سلامی دوباره خدمت تمامی اساتید و دوستان
چند روز هست که میریم کوه و به دو مورد برخوردیم.
مورد اول
رو نوک قله یه کوه به یه حوض برخوردیم اونم پای صخره!!! نه جلوی راه چشمه.
هر چی بررسی کردیم نتیجه خاصی نگرفتیم.اینا عکسها هستن
عکس 1 (این نمای جایی هست که حوض هستش.محل رو با رنگ قرمز مشخص کردم)
عکس 2 (این عکس از روی نقطه بنفش عکس شماره 1 گرفته شده)
عکس 3 (این عکس نمای ماهواره ای محل هست.توی عکس حوض بازم با رنگ قرمز مشخص شده و دقیقا پای صخره هست.بالاترش یه غار هست که ورودی بزرگ و محیط بزرگی داره.ولی حداکثر عمق 4 متر داره و اینکه توش خاکی بوده و خالیش کرده بودن.غار رو با رنگ صورتی مشخص کردم.محل بنفش محل عکاسی عکس 2 هست.
مستطیل سیاه رنگ قسمتی هست که قبلنا توش کوزه سکه بیرون آوورده شده(شواهد موجود بود) و چند جاییش رو کنده بودن.با توجه به اینکه عمق حفاریش کم بود قطعا قبر نبودن.دو چشمه 12 ماه فعال هم هستن که رو تصویر مشخص شدن.جهت جغرافیایی هم که بالا سمت راست تصویر مشخص هست)
عکس 4 (عکس خود حوض که به علت یه سری مشکلات همین رو تونستم بگیرم.حوض تقریبا 3 متر طول 2 متر عرض و بیشتر از 1 متر عمق داره.محلی هم برای ورود یا خروج آب نداشت.لاقل ما ندیدیم)
عکس 5(نمونه آوورده شده از حوض)
دوستان به نظرتون این ماده ساروج هست یا سیمان؟ سمت راستی رو از حوض اووردم و سمت چپی سیمانی هست که تقریبا 30 سال عمر داره.
ماده سمت راستی(یعنی اونی که صاف هست) رو از حوض آووردم.ماندگاریش خیلی جالبه.مطمئنا خیلی قدیمی هست.یه مورد اینکه احتمال بالا برای نگهدای آب یا یه چیز مایع استفاده میشده چون ملاتش حتی یه دونه شن بزرگ داخلش نیست و قطعا برای آب بندی استفاده شده.البته دیوار رو به صورت لایه لایه با ملات و قلوه سنگ رود خونه ای(نه صاف) ساختن
هر دو نمونه رو خیس کردم.سیمانی که یه شکل توپ هست و نزدیک 30 سال قدمت داره شروع به جذب آب کرد و صدای جذب آب رو میشد شنید.ولی ماده حوض حتی یک صدا هم ازش در نیومد.(خیلی شبیه سیمان هست).وقتی بهش ضربه میزنی صدای خشک و شیشه ای مانند میده(که میتونه به خاطر پر سیمان بودنش باشه)
توی حوض رو نگاه کردم.حتی یه جای ماله کشی هم نبود!!! دوستان یه ترک ها و شیارهایی روی دیواره ها هست.ساروج هم میتونه از این نوع ترک ها برداره یا فقط سیمان اینجوریه؟
با توجه به موقعیتش واقعا خیلی قدرتمند کار شده و دووم آوورده.سیمان 30 ساله که این نمونه رو ازش برداشتم متلاشی شده بود.در حالی که اون حوض هر سال باید به شدت یخ میزده و باز میشده و کلا باید تا الان داغون میشد!!!
سوال مهمی که از دوستان و اساتید دارم اینه که جنس این حوض چیه و کاربرد این حوض اونجا چی بوده؟(اصلا چطور موادش رو تا اونجا بردن؟)
خودم یه نتیجه هایی رو گرفتم.دوستان گفتن مال انگلیسیها بوده و اسباشون رو آب میدادن.ولی عمق حوض زیاد هست و بیشتر از 1 متر هست و تا جایی که بنده میدونم آبشخورها رو بالا تر از سطح زمین میسازن تا حیوون بتونه آب بخوره ولی این مورد همونطور که از لبه هاش معلومه همسطح زمین بوده.طوری که ملات حتی از دیوار هم بیرون اومده و روی خاک رفته بوده.یه مورد دیگه هم عمقش هست که دلیلی نیست اینقدر عمیق باشه اگه آبشخور باشه و اگه هم بوده اب از کجا داخلش میومده یا از کجاش خارج میشده یا اینکه با وجود داشتن دو چشمه 12 ماه فعال همونجا چه نیازی به حوض هست.در کل قظیه آبشخور بودن منتفی شد.
یکی دیگه گفت ممکنه محل شست و شو بوده باشه.حوض ارتفاع ساختش بسیار بالا هست و تا چند سال پیش حتی تابستونا هم تمام کوه از برف پوشیده بود.اونم به صورت متری.حالا آدم که هیچ.تو همچین دمایی حتی حیوون رو هم نمیشد اونجا بشورن.با وجود اینکه الان بهاره وقتی رفتیم با کت اونجا رفتیم و بسیار هم سرد بود
حالا اساتید و دوستانی که با این مورد برخورد کردن و میدونن چیه اگه براشون مقدور بود یه اظهار نظری بکنن ممنون میشم