انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : یکشنبه 4 آذر1403 - 9:29am

پاسخ به موضوع  [ 6542 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 626 , 627 , 628 , 629 , 630 , 631 , 632 ... 655  بعدی
 ردیاب یونی ساخت دوستان سایت همسایه (فرانکو) 
نویسنده پیغام
مدیر کل
مدیر کل

Protect6a نوشته است:
با سلام و خسته نباشید خدمت مهندس حمید
این پی سی بی فرانکو 3 ال ای دی هستش که بنده امروز طراحی کردم .ممکنه ببینید و نظرتون رو بفرمایید و اگه خایی مشکلی میبینید بفرمایید تا اصلاح کنم؟
البته به جای خازهای 1 پیکو از مولتی ترن استفاده کردم
ممنونم

ممنون. خسته نباشین.
قسمت سیم پیچ و خازنهای متصل بهش و ترانزیستور 2 بهتره کمی به هم نزدیک تر باشن. اون بخش حساس مدار هست. در مورد زمین اون بخش هم متوجه نشدم چطور در نظر گرفتین. یک طرف سیم پیچ به زمین مدار متصل هست که بهتره این زمین بصورت پاور پلین یکپارچه باشه.

یکشنبه 27 فروردین1402 - 3:51pm
مدیر کل
مدیر کل

alijooon نوشته است:
ممنون مهندس جان

یه سوال عمومی

چرا توی همچین مدارهایی از ترانزیستور منفی استفاده میشه
به نظرتون اگه طراحی مدار عوض بشه و ترانزیستورهای مثبت استفاده بشه و خروجی ولتآژ منفی باشه بهتر جواب نمیده (البته دیسپلی باید عوض عوض بشه)
چون مدار رادیویی هست خودم شخصا با سن و سالی که دارم و تجربه ای که دارم برام ثابت شده رادیو های ۴موج قدیمی با ترانزیستور های مثبت ثبات عالی و نویز پذیری خیلی کمتری دارن نسبت به رادیو های دارای ترانزیستور منفی

مثلا رادیوهای ترانزیستور منفی بعد مدتی آستانه تنظیم بهم میخوره و باید دوباره ایستگاه ر تنظیم میکردیم
همچنین صدای فیسسس و نویز تو اینجور رادیو ها بیشتر هست

ولی رادیوهای ترانزیستور مثبت هم گیرندگی قوی تری داشتن هم صدای نویز کمتر

استاد ما شما هستید و جواب هاتون تماما آموزشه @};-
با تشکر مجدد

خواهش میکنم.
این یک سوال تخصصی فیزیک الکترونیک هست. استفاده بیشتر از ترانزیستورهای NPN دلایل مختلفی داره. یک دلیل تحرک بیشتر الکترونها در دو پیوند NP , PN نسبت به PN , NP هست که سبب میشه ترانزیستور به عنوان یک نیمه رسانا ؛ رسانایی بیشتری داشته باشه و در عملکرد سوئیچ سریع تر عمل بکنه و در فرکانسهای بالا هم بیشتر قابل استفاده باشه. دلیل دیگه پروسه ساخت هست که از نظر تکنولوژیکی ساخت ترانزیستورهای NPN کمی ساده تر هست. از حیث طراحی هم نکاتی وجود داره که سبب میشه استفاده از ترانزیستور NPN مناسب تر باشه. مهمترین این نکات سادگی استفاده از ترانزیستور NPN در مداراتی با زمین منفی هست چون اغلب در مدارات زمین به همین صورت در نظر گرفته میشه.
در مورد نویز در ترانزیستورهای قدیمی شاید حق با شما باشه. ولی امروزه ترانزیستورهای NPN با فاکتور نویز بسیار پایین تولید میشن که از این حیث تفاوت خاصی با نمونه مشابه PNP ندارن. از طرف دیگه بخش زیادی از این نویز که بقول شما بصورت صدای هیس در رادیو یا آمپلی فایر خودش رو نشون میده و به اون نویز سفید یا جانسون گفته میشه و ریشه در فیزیک کوانتوم داره ؛ به طراحی و وجود سایر قطعات از جمله مقاومتها و خازنها هم وابسته هست و فقط مربوط به ترانزیستور یا نیمه هادی نیست.

یکشنبه 27 فروردین1402 - 4:03pm
کاربر فعال
کاربر فعال

حمید نوشته است:
Protect6a نوشته است:
با سلام و خسته نباشید خدمت مهندس حمید
این پی سی بی فرانکو 3 ال ای دی هستش که بنده امروز طراحی کردم .ممکنه ببینید و نظرتون رو بفرمایید و اگه خایی مشکلی میبینید بفرمایید تا اصلاح کنم؟
البته به جای خازهای 1 پیکو از مولتی ترن استفاده کردم
ممنونم

ممنون. خسته نباشین.
قسمت سیم پیچ و خازنهای متصل بهش و ترانزیستور 2 بهتره کمی به هم نزدیک تر باشن. اون بخش حساس مدار هست. در مورد زمین اون بخش هم متوجه نشدم چطور در نظر گرفتین. یک طرف سیم پیچ به زمین مدار متصل هست که بهتره این زمین بصورت پاور پلین یکپارچه باشه.

