خب ظاهرا باید کمی مفصل تر تکرار مکررات بکنیم بلکه لااقل قضیه فرستنده مشخص تر بشه!
ببینید در این مدار قسمت فرستنده فقط شامل لوپ فرستنده ؛ خازنهای 1 و 2 و 3 و 4 و 5 و همینطور مقاومتهای 2 و 3 و البته ترانزیستور های 1 و 2 میشه. یعنی شما اگر این مجموعه رو بطور جدا هم بسازین و ولتاژ Vt که سر کلکتور ترانزیستور 1 هست درست وصل کنین دقیقا همین موج سینوسی با همین فرکانس و همین ولتاژ باید تولید بشه! ایسی 4046 هم ابدا به کارکرد فرستنده ارتباطی نداره و جهت قفل فاز امواج بین فرستنده و گیرنده هست و عملا میشه گفت جزئی از گیرندست!
بین این قطعات در صورت عدم اتصال لوپ فرستنده یا هر جور اتصال احتمالی در درجه اول ترانزیستور 1 احتمال معیوب شدن داره و بعدش ترانزیستور 2 . هیچ کدوم سایر این قطعات در معرض خرابی نیستن. جز خازن 1 که گفتیم باید بالای 250 ولت باشه. خازن 5 هم اگر بالای 25 ولت باشه هیچ مشکلی پیش نمیاد. اکثر این خازنها هم بالای 63 ولت هستن. خازن 4 هم نقش نویزگیری و ثبات ولتاژ کاری برای فرستنده رو داره و انچنان نقش مهمی نداره. ولی جهت ثبات باید وجود داشته باشه.
در مبدل هم چند بار ذکر کردم باید سیم پیچ خود مبدل با فریت 1.5 سانتی یا بزرگتر درست بشه تا بطور مطمئن خوب کار بکنه. اینکه ولتاژ مبدل از حدی بالاتر نمیره نشاندهنده مصرف بسیار پایین فرستنده هست که ولتاژ خروجی لوپ هم اینو میتونه نشون بده.
سیم پیچ نویزگیر گرچه وجودش ضروری نیست ولی خیلی بهتره لااقل یه سیم پیچ در مسیر ولتاژ باشه و این به عملکرد بهتر مبدل هم کمک میکنه.