در مورد قیمت و ارزش اشیا نیز ، بهتره که اساتید دیگر نظر بدن
بنده در این زمینه تجربه ای ندارم اما واقعیتهایی رو بیان میکنم :
خوشبختانه ایران اینقدر قدمت و اشیای باارزش داره که دیگه کاسه کوزه ها را خریداری نیست
همین کاسه کوزه ها را اگر در کشورهای بی قدمت امروزی پیدا بکنن ، شاید با قیمت زیاد بخرن و بزارن تو موزه و خیلی هم بخودشون و بتمدنشون ببالن
اما وضعیت ما طوری شده که همه دنبال خود جنس میگردن و توجه زیادی به زیبا کاری و هنر و دقت و قدمت و اینا نمیشه
همین دستبندهایی رو که حاجی گذاشتن ، خودشون از نظر هنر ایرانی بسیار باارزش هستند و اگر دست میراث باشه ، خیلی براش مهمه . اما اگر ببری بفروشی شاید قیمتی بابت هنرش نپردازند و مفرقی بودن یا برنج بودنش رو هم مسخره بکنن و نهایتا میگن که : بدرد ما نمیخوره
علاقه مندی هم که پیدا بشه شاید یک کار زیبا را 1 یا چند میلیون بخره
کلا همه دنبال طلا و نقره هستند و حتی اینقدر به هنر و تمدن ایرانی بی توجه هستند که اگر بهشون فشار بیاد ، بفکر آب کردن طلا ها میافتن
یعنی حاضرند درصد ارزش جنس را که مربوط به قدمت و هنر و زیباکاریش میشه ، از بین ببرن و به همون شکل طلای شمش بفروشند . بنده نیز بشدت مخالف این کارها هستم و توصیه می کنم که بعضی ارزشها را اینگونه نابود نکنید
اجناسی پیدا میشن که شاید از نظر جنس ، قیمت چندانی نداشته باشند اما هنری که روشون اجرا شده بیشتر از طلا میارزه
حتی خیلی از کاوشگران چنان با پتک بر سر و روی آثار سنگی میکوبن که انگار داعش حمله کرده . خوب دوست عزیز اگر مربوط به جنس میشه ، برو کاوش کن و اگر نمیتونی یا مربوط نمیشه ، آثار بیچاره رو از بین نبر
اجناس عجیب و غریب دیگری نیز گاهگاه در گوشه کنار کشور یافت میشه که هنوز نیز برای علم مثل یک معما میمونه . مانند همین اشیایی که جناب هنرجو فرمودند
این اجناس رو قیمت براشون نمیشه گذاشت و خیلی باارزش تر از این هستند که بشه فروخت
در کردستان نیز بنده از این اجناس زیاد شنیدم ( حالا شاید بعضی دروغ یا اغراق باشن اما همه اینطور نیستند )
از جمله اینکه در روستایی با قدمت بسیار بالا ( جز قدیمی ترین سکونتهای ایرانی از نظر میراث ) پدر و پسری یک ظرف پیدا می کنن خالی خالی . همینطوری دست توش میگردونن ، میبینن که از بیرون شکل استخوانهای دست رو نشون میده مانند رادیولوژی زنده ( اون زمان حتی اسمشم نشنیده بودن ) و چون خیلی قدیم بوده و نمیدونستن که زیرخاکی چیه و جرم داره ( زمان شاه ) میبرن به مردم نشون میدن و یه پول ناچیزی هم بابتش میگیرن . بعدش برای شکسته بند محلی روستا نیز استفاده میکنند . خلاصه داستان به شهر میرسه و بیا و بگیر و ببر و گم کن و بعدش کسی ندید و نشنید . رفت به تاریخ