ممنون مهندس حمید عزیز تغییرات جدید رو اعمال کردم میشه لطفا ببینید و نظرتون رو بفرمایید ؟
مهندس من پی سی بی رو طوری طراحی کردم که قطعات رو از لایه ی بالایی لحیم کنم و لایه رویی رو پالیگان کردم. آیا نیاز که لایه ی زیری رو هم پالیگان کنم .لایه ای که پایه ها ازش میان بیرون؟

سطح دسترسی لازم برای مشاهده فایل های پیوست شده در این پست را ندارید.

یکشنبه 27 فروردین1402 - 5:31pm
مدیر کل
مدیر کل

خسته نباشین.
فکر نمیکنم مشکلی داشته باشه ولی بنظرم بخوبی فیبر آقا پیام هم نیست. هر چند در بخش اسیلاتور بدلیل فاصله ای که وجود داره قاعدتا تنظیم ولتاژ راحت تر انجام میشه.
پلیگان رو فقط روی لایه رویی در نظر بگیرین بهتر هست.

یکشنبه 27 فروردین1402 - 10:06pm
کاربر فعال
کاربر فعال

سلام مهندس
بازم مزاحم اوقات شریفتون شدم

طبق شماتیک پایین
که مربوط به یه سییتم رادیویی هست
یک قسمت از فیلتر رو در دو رنج متفاوت درنظر گرفته

سلف و خازن رو ببینید
C8 رو برا خاورمیانه ۲۷پیکو در نظر گرفته
برا اروپا ۲۴ پیکو

استنباط من اینه فرانکو باید با منطقه جغرافیایی خودمون تنظیم و کالیبره بشه
اگه اینطور هست c9 و c10 فرانکو در درچه حدی بهتر جواب میده
ممنون @};-

سطح دسترسی لازم برای مشاهده فایل های پیوست شده در این پست را ندارید.

دوشنبه 28 فروردین1402 - 1:23pm
مدیر کل
مدیر کل

خواهش میکنم.
موضوع باندهای رادیویی ربطی به این مدار نداره! در گیرنده های رادیویی بسته به استاندارد باند فرکانسی رادیو در مناطق مختلف ممکنه رنج فرکانسها کمی اختلاف داشته باشه که بر این اساس رقم خازن تیونینگ رو اندکی متفاوت در نظر میگیرن. این مساله بیش از اونکه به جغرافیا ربط داشته باشه به قوانین ارتباطات رادیویی در کشورها و مناطق مختلف ربط داره. ولی در مدار فرانکو بهیچ وجه سر و کار ما با فرکانسی خاص و ثابت نیست و ارتباطی هم به باند رادیویی یا منطقه جغرافیایی وجود نداره. در مدارات گیرنده رادیویی که با موج سینوسی سر و کار دارن میشه با کمک خازن و مدارات تیون دقیق فرکانس خاصی رو دریافت کرد. اما سیگنال حاصل از تخلیه الکتریکی یون در زمین حالت پالس سوزنی رو داره که هارمونیکهای فرکانسی گسترده ای رو در بر میگیره. گذاشتن خازن خاص و دقیق در این مورد بی معنی هست.

دوشنبه 28 فروردین1402 - 3:58pm
کاربر فعال
کاربر فعال

سلام مهندس :D

الهی دورت بگردم :D
مهندس جان موفق به سنس یه قبر گبری تو عمق ۳متر که قبلا باز شده بود
و قطعات مفرغ پوسیده و بی ارزش و اشیا بدر نخور و یه بیل و یه کلنلگ مجددا انداخته بودن تو خود قبر و به مرور در اثر باران قبر پر شده بود و خاک افتاده بود روش و ۱۰سال ازش میگذره

چون هدف واقعی نداشتم یکی از دوستان این قبر رو نشونم داد
یه سنس ضعیف و تک چراغ های ضعیف
وقتی فرانکو رو ثابت نگه میداشتم سنس قط میشد و تک و توک چراع های های ضعیف و بی نظم
ولی وقتی فرانکو رو به چپ و راست میچرخوندم همون سنس ضعیف قوی تر زده میشد و نظم خاصی داشت
و کلا سنسی که داشتم با تک چراغ بود

تا ۲۰کیلومتر نه دکل مخابراتی داشتم نه شبکه برق فشارقوی

چیو برام سنس کرده مهم نیست مهم اینه یه سنس واقعی بوده :-BD
همون کریستال ۸مگاهرتز -۳تا خازن ۱پیکو یه سری تغیرات تو خازن های دیگه دادم
سلف هم افقی
خازن موازی با کریستال همون مقدار خودش تغییر ندادم
ترانزیستورها هم s9014cبا بتای ۴۵۰ که تو یه مدار بیسیم برداشتم و از کیفیتش مطمئنم
ولتاژ خروجی هم نتونستم از ۵/۱ولت کمترش کنم

