kiansk نوشته است:
سلام دوستان یه سوالی داشتم فقط متاسفانه عکسی ازش ندارم یه جایی بالای یه تپه روی یه سنگ چند تا جوغن هست اندازه دهنش تقریبا بیست سانته اندازه تهش شش سانته و ارتفاعش بیست وپنج سانته سه تا جوغن تقریبا تو یک امتدادن یه زره انداشون کوچیک و بزرگه دقیقا عین یه گلدون سفالی که توش گل میکارن رو حساب کنید خیلی خوشگل و تمیز کنده کاری شده چند تا جوغن ریز و درشت هم اطرافشه دوروبر سنگ رو هم چند جا رو کندن بکر بوده یه طرفه این سنگ به سمت جنوب دره هست سمت شالش هم یه شیب ملایمه میشه کمکم کنید اگر هم بشه حتما یه عکس ازش میارم
سلام دوست عزیز البته کارشناسی کار هر کسی مثل من نیست اما چون فعلا اساتید باستانشناسی مثل جناب باستانشناس و استاد سنه دژ عزیز و جواد عزیز کمتر به سایت سر میزنن وخلوت بودن این تایپیک همینطور کل انجمن گویای همین مطلب هست.اما چیزهایی که گفتی رو تا حدود خیلی ناچیزیی باز میکنم حالا فعلا این هارو از من داشته باش تا اساتید بیان هر دوی مارو راهنمایی کنن
خب این جوغن ها همهشون به یک اندازه بودن یا فقط یکی از این جوغن ها مشخصاتی که گفتی رو داره ای کاش مشخص میکردی.
اگه همه به یک اندازه هستن باید تعدادشون رو هم مشخص کنی مثلا3تا 4تا چندتا چون با یک نقطه کوچیک کل معادلات عوض میشه پس ذکر عددی وانداز از نظر قطر وعمق تقریبی مهم تا بشه گمانه زنی کرد حالا من که به این صورت تجربه وادعای خاصی ندارم اما بهتره در اولین فرصت به فکر عکس یا توضیح دقیق مشخصات باشی مخصوصا عکس واز چهار جهت سنگ...
حالا نظر خودمو میگم انشالله مفید به فایده باشه..
اگه چند عدد جوغن مثلا 3 تا بودن وبه یک اندازه وقطر وعمق. باید هر سه جوغن رو با خط به همدیگه متصل کنی تا تشکیل یک مثلث رو بده فاصله بین این سه خط رو اندازه بگیر یکیش از نظر فاصله تفاوت میکنه اون جهت رو نشون میده وبه ازای هر سانت یک قدم بلند باید به همون سمت برداری محاسبه قطر وعمق جوغن هم فاصله و عمق مقبره یا هدف رو نشون میده که من به درستی نمیدونم البته به سنگ جوغن هم توجه کن از نظر ظاهری ویژگی خاصی شاید داشته باشه نوع سنگ هم مهمه ریشه دار ودر خاک فرو رفته وهم سطح خاک ودومی روی خاک با ارتفاع بلند از سطح خاک اینها مهم هستن تا حدودی .باز یک نظر دیگه هم دارمالبته اگه 3تا جوغن باشن .ساده ترش میشه سه ضلع مثلث رو تا شعاع 100 متری برسی کن سنگ چین یا کوه یا صخره حتی درخت حتی یک سنگ بزرگ یا متوسط میتونه محل رو نشون بده..
اگه فقط یکیش این اندازه هارو داشت ومابقی کوچیک بودن باید عمق وقطر جوغن رو اندازه بگیری وازهم دیگه یا کم کنی یا جمع بزنی تا فاصله هدف با سنگ مشخص بشه که معمولا فاصله ایی هم نداره میتونه زیر سنگ هم باشه.جوغن های دیگه هم مسیر و تعداد قبرها یا هدف رو نشون میدن البته باید ببینین جوغن بزرگ تر آب راه یا اسکنه اثر انگشت رو داره یا نه که میتونه جهت رو مشخص کنه.خلاصه تفصیر زیاد داره خیلی ..به فکر عکس باش