Ali1359 نوشته است:
سلام استاد سنه دژ عزیز با تبرک سال نو و آرزوی سلامتی و توفیقات روزافزون برای شما و همه اساتید که به عناوین مختلف لطف و علمشون شون بی منت و چشم داشت شامل حالم شده ،منجمله استاد حمید بزرگوار و عرفان و مجتبی 195 عزیز و همه و همه ی عزیزان دیگه .....
استاد سنه دژ عزیز در راستای این بخش از فرمایشاتتون :
اما در مدار فرانکو ، بنظر بنده اگه شناخت کاملی از کارکرد مدار و تاثیر قطعات مختلف و رعایت نکات حیاتی داشته باشیم ، میتونم هم برد بیشتری داشته باشیم و هم از خروجی مدار بخوبی استفاده کنیم که دقت تفکیک هم داشته باشیم
بنده بارها و بارها چه در خصوصی و چه در عمومی از تجربیات و راهنماییهای شما برهمند شدم و قدر دان زحماتتون هستم و این در خواستی که دارم منوت به امکان و صلاح دید و قبول زحمت هستش ...
لطف میفرمایید یک تشریح کامل در راستای شناخت کامل از کار کرد مدار و تاثیر قطعات مختلف و رعایت نکات حیاتی رو در قالب یک یا چند پست متوالی داشته باشید بسیار سپاس گذار خواهم بود
به دلیل اینکه هستند اشخاصی مثل بنده که علارغم علاقه و فعل خواستن ،به دلایل عدیده ،تبحر و دانش چندانی از علم و عالم الکترونیک با این جهان و جهات گستردش،ندارن رو رهنمود باشه ،بلاخص مدارات این چنینی که علارغم ظاهره نسبتا ساده با پیچیدگی های بسیار و بعضا حیاطی توام است و نحوه ی روند تایپیک هم که فراز و نشیبهای زیادی رو داره و مطالعه کامل اون بیشتر باعث سردرگمی میشه.....
ومن الله توفق
سلام
سال نو شما هم مبارک باشه
خواهش میکنم . بنده از نظر دانش الکترونیک ، در حد شاگردی استادان گرانقدری مثل مهندس حمید نیستم . بیشتر کار بنده از روی تحقیق و مطالعه و نهایتا آزمایشات متعددی هست که روی مدارات متفرقه و برسی سنس و اثر پدیده و مسائل مربوطه انجام میدم
چگونگی کارکرد طبقاتی مدار را مهندس ، قبلا بارها تشریح کردن و از نظر الکترونیکی نیز همین است و چیز خاصی از نظر تشریحی نداره که بنده اضافه کنم
مهم نتیجه ی نهایی و تاثیرات خود پدیده بر مدار هست وگرنه خیلی چیزها رو میشه تغیر دادو نتایج متفاوتی گرفت . این گونه مدارات رمزورازهای خاص خودشونو دارن که شاید ظاهرا با روند معمول الکترونیکی مطابق نباشه اما لازم باشه . مثلا در ورودی مدار میبینیم که کلی تضعیف اثر رو بوسیله ی اتصال سلف به منفی داریم و بعدش اثر رو کلی تقویت میکنه تا سنس صورت بگیره
لذا خیلی به شیلد مدار توجه کنید چون خود شیلد میتونه نقش آنتن بخود بگیره و دست زدن به شیلد هم تاثیراتی بذاره
بهتره بدون شناخت چیزهای ناشناخته ، بی دلیل تغیری رو ایجاد نکنید و اگر تغیری دادید و نتیجه را بهتر یا بدتر نکرد ، بازم بحالت قبلی تغیر بدید چون هر تغیری شاید ، در هر حالتی اثر خودشون نشون نده
نکات ریز و حیاتی زیادی هستند که در اینگونه مدارات تاثیر بالایی دارن
توصیه میکنم ، دوستانی که با این نکات ریز در ردیابها و یونیابهای متفرقه ، آشنا نیستند ، در درجه ی اول سعی کنن وقتی مداری رو میخوان بسازن ، هیچ گونه تغیری در هیچ جایی انجام ندن و دست به کارهای من درآوردی نزنن که حداقل بتونن نتیجه ای مشابه مدل اصلی داشته باشن .
