خواهش میکنم saeednew عزیز به فلزجو خوش اومدین. خوشحالم که بنظر میاد شما مطالب تاپیک رو قبل از اقدام به ساخت مطالعه کردین!
اینکه بسازین یا نسازین بستگی به هدف شما و کاربرد فلزیاب برای شما و سطح توقعتون داره. دستگاههای چند صد میلیونی هم هیچوقت ایده آل و بدون خطا نیستن! بهرحال هر فلزیابی به املاح و طبقات خاک کم و بیش حساسیت داره و همیشه هر چقدر قدرت بیشتر باشه این حساسیت بیشتره. ما دستگاهی نداریم که غیر این باشه. من برای روشن شدن شما و سایر دوستان تنها یک مثال میتونم بزنم. هر وقت شما فلزیابی پیدا کردین که بالانس زمین نیاز نداشت بدونین به املاح هم حساس نیست!!! اما میدونید که تمام فلزیاب ها بالانس زمین و خاک دارن. این یعنی اینکه نسبت به نوع خاک هم حساس هستن و این مساله طبیعی هست. هر چقدر این بالانس سخت تر و با حساسیت بیشتری