حمید نوشته است:
اگر دیتاشیت BS170 رو ببینید حداکثر ولتاژ لازم برای روشن شدن این فت 3 ولت و بصورت تیپیکال 2 ولت هست که با افت ولتاژ نهایتا دهم ولتی روی ولتاژ 5 فاصله زیادی داره. لذا روشن نشدن BS170 میتونه بدلیل تقلبی بودن خود این قطعه باشه یا شاید اصلا شماره دیگری باشه که استاندارد کاری متفاوتی داشته باشه! در واقع اینجا هم باز مشکل به BS170 مربوط هست. وگرنه اینکه منظور شما این باشه ولتاژ 5 به 4.8 افت بکنه باعث بشه BS170 روشن نشه بهیچ وجه در مورد یک BS170 سالم و واقعی صدق نمیکنه. ضمن اینکه من در مورد صحت ولتاژ ها در راهنما توضیح دادم و تاکید کردم مثلا در مورد ولتاژ 5 رنج 4.9 تا 5.1 قابل قبول هست. در این بازه ولتاژی هیچ مشکلی وجود نداره.
در مورد علت روشن نشدن با اتصال لوپ بارها توضیح دادم و موضوع ساده و مشخصی هست. درایو ماسفت در این مدار بصورت اکتیو لو در نظر گرفته شده. یعنی فت BS170 باید روشن باشه تا ماسفت اصلی رو در حالت عادی خاموش نگه نداره. اگر BS170 بهردلیل روشن نشه ؛ گیت ماسفت اصلی از طریق مقاومت 2.2 کیلو به 12 ولت متصل میشه و بصورت دائمی روشن میمونه. این روشن بودن نسبت به پالس زنی عادی صدها برابر فشار بیشتری روی ماسفت و خط ولتاژ 12 و رگولاتور 7812 وارد میکنه تا جاییکه حتی باطری هم ممکنه توان روشن نگه داشتن مدار رو نداشته باشه! پس مساله اصلی خود BS170 و البته مقاومتهای متصل بهش هستن که باید درست باشن.
اما اینکه دستگاه فقط بدون اتصال لوپ روشن میشه و بعد که لوپ رو وصل میکنین مشکلی نداره موضوع پیچیده تری هست که میتونه حتی به درست پروگرام نشدن میکرو مرتبط باشه! همینطور وضعیت خازنهای مدار هم دخیل هست. برنامه دستگاه بصورتی نوشته شده که در همون لحظه اول که مدار روشن میشه BS170 رو روشن میکنه تا ماسفت اصلی خاموش نگه داشته بشه. ولی حتی اگر میکرو در مدار نباشه مقاومت 4.7 کیلو در گیت BS170 صرفا محض اطمینان برای همین موضوع در نظر گرفته شده که این فت رو حتی بدون عملکرد میکرو روشن نگه داره. لذا در این بین دیگه یا BS170 عملکرد درستی نداره که در لحظه اول درست روشن نمیشه یا مشکل از رگولاتور هست که شما هم اشاره کردین و حساب قطعه تقلبی هم همین داستانهای عجیب و غریب هست که گاها قابل پیش بینی هم نیست. من این مدار رو 4 بار ساختم و حداقل در مورد رگولاتور مدلهای متفاوتی گذاشتم و هیچ مشکلی نداشته. اما اینکه مثلا بجای L7805 مدل 78L05 باشه قطعا مشکل خواهد داشت و درست کار نمیکنه.
حالا شما که به این رگولاتورهای تقلبی دسترسی دارین لطف کنین ازشون یک تست جریان بگیرین. بنظرم جریان 100 میلی آمپر برای تست مناسب باشه. به ورودی 7805 ولتاژ 12 بدین و در خروجی مقاومتی مثل 47 یا 56 اهم 1 وات یا بالاتر ببندین تا حدود 100 میلی آمپر جریان بکشه. ولتاژ خروجی 7805 مورد نظر رو بررسی کنین که چه مقدار افت داره. اگر مشکلی نبود در خروجی یک خازن 1000 میکرو هم قرار بدین و مجددا تست کنین. چون ما روی خط 5 ولت مدار فلزجو هم 1000 میکرو خازن داریم که البته در هزاران مدار مختلف این مقدار خازن روی این ولتاژ استفاده شده و من اطمینان دارم مشکلی نداره مگر اینکه خازن معیوب باشه!
راستش رو بخوایی من تا حالا دیتاشیت bsi170 رو اصلا نگاه نکردم!! راستش تو پست هایی که میذاشتید میدیدم شما اشاره میکردید خروجی ماسفت 5 ولت باشه درسته و bsi170 با 5 ولت را اندازی میشه دیگه رو همون 5 ولت قفل کردم
حالا که فرمودید با 3 ولت را اندازی میشه و الان دیتاشیت هم دیدم بله کاملا حق با شماست و قضیه پیچیده تر هم شد.
ببین داداش حرف شما کاملا صحیح و کاملا درسته از نظر علم الکترونیک اصولی هستش و این مشکل باید بر میگرده به bs170 و در نهایت irf840 ولی نیست دیگه این 7805 فیزیک رو هم به چالش کشیده
چون اخه چرا رگولانوری که 7805 تا 100 میلی امپر زیر بار افت ولتاژ نداره رو مدار جواب نمیده و با تعویض چندین bsi170 مشکل رفع نمیشه ولی با تعویض رگولاتور 7805 جواب میده ؟!!!
به هر حال این هفته در فرصت مناسب باید رو خود مدار تست بگیرم ببینم جریان چیه به نظرم طبق فرمایش شما احتمالا همون bs170 یه ماسفت دیگه است نوئشته رو تغییر دادند گیت با ولتاژ 5 ولت را اندازی میشه و چون بعضی از رگولاتور ها ولتاژ کمتر از 5 ولت دارند و هنگام لود شدن مدار چند میلی ولت افت ولتاژ داره گیت تحریک نمیشه من این تست رو حتما در فرصت مناسب انجام میدم و نتیجه رو اعلام خواهم کرد