حمید نوشته است:
ممنون.
استفاده از جعبه فلزی از این لحاظ که خودش بصورت شیلد عمل میکنه مفید هست. اما باید توجه کنین حین کاوش بهیچ وجه نباید این جعبه فلزی به دست برخورد کنه و حتی خیلی نزدیک بشه! چون زمین مدار بخشی از آنتن هست و با دست زدن به اون در بالانس و سنس تغییر ایجاد میشه. در واقع برخلاف چیزی که شما گفتین استفاده از جعبه فلزی ملاحظات جدی تری نسبت به جعبه پلاستیکی داره! چون پلاستیک خاصیت الکترو استاتیک داره و فقط در صورتی که باردار بشه و این بار الکتریکی تخلیه بشه سنس لحظه ای ایجاد میکنه. اما فلز با توجه به ساختار رادیویی مدار بخشی از آنتن هست و در میزان جذب امواج و بالانس دستگاه تاثیر زیادی داره.
در مورد برد سنس یون یاب اصلا قاعده دقیقی وجود نداره و ارتباط زیادی هم به وزن فلز نداره. ممکنه یک سکه در شرایطی باشه که یون قوی تولید کرده باشه و از چند متری ایجاد سنس بکنه و ممکن هم هست صدها کیلو فلز در شرایطی دیگر اصلا یون تولید نکنن و طبیعتا سنس نخواهد شد. اما در شرایط مطلوب و مشابه هر چه حجم فلز و میزان تماسش با خاک بیشتر باشه شانس تولید یون بیشتری وجود داره. لذا برای اهداف متعارف در حد چند متر و برای اهداف بزرگ و خاص شاید تا حد 100 متر هم شانس سنس هست.
ممنون مهندس از پاسخ بسیار خوبتون
شرایط مداری که پیچیدم بدون باکس و شیلد با انتن ۸۰ سانتی تلسکوپی جدقه فندک روی میله برنجی ۴۰ سانتی را از ۶ متر سنس واضح داره و تست دوم
جرقه دکمه سشوار را از ۱۰ متر سنس واضح داره سشوار که روشن هست را از فاصله ۹ متر میزنه و چراغ خیلی تند چشمک میزنه که انگار ممتد روشن به نظر میاد
منتها هر ۱۰ دقیقه نیاز به بالانس داره که گمانم بخاطر مولتی ترن کتابی هست البته باطری ها هم زیاد جالب نیست
مارک اسمال سان ۲۸۰۰ میلی امپر هت که امپرش شاید به ۱۰۰ واقعی هم به زور برسه که به این خاطر شاید باشه
پس از جعبه پلاستیکی استفاده میکنم و داخلش را با فویل الومینیومی شیلد میکنم
انشاالله بتونم جواب بگیرم مهندس اول خدا بعد شما
خدا خیرتون بده از صمیم قلب براتون ارزوی سلامتی و شادی دارم
همانطور که دل منو شاد کردین