حمید نوشته است:
renosa900 عزیز خازنهای ولتاژ بالا کمکی نمیکنه و به جز خازن 1 هیچ کدوم این خازنها لازم نیست ولتاژ بالا باشن! بنده قسمت فرستنده رو کامل محاسبه کرده بودم وگرنه که به افزایش برد دست پیدا نمیکردیم!
مشکل شما اگر با مبدل هست که در صفحه قبل عرض کردم طبق ساخت و تستهای بنده سیم پیچ اصلی مبدل حتما باید 1 میلی هانری نوع بشکه ای باشه! نوع توروئیدی که قبلا توضیح داده بودیم در اون قسمت خاص جواب خوبی نمیده. البته توصیه علیخان رو هم در نظر بگیرین که میتونین بجای مبدل ؛ از باطری جدا استفاده کنین ببینین مشکل پابرجاست یا نه؟ طریقه اتصال هم اهمیت داره. شما سیم منفی مبدل رو باید به منفی باطری اصلی وصل کرده باشین. یعنی منفی مبدل بین اصل مدار و مبدل و فرستنده مشترک هست و نیاز به اتصال سیم جدا بعنوان منفی فرستنده نیست. مقاومت 1 رو هم کلا خارج میکنین و ولتاژ مثلا 24 خروجی مبدل رو به اون نقطه ای که مشخص شده و سر کلکتور ترانزیستور 1 هست متصل میکنین.
ترانزیستورهای 2219 نباید تا این حد داغ کنن! محض احتیاط شما با ولتاژ 18 ولت تست کنین که نباید اصلا اشکالی از نظر داغ کردن یا سوختن پیش بیاد. اما حرارتی که شما فرمودین میتونه به معیوب شدن ترانزیستورها منجر شده باشه. نکته خاص دیگه ای نیست و به هیچ قسمت دیگه مدار هم ارتباط نداره. سالم بودن و درست بودن مقدار قطعات ترانزیستور 1 و 2 و خازنهای 1 و 2 و 3 و 5 و مقاومتهای 2 و 3 و البته خود لوپ فرستنده در ساخت فرکانس و ولتاژ مناسب خروجی فرستنده نقش دارن. یعنی این قسمت رو از باقی مدار هم جدا کنین باید عینا کار بکنه!
جهت ترانزیستورهای 1 و 2 اگر 2219 باشن که کاملا مطابق تصویر روی فیبر هست. خازنهای 2 و 3 حتما باید بدون پلاریته باشن. دیگه بنظر من اون قسمت فرستنده هیچ نکته دیگه ای نداره! ضمن اینکه بعضی مولتی مترها ممکن هست وقتی ولتاژ بالا میره عدد فرکانس یا خود ولتاژ رو درست نشون ندن که در این صورت معیوب هست و البته احتمال بسیار ضعیفیه.
ممنون مهندس حمید از پاسختون
سیم پیچ اصلی مبدل چون من به نوع توروئیدی دسترسی نداشتم همون سیم پیچ با فریت 1.8 سانتی و 36 دور سیم لاکی 0.70 درست کردم و افت ولتاژ از این بابت ندارم و تا 40 ولت هم بالا میره . اتصالش هم درسته چون منفی با باطری مشترکه من فقط سیم مثبت رو از مبدل میگیرم به نقطه VT با یه نویز گیر وصل می کنم البته کلا" مقاومت 1 رو حذفش کردم و خازنهای 1 و 2 و 3 و 5 هم از نوع MKT بدون پلاریته می باشند فقط مقاومت های 2 و 3 رو من 10Kگذاشتم (بدون تغییر ) و همچنین جهت ترانزیستور ها رو نیز طبق تصویر روی فیبر قرار دادم و در مورد مولتی متر هم تا ولتاژ 18 الی 20 ولت من فرکانس حدود 11 الی 13 کیلو هرتز دارم و ولتاژAC در حدود 46 تا 49 ولت دارم ولی با افزایش ولتاژ بعد از اون هم فرکانس پایین میاد و هم ولتاژ AC
اگه مشکا از مولتی متر باشه فک نکنم تا اون رنج هم درست نشون بده ؟؟؟؟ و یه سوال دیگه اگه مبدل مشکل داشته باشه منجر به داغ شدن تی 1 و تی 2 میشه ؟
و نیز چون من این مدار رو دو بار درستش کردم با قطعات جدا از هم ولی هر بار همین مشکل رو داشتم ممکن نیست قطعه ای رو اشتباهی جا انداخته باشم در هر دو مورد ؟
عکسشم میزارم اگه چیزی هم فهمیدین به ما هم بگین البته چون خازن ها جا نمیشدن من یه فیبر دیگه برا اونا درست کردم تا راحت تر بشه نصبشون کرد