حمید نوشته است:
خسته نباشین.
در مورد جنس پراب از نظر اکسید نشدن و زنگ نزدن دوستمون بدرستی توضیح دادن و علت انتخاب جنس استیل همین هست. اما در مورد قطر پراب بلحاظ عملکرد فنی دستگاه تفاوت محسوسی وجود نداره! فقط باید توجه کنین پراب هر چه ضخیم تر باشه سنگین تر میشه و از اون مهمتر فرو کردنش در زمین هم مشکل تر هست و نیروی بیشتری نیاز داره! لذا باید از نازک ترین قطر پراب استفاده کرد که در عین حال به اندازه کافی استحکام داشته باشه و حین کار خم نشه یا نشکنه. لذا بر اساس تجربه با قطر حدود 6 میل میشه به این نتیجه رسید.
ممنونم حمید جان
پیرو فرمایشات شما چند تا مورد دیگه اضافه کنم:اساس اندازه گیری مقاومت زمین عبور دادن جریان از داخل خاک از طریق الکترودها هستش و اندازه گیری ولتاژ لازم جهت ایجاد این جریان. برای محاسبه این آزمایش از یک آمپر متر و ولت متر استفاده می شود.البته در این دستگاه این سنجش به صورت هوشمند و نرم افزاری صورت میگیرد.(کدهای خروجی)
1-مقاومت الکتریکی الکترود به عوامل فراوان و مخصوصا شرایط خاک در اطراف الکترود و همچنین طول الکترود بستگی دارد . اما برای حجم معینی از الکترود هر چه یکی از ابعاد آن (طول یا قطر)طولانی تر بوده و تماس الکترود با خاک بیشتر باشد مقاومت آن نسبت به جرم کلی زمین کمتر میشود.
2-عمق دفن یا کوبیده شدن الکترود بایستی به قدری باشه که خشک شدن یا یخ زدگی زمین در فصول مختلف اثر قابل ملاحظه ای بر مقاومت آن نداشته باشه.
شاید استفاده از قطر بیشتر خوب باشه ولی تاثیرش ناچیزه همانطور که حمید جان فرمودن هم سنگین میشه و هم فرو کردنش و درآوردنش از زمین بسیار سخت و دشوار میشه.
من یه فیلم دیدم از شخصی که میگفت اگر این الکترودها رو به صورت عمودی هم نگه دارید کار میکنه مثلا روی جایی که موزاییک باشه و نتونید فرو کنید داخل زمین (داخل خانه ها )البته من موافق این کار نیستم و باید تست بشه چون اتصال خاک احاطه شده اطراف الکترود خیلی آیتم مهمی هستش.
پیروز باشی