حمید نوشته است:
خواهش میکنم.
فرکانس خروجی آیسی 2206 بر اساس فرمول 1 تقسیم بر RC بر حسب هرتز بدست میاد که R مجموع مقاومت 5.1 کیلو و ولوم 10 کیلو هست و C هم خازن 10 نانو در این مدار هست. بنابراین حتی اگر ولوم روی حداکثر مقدار تنظیم بشه فرکانس خروجی حدود 6622 هرتز خواهد بود و حرف شما درسته. لذا برای کم کردن فرکانس باید مقدار ولوم رو بیشتر از 10 کیلو در نظر بگیرین یا بصورت سری با ولوم 10 کیلو ولوم دیگری متصل کنین تا به کمک هر دو ولوم بتونین فرکانس رو تنظیم کنین. همینطور با افزایش خازن 10 نانو هم میتونین فرکانس رو کم کنین.
پایه 13 و 14 مربوط به خروجی فرکانس نیست و برای تنظیم دقیق شکل موج سینوسی استفاده میشه که بهتره همون مقاومت 200 اهم در اون بخش قرار بگیره.
ثبات دقیق فرکانسی با توجه به وابستگی فرکانس به عدد مقاومت و ولوم و بخصوص خازن و خطای حرارتی قابل ملاحظه این قطعات و حتی کمی خطای حرارتی مربوط به خود آیسی 2206 عملا ممکن نیست. با اینکه ایسی 2206 بین ایسیهای مشابه نظیر 8038 وضعیت بهتری هم داره ولی با این حال دقت و ثبات فرکانس خروجی قابل قیاس با مدارات دیجیتال و همینطور خروجی فانکشن ژنراتور موبایلی نیست.
از راهنمایی تون سپاسگزارم مهندس
باتوجه به اینکه طراح فرکانس goldبرای این مدار ۴۷۱۹ اعلام شده
شماتغییر خازن رو صلاح میدونین یا اضافه شدن ولوم دیگه؟یاهردو؟
دراینصورت خازن ۱۰نانو را چه عددی میتونم بزارم تا فرکانس حدودزیر ۴کیلو برسه؟
یک سوال دیگه هم دارم که ممنون میشم راهنمایی کنید
بجای مقاومت۲۰۰اهم ۲۲۰میشه استفاده کرد؟بااینکه خطای این مدار به نسبت موبایلی ودیگر مدارها زیادتر اما مشتاقم تجربه کارکردن با این نوع توماسی رو تجربه کنم البته باراهنمایی های شما ودوستا ن به بهترین حالت بهینه شده
برسم
سپاس