آرش جان در مورد تخصص شما در فلزیاب من جسارتی نمیکنم. اما چیزی که خودم تجربشو دارم نمیتونم قبول کنم! در یک کلام حرف قبلی خودم رو تکرار میکنم. وقتی میشه از فن استفاده نکرد هرگز این کار رو نباید کرد! این یک مساله بسیار سادست که تمام کمپانی های بزرگ سازنده دستگاهها هم در نظر میگیرن.
عرض کردم شما با اسیلوسکوپ هیچوقت نویزی در حد هزارم ولت که روی یک ولتاژ چند ولتی میفته نمیتونین درست ببینین. ولی راه تست سادست! شما به دو سر فنی که به تغذیه وصل هست یک بیزر یا گوشی کریستالی قدیمی بزنین و البته سر راهش خازن بذارین. وقتی فن روشن میشه صدای ویز کاملا مشخصی از داخل بیزر میاد! اینو من بارها تست کردم. این دیگه علم و ادعا نیست. تجربست! چیزی که من بارها تست کردم و واقعیت داره نه انکارپذیره و نه بحث ادعاست. شمایی که از یک پتانسیومتر ساده برای سنجش ولتاژ باطری توسط میکرو استفاده نمیکنی و براش اپتوکوپلر میذاری جهت نویز ؛ در صورتیکه اونجا نویزی وجود نداره و اصلا مهم هم نیست ؛ چطور اینجا با اطمینان از فن استفاده میکنی که نویزش کاملا مشخص و قطعیه؟!
از طرف دیگه برای فلزیابی که بین 100 تا 200 میلی آمپر بطور نرمال مصرف باطری داره فکر نمیکنم گذاشتن فنی که 60 میلی امپر مصرف داره معقول باشه. اینجوری شما حداقل 30 درصد مصرف باطریتون صرف چرخیدن فن میشه! خب یک تکه هیتسینک بزرگتر و قویتر که توسط چسب سیلیکن یا خمیر سیلیکن به اون قسمت اتصال پیدا میکنه بنظر شما واقعا بهتر نیست؟!
در مورد مقاومت هم که شما فرمودی نوع سیمی. منم عرض کردم منظور من سیمی نیست و این مقاومتهای وات بالا انواع واقعا مختلفی در بازار دارن. ممکنه در مورد نوع آجری حق با شما باشه چون من توی کار فرکانسی اونا رو تست نکردم. ولی با سلف متر تست کردم و هیچ تفاوتی از نظر اندوکتانس نسبت به مقاومت کربنی ندیدم. اگر آجری هم جواب نده برای کار فرکانسی مقاومتهای وات بالا از مدلهای دیگه هم در بازار وجود داره که میشه دقیق تست کرد. بهر حال اگر وات خیلی بالایی لازم باشه باید مقاومت با همون وات و البته نوع مناسب تهیه بشه. راه حل در خنک کردن مقاومت وات پایین نیست. مگر اینکه فقط کمی بیش از توانش ازش بخواین کار بگیرین. در این صورت روش خنک کردن جواب میده. اما اگر چند برابر وات واقعیش ازش بخواین توان بگیرین با خنک کردن امکان پذیر نیست! اینو هم براحتی با یک مقاومت و باطری و محاسبه ساده توان میتونین متوجه بشین!
مساله تلف شدن وقت من یا شما هم نیست. ما داریم یک بحث علمی و فنی میکنیم! اگر در این جزئیات ساده مداری نشه به ایده آل ها رسید ؛ چطور میشه توقع داشت یک فلزیابی بسازیم که از همه مدارات قبلی بهتر باشه؟!