دورود بر بهرام عزیز دوست محقق و تلاشگر
مخلصیم افتخار ما شاگر بودن و شاگرد موندنه عزیزانی مثل شما و باقی دوستانه ، مطالب اندکی هست که بیان می کنم برای افراد تیز بین تا به ماهیت پدیده نزدیک و نزدیک تر بشن و به اون پی ببرن انشالا . شما جزو معدود افرادی هستید که روی این مدار آزمایشات مستمر انجام داده و این روحیه ی محقق بودن به نظر بنده خیلی ستودنیه .
سعی می کنم مختصر خدمتتون عرض کنم دلیل تغییر قطبیت مغناطیس کره ی زمین که در طول تاریخ حیاتش چندین بار هم اتفاق افتاده به عوامل مختلفی نسبت داده شده . یکی برخورد اجرام آسمانی بوده و ایجاده موج ضربه به پوسته ی زمین و انتقال اون به هسته ی گداخته ی مرکزی . این موج در شکل هسته ی آهن نیکل گداخته ی مرکزی ناهماهنگی ایجاد کرده و باعث اعوجاج مغناطیسی شده که الگوی اون در سنگها باقی مونده .
مورد دیگه ایجاد زلزله های پیاپی و زنجیره ای بوده که اون هم الگوی مغناطیسی زمین رو تغییر داده .
فوران بعضی آتشفشان های بزرگ هم که در زمان خودشون فاجعه ی زیست محیطی بودن هم باعث تغییر می شده .
مورد دیگه ابر طوفن های خورشیدی بودن ( ابر یعنی فوق بزرگ و زیاد ، باد و ابر خونده نشه ) ، این ابر طوفان ها با اعمال موج ضربه ی بسیارقوی الکترومغناطیسی باعث پراکندگی الگوی آهنربایی زمین شدن، فقط تصور کنید این نیروها باید تا چه حد بزرگ می بودن که همچین الگوهایی رو روی مرکز یک سیاره در ابعاد گره زمین ایجاد کنه !
حتی یک نظریه ی دیگه مطرح شده بود که انفجار گاما و تابش اون از اعماق فضا به سطح سیاره زمین باعث یونیزه شدن اتمسفر و دوران انقراض بزگ اول و مرگ 95% موجودات زنده ی اون زمان در عصر تریاسه زمین شناسی شده بود و الگو رو تحت تاثییر قرار داده .
در ادامه مطلب رو بصورت خلاصه و ساده تر بیان می کنم : در مراحلی که کانسار ها تشکیل می شدن و مواد سنگ ها هنوز گرم و مذاب بوده میدان مغناطیسی زمین برخی از اونها رو آهن ربایی می کنه ، بعد در اثر نیروهای زمین شناختی مثل گسل ها و رانش اون قسمت ها از جای خودشون خارج می شه و خاصیت آهن ربایی زمین در اون محل ها از محور شمال به جنوب خازج می شه و به عنوان مثال شرقی غربی می شه . بعد افرادی در اون مکان ها در دوران باستان فلز قرار می دن و اثر قابل سنس پدیده به جهت متفاوتی سنس می شه .
البته این نوع سنس ها خیلی نادر هست ولی وجود داره ، بیشتر سنس ها همون از شمال به طرف جنوب قابل دریافت هستن .
سوال بعد که فرمودیت : آیا بدون مغناطیس هم یافتن علائم ممکن بود یا خیر و اثر چگونه بود ؟
باید عرض کنم بله ممکن بود و در اون حالت در تمام نقاط سنس ها بصورت دایره وار از تمام جهات دریافت می شد و باشدت کمتری هم قابل شناسایی بود ولی حتما سنس وجود می داشت .
امیدوارم پاسخ پرسش شما و بقیه ی دوستان رو مقداری داده باشم ، بهرام گل بازهم موردی بود مطرح بفرمایید