حالا واسه تقویت و واکنش بهتر و مقایسه و تحقیق یه سوال دارم

خازن ۲۲پیکو رو میخوام تریمر ۲۲پیکو ببندم
جنس عالی و نظامی دارم .حتی ضد آب هم هست
سوالم اینه که این خازن متغیر در حالت باز ۲۲پیکو هست یا در حالت بسته
خزن های متغییر از ۵پیکو تا ۵۰پبکو هم دارم
چه نمره ای ببندم که از مثلا ۱۰پیکو تا ۳۳پیکو قابل تنظیم باشه

ممنون مهندس @};- @};-

دوشنبه 28 فروردین1402 - 8:54pm
مدیر کل
مدیر کل

خواهش میکنم. خسته نباشین.
علت سنس بهتر در شرایط حرکت دستگاه به چپ و راست تعداد کم یونهای در حال تخلیه و ضعیف بودن اونهاست. چون در این شرایط سیگنال بخشهای مختلف زمین بصورت ترکیبی دریافت میشه و سنس کمی قویتر بنظر میرسه. وگرنه این سیستم نیاز به حرکت نداره.
ولتاژ مدار شما کمی بالا بوده و عرض کردم سنس ضعیف تر خواهد شد. علتش هم این هست که سیگنال اسیلاتور بیشتری در ورودی میکس میشه و هر سیگنال دیگری باید ابتدا به سیگنال اسیلاتور غلبه بکنه و در صورت قویتر بودن سنس میشه. لذا قبل از هر کار دیگری طبق توضیحات قبل سعی کنین ولتاژ رو بین 3 تا 4 ولت تنظیم کنین. مکان تست هم که دارین خودتون میبینین فقط با همین کار سنس قویتر میشه.
عرض کردم تغییر حدودی خازن 22 پیکو تاثیر چندانی نداره و مساله تریمر هم قبلا تست شده. بعد از تنظیم ولتاژ میتونین از طریق آنتن بلندتر به سنس قویتر برسین.

دوشنبه 28 فروردین1402 - 10:11pm
کاربر فعال
کاربر فعال

حمید نوشته است:
علت سنس بهتر در شرایط حرکت دستگاه به چپ و راست تعداد کم یونهای در حال تخلیه و ضعیف بودن اونهاست. چون در این شرایط سیگنال بخشهای مختلف زمین بصورت ترکیبی دریافت میشه و سنس کمی قویتر بنظر میرسه. وگرنه این سیستم نیاز به حرکت نداره.
ولتاژ مدار شما کمی بالا بوده و عرض کردم سنس ضعیف تر خواهد شد. علتش هم این هست که سیگنال اسیلاتور بیشتری در ورودی میکس میشه و هر سیگنال دیگری باید ابتدا به سیگنال اسیلاتور غلبه بکنه و در صورت قویتر بودن سنس میشه. لذا قبل از هر کار دیگری طبق توضیحات قبل سعی کنین ولتاژ رو بین 3 تا 4 ولت تنظیم کنین. مکان تست هم که دارین خودتون میبینین فقط با همین کار سنس قویتر میشه.
عرض کردم تغییر حدودی خازن 22 پیکو تاثیر چندانی نداره و مساله تریمر هم قبلا تست شده. بعد از تنظیم ولتاژ میتونین از طریق آنتن بلندتر به سنس قویتر برسین.

ممنون مهندس عزیز @};-

دوشنبه 28 فروردین1402 - 11:23pm
کاربر فعال
کاربر فعال

حمید نوشته است:

سلام مهندس جان وقت بخیر
عزیزید
ببخشید مزاحمت شدم
من همچنان مشکل بالانس کردن مدار را دارم ایا احتمال داره که خازنهای 470u که ۱۶ ولت گزاشتم اسیب دیده باشه؟ اخه سیستم را در حساسترین وضعیت سنس که میگذارم بعد از ۵ ثانیه دوباره قدرتش کم میشه و باید دوباره با ولوم ها باللنس را تنظیم کنم هر ۵ ثانه این وضعیت واقعا کلافه کنندست مخصوصا در محیط واقعی
ناگفته نماند یک بار مثبت و منفی را اشتباه وصل کردم که یک خازن ۴۷۰ نبکرو زیر رگولاتور سوخت و عوضش کردم، مدار را شیلد کردم ولی به زمین مدار وصل نیست اینجوری بهتر بالانس میشه،
در بالاتس کردن هم هر ۲ دقیقه کلا از بالانس خارج میشه
از مهندس مجتبی هم درخواست کمک دارم در این موضوع بالانش

غریب و تنها کسی است که دوستی نداشته باشد امام علی(ع)

سه شنبه 28 فروردین1402 - 12:11am
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 6542 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 626 , 627 , 628 , 629 , 630 , 631 , 632 ... 655  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: DIYGODSCAN و 67 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure