چند تا از گرانترین عسل های برند دنیا که ما نباید بخوریم چون لال میشیم
( قیمتها از نت برداشته شده و شاید کمتر یا بیشتر باشه )
1- عسل " الویش " ترکیه معروف به شهد خدایان . هر کیلو 6.800 دلار ( حدود 272 میلیون )
شخصی از درون غاری در ارتفاعات پیدا کرده و غار رو به اسم خودش ثبت کرده و خانوادگی مشغول هستن . اگه تو ایران بخوای غاری رو ثبت کنید ، از بالای کوه میندازنت پائین
2- عسل " مانوکا " نیوزیلند هر کیلو 2272 دلار ( حدود 90 میلیون )
از گیاهان متنوعی تولید میشه ، از جمله گلی که بومی منطقه است و در طول سال فقط 12 روز باز است
3- عسل ترش (Sour) هندی هرکیلو 1465 ( حدود 60 میلیون )
مستقیم از جنگل وارد میشه و توسط یک نوع زنبور بدون نیش تولید میشود و کمیاب است . برای کودکان زیر یک سال ممنوع
4- عسل سیاه " توالانگ " . هر کیلو 500 دلار ( حدود 20 میلیون )
میراث جنگلهای بارانی گرمسیری سوماترا ، با عطر و رایحه قوی و پیچیده
5- عسل " سدر " اصیل یمن . هر کیلو 282 دلار ( حدود 11 میلیون )
از شهد درختان صدر که در بیابانهای یمن رشد میکنن ، تولید میشه و خواص درمانی داره
6- عسل " آنزر " ترکی . هر کیلو 258 دلار (حدود 10 میلیون )
از زنبورهای بومی قفقاز تولید میشه با تنوع گیاهی 500 گونه
7- عسل اقاقیای بومی . هر کیلو 195 دلار ( حدود 8 میلیون )
یک عسل تکگل است که از شهد گل اقاقیا تولید میشه
8- عسل Lo Mejor del Bierzo اسپانیا . هر کیلو 178 دلار ( حدود 7 میلیون )
نوعی عسل چند گل است در اروپا طرفدار دارد . با برچسب حلال
9- عسل آویشن طلایی سنتی یونانی . هر کیلو 110 دلار ( بیشتر از 4 میلیون )
از گل آویشن وحشی تولید میشه و خواص درمانی بالایی دارد
10 - عسل شاه بلوط ارگانیک (Toca Raw Organic Chestnut) هرکیلو 77 دلار ( حدود 3 میلیون )
عسل شاه بلوط شیرینی کمتری نسبت به عسل معمولی دارد. این عسل با عطر شدید و فوق العادهای که دارد، کمی هم تلخ است.
با توجه به تنوع گیاهی بالا ، که در کردستان موجوده و قدمت لونه ای که بنده پیدا کردم ، بنظر بنده ارزش عسل باستانی زنده ، از عسل وحشی بالاتره و همچنین از بعضی برندهای دنیا
زنبورای امروزی تا کیلومترها پرواز میکنن و انواع سموم باغی و آفات جدید و خوراکیهای مصنوعی رو به لونه میارن . فرقی نداره که وحشی باشن یا تو کندو
اما عسل قدیمی ، عاری از اینگونه احتمالات است
پیوست:
شکارچیان عسل کوهی.jpg