حمید نوشته است:
کلا تفکیک آهن از غیر آهن در فلزیابها بخوبی امکانپذیر هست. حالا اگر فلزیاب پالسی باشه کار و محاسبه پیچیده تر هست و اگر وی ال اف کامل یعنی از نوع IB باشه فرمولهای ساده تری داره که از ترکیب محاسبه روی تغییر فاز موج دریافت شده در گیرنده نسبت به فرستنده و البته تغییر دامنه محاسبه میشه. اما اگر مثال قبلی من رو در نظر بگیرین و فلزیاب از نوع BFO یا در واقع شیفت فرکانس باشه کار خیلی ساده تر هست. به این صورت که قرار گرفتن آهن در میدان سیم پیچ سبب افزایش ظرفیت و به طبع کاهش فرکانس رزونانس میشه و با اندازه گیری فرکانس و ملاحظه کاهش اون میشه به آهنی بودن هدف پی برد. اگر فلز غیر آهنی باشه سبب کاهش ظرفیت سیم پیج و افزایش فرکانس میشه. در هر صورت در این مدل فلزیاب تغییر فرکانس نشانه سنس هست و اگر فرکانس کم بشه هدف آهنی و اگر زیاد بشه هدف غیر آهنی هست. نمونه مدار خوب از این مدل فلزیاب FM-2 V2 هست که در انجمن ملاحظه میکنین.
متشکر ، پس با این حساب اگه نیاز به تفکیک اهن از غیراهن داشته باشم باید مدار رزوناس داشته باشم که با تغییر ظرفیت کویل فرستنده باعث کاهش یاافزایش فرکانس بشه و تغییر رو گیزنده حس کنه ، و اینکه برد bfo بدلیل اینکه کویل فرستنده تنها در اطراف خود تغییر ظرفیت میده محدوده ، درست میگم؟
حالا سوالم اینجاست ایا سیستم bfo میتونه اهداف اهن را از غیر اهن را در عمق ۵۰ سانت هم با این دقت سنس کنه؟
و من قبلا یک فرستنده ساده fm را که یک سیم پیچ کوچک را داشت را با سیمپیچی به قطر ۵ سانت چند دور پیچیدم که جواب میداد که با نزدیک کردن فلز فرکانس عوض میشد ایا این قانون تغییر فرکانس برای تشخیص فلز اهن از غیراهن جواب میده چون دقت نکردم که فرقی بین فلزها بود یا نه ، یعنی قانون تغییر ظرفیت سیمپیچ اینجا هم جواب میده ؟ که اهن نزدیک بشه موج از ۸۸ بره مثلا ۸۵ و مس نزدیک بشه موج بره ۹۰ ایا این مکانزیم درسته؟