بله بنده از نزدیک از الطاف منابع طبیعی اگاه هستم
دست میزاری رو هر زمینی ، میگن مال دولته . انگار ما از دولت جدائیم
قانوناشونم غیر قانونی و ناعادلانه ست
الان چند نمونه رو عرض میکنم که چرا
استانهای دیگه رو نمیدونم چجوریه لذا مربوط به منطقه خودم صحبت میکنم
طرفای ما از قدیم ( از زمان مادها تا بعد از زمان تقسیم اراضی ) همه ی زمینها رو بین مرم تقسیم کردن و حتی کوهها هم تا قله مشخصه که مال کیه
همین کوهها رو صاحبش اختیار داشت که کشاورزی بکنه ، درختان دیمی بکاره ،گیاه بکاره ، گندم بکاره ، یا برای چرای حیوانات استفاده بکنه .
اما حالا هیچکی حق نداره زمین خودشو نگاه هم بکنه ، چه برسه به کاشت
- نه میزارن شخم بزنی
- نه میزارن گیاه بکاری
- نه میزارن گندم بکاری
- نه میزارن حداقل انگور دیم بکاری
- نه حتی میزارن گیاه طبیعی خودشو حتی بدون تخریب برداشت کنی ( مثل کتیرا )
کلا میگن مال منابع طبیعیه و فقط زمینهایی که پائین آب هستن مال شماست
طرفای ما هم همش کوهستانه و بزرگترین زمینهای کشاورزی ، همش در حد هزار متری هست و به هکتار نمیرسه
بخاطر کوهستانی بودن و کمبود زمین ، از قدیم کوهها رو بین مردم تقسیم کردن و بعضیها اصلا زمین آبی ندارن یا زیر آبشون نسبت به کوه خیلی کمه
قدیما هم دامداری زیاد بوده و مردم برای تامین علوفه ، مجبور بودن زمین رو نکارن و فقط برای چرای دام میزاشتن
امروزه هم دامداری تقریبا از بین رفته و کسی حیوان نداره
و همه ی زمینا همونطور موندن بی استفاده
نه حیوانی مونده که استفاده بکنه
و نه دولت میزاره که صاحبش توش خاکی بر سرش بریزه
هرکی قدیما زمینشو درختی انگوری چیزی کاشته ، کاشته و مال خودشه
هرکی هم نکاشته ضرر کرده و حالا دیگه نمیزارن بکاره
حالا جالبه که صاحبای زمینا میخوان مثلا درخت بکارن نمیخوان که زمینو نابود بکنن که !
نمیدونم ما که از قدیم و قدیم ، صاحب خاک خودمون بودیم ، الان چطور شدیم متجاوز و زمین مال ما نیست !
اگر ما زمینهای آبا و اجدادی خودمونو حق نداریم استفاده بکنیم ، پس کی حق داره استفاده بکنه ؟ آمریکا ؟
تازه سالانه از همه ی اهل روستاها ، مالیات چرای دام میگیرن و میگن حیواناتون از علف کوه دولت ، دارن میخورن و باید پرداخت کنید
بجز چند نفر ، کسی حیوان هم نداره اما همه باید پرداخت کنن وگرنه جای دیگه بهشون گیر میدن و انجام کارشونو مشروط به دادن مالیات همگانی میکنن
بعد هم میگن داریم زمینه سازی میکنیم که مردم روستاها ، به شهرها مهاجرت نکنن
خوب مردم روستا ، فقط کشاورزی و دامداری بلدن ، دامداری هم بعلت مرگ و میرهای زیاد (که معلومه چرا قدیم نبود و امروز هست ) بکلی از رونق افتاده و فقط همین کشاورزی مونده برای مردم که اونم نمیزارن
یدفعه تابلو نصب کنید بر سردر روستاها و روش بنویسید که : دامداری و کشاورزی در زمینهای روستا ممنوع است ، از خانه های خود خارج نشوید