بعدا اگه دوست داشتید تغیراتی بدید یا آزمایش و خطایی داشته باشید ، یکی یکی ، تغیر بدید و نتیجه را تست کنید و یاداشت کنید
یعنی دو سه جا رو همزمان تغیر ندید و آخرشم ندونید که این نتیجه ی جدید ، حاصل تغیر کدام قسمت بود
هرگونه تغیری که فکرش هم نمیکنید ، در کارکرد یونیابها و ردیابها ، میتونه تاثیرگذار باشه که به بعضی از این نکات اشاره میکنم
- ضخامت خطوط پی سی بی
- همچنین ضخامت سیمکشیهای مربوطه ( باریک یا پهن بودن مسیرها و اتصالات که میتونه تاثیر مثبت یا منفی داشته باشه )
- مسیر سیمکشیها ( رد شدن یا نشدن سیمکشیها از بعضی نقاط )
- جایگاه باتری
- نوع باتری یا تغذیه
- شیلد کردن یا نکردن مدار یا قسمتهای خاصی از مدار که نتایج رو تقویت یا تضعیف میکنه
- نوع آنتن و چگونگی اتصال با مدار
- جایگاه آنتن
- نوع ،توان و ولتاژ بعضی از قطعات حیاتی
و . . .
در اینگونه مدارات ، هرچقدر شناخت مدار مهم است ، در برابرش شناخت پدیده نیز میتواند مهم و تاثیرگذار باشد
گاهی پدیده میتونه بقدری شگفت انگیز باشه ، که تاثیری روی مداری داشته باشه ، که کل تشریح کارکرد مدار رو دگرگون بکنه یا ظاهرا زیر سوال ببره . یعنی از نظر تشریحی مشخصه که فلان مدار داره فلان کار رو انجام میده و وظایف طبقات مختلفش مشخصه . اما وقتی همین مدار در برابر پدیده قرار میگیره ، میبینیم که تبدیل به حالت دیگری میشه و کارکرد طبقات مختلفش طوری تحت تاثیر قرار میگره که حتی ظاهرا برعکس هم میشه و کارکردش از اون حالتی که انتظار داریم خارج میشه
مثلا وقتی که به تنظیم دقیق آستانه میرسیم ،
در حالت عادی ، با تقویت اثر دریافتی ، چراغ خاموش ، روشن میشه
اما گاهی میبینید که پدیده چراغ روشن رو خاموش هم میکنه . یعنی ولتاژی که خود مدار ایجاد کرده و به ال ای دی ها داده رو میگیره
و گاهی میان این دو حالت میرقصه
و با اینکه از فاصله ی دور میتونه اثر تقویتی داشته باشه و ال ای دی رو روشن بکنه ، میتونه برعکس عمل بکنه و همان چراغ روشن را در بالای هدف خاموش بکنه
لذا تا وقتی که با این نکات سروکار دارید و شناخت کاملی ندارید ، سعی کنید که با آستانه ی خاموش کار نکنید ، چون ممکنه هدفی رو از دست بدید که مدار توانایی سنسش رو داشته باشه
بهتره ال ای دی اول روشن باشه . طوری که ال ای دی دوم در آستانه باشه و بتونه با دریافت اثر ، روشن بشه
درسته که آستانه ، بیشتر از آخرین حد روشنی ال ای دی اول هست و وارد قدرت دادن به ال ای دی دوم شده ، اما نگران نباشید ، اگر قرار به خاموش کردن باشه ، پدیده قدرت خاموش کردن ال ای دی اول را دارد
برای بهترین استفاده از هردو حالت ، فاصله ی زمانی روشن شدن بین ال ای دی ها رو با تغیر قطعات مربوطه ، کمتر کنید .