حمید نوشته است:
منظور من از کالیبره همین مسائلی بود که عرفان عزیز فرمودن! وگرنه بهیچ وجه به کالیبره توسط واریابل اعتقاد ندارم چون تاثیری نداره. البته شرایط سیم پیچ هم مهم هست و اگر خارج از ظرفیت مناسب باشه مدار یا هدف رو سنس نمیکنه یا فقط از فاصله خیلی نزدیک سنس میکنه. بهرحال کار کردن روی تک تک این نکات فقط در صورتی که مکان و هدف تست مناسب وجود داشته باشه امکانپذیره. وگرنه بعید هست کسی این مدار رو در منزل بسازه و ببره کاوش و همون بار اول جواب خوبی بگیره.
هدف از ورودی سیگنال 8 مگاهرتز ایجاد نوعی موج حامل برای سیگنال اثر یونی بوده و اگر این موج وجود نداشته باشه مدار فقط در نزدیکی هدف ممکنه سنس رو اعلام کنه. در واقع برد بالا و حساسیت مناسب بستگی به این موج داره. البته با توجه به اینکه ترانزیستورها بدون وجود موج حامل هم قادر به تقویت اثر یونی هستن ؛ وجود این موج و ایجاد یک ولتاژ اولیه بیشتر به روشن نگه داشتن دیودهای آشکار ساز کمک میکنه و حساسیت رو بالا میبره. طبیعتا هر چه دامنه فرکانس مخلوط شده در ورودی کمتر باشه تا حدی که فقط دیودها رو روشن بکنه حساسیت بیشتر هست. اما وقتی این ولتاژ خیلی پایین باشه ثبات بشدت افت میکنه و دستگاه به برخی امواج مزاحم هم حساس میشه که دیگه فایده ای نداره. لذا طبق تستهای من ولتاژ پایه بین 3 تا 4 ولت بهترین مقدار هست. بالاتر از 4 ولت هم طبیعیه که سنس دستگاه بتدریج ضعیف میشه چون اثر یونی باید قویتر باشه تا بتونه ابتدا به سیگنال 8 مگاهرتز غلبه بکنه و بعد بصورت افزایش ولتاژ در خروجی ظاهر بشه.
لایک مهندس
مثل همیشه جوری ادم رو قانع میکنی که هر وقت تو لپ مطلب میری کاملا شگفت زده میشی.از نظر علمی وعملی هم که ماشالله داره.
طبیعتا هر چه دامنه فرکانس مخلوط شده در ورودی کمتر باشه تا حدی که فقط دیودها رو روشن بکنه حساسیت بیشتر هست. اما وقتی این ولتاژ خیلی پایین باشه ثبات بشدت افت میکنه و دستگاه به برخی امواج مزاحم هم حساس میشه که دیگه فایده ای نداره
مهندس این رو قبلا تست کرده بودم دقیقا همینطوره..مهندس بین گفته هاتون این مطلب برام جالبه میتونم بپرسم چرا خازن موازی با کویل یا تریمر تغییرش چندان ثمری نداره چون عملا باعث تغییر در باندمیشه هر چند ما با فرکانس در گیرندگی طرف نیستیم اما باز بود یا نبودش نباید بی تاثیر هم باشه.. نتیجه اینکه میشه یک کویل به صورت چند پریز درست کرد وبایک سلکتور توی محیط تست کرد .
مهندس یک زحمت دیگه داشتم واستون اگه میشه در مورد فایل زیر راهنمایم کنید به نظرتون کدوم طرحی که کشیدم جواب بهتری میده البته با توضیحاتی که دادین حالا میدونم چکار باید بکنم.اما باز نظر شما شرط هر کاری هست.فقط مهندس من از قسمت if دتکتور صرف نظر کردم به همون شیوه اشکارساز دیودی کار شده و مطمئنن مشکلاتی هم داره که به جان دل میپذیریم
.پیشاپیش ممنونم