنبال تحقیق و بررسی این مقوله هستم، اما با صحبتهای شما ، نمیدونم از کجا و چجوری باید راهمو ادامه بدم که به حقیقت برسم نه به خرافات و اوهام
یعنی شما نظرتون بر اینه که این علوم یا مجهولات رو نمیشه فرمولیز کرد و قابل دستهبندی و چارچوب نیستند؟ و هیچوقت نمیشه بصورت آکادمیک و دستهبندی شده اونها رو یاد داد و یاد گرفت و عملکردشون رو توضیح داد؟
درود بر شما دوست گرامی
تشخیص خرافات از شبه علوم چندان هم سخت نیست فقط باید بیشتر تحقیق کنید و منابع مختلف رو بررسی کنید و با شاهدین عینی هم صحبت کنید..!
متاسفانه در حال حاضر راهی برای تایید یا رد این موهومات نداریم زیرا که شاهدان عینی بسیاری دارند اما شواهد علمی بسیار اندک..
اما انسانها بدلیل نوع ساختار فیزیولوژیکی ممکنه تحت تاثیر عوامل مختلف قرار گیرند و با توجه به همون شباهت ساختار فیزیولوژیکی ممکنه تجربه های مشابهی در شرایط مشابه داشته باشند!
همانند تاثیرات داروهای روانگردان..!
پس قبل از تایید هر ادعایی باید صلاحیت مدعی رو مورد بررسی قرار داد و عدم توجه به این موضوع بسیار مهم یعنی قدم گذاشتن در وادی خرافات!
و همونطور که میدونید لزوم آکادمیک شدن یک قضیه مبنای علمی اون هست پس باید کارکرد ثابت شده ای داشته باشه حتی اگر این کارکرد منوط به شرایط خاصی هم باشه این شروط باید قابل اثبات و مدون باشند..
که در حال حاضر جز ادعا چیزی ندیدیم..!
این درحالیست که بحث روی چگونگی آموزش بکارگیری این علوم هست و نه شناخت مبنا و اصل و بنیان این علوم که بسیار پیچیده هستند..!
و متاسفانه در حال حاضر امکان تحقیق در این زمینه رو نداریم مگر اینکه انسانی باشیم که بر نیروهای فرا روانی خود مسلط باشیم!(که البته این فقط یک تئوری هست)،
همونطور که گفتم قبل از فراگیری علوم غریبه باید به کشف نیروهای انسانی بپردازیم زیرا بدلیل دسترسی بهتر نتیجه بخش تر خواهد بود،
اصلن چه بسا بسیاری از موهوماتی که به علوم غریبه معروف هستند منشا انسانی داشته باشند!
پس اگر دنبال جایی برای شروع میگردید از خودتون شروع کنید..!
و پیروز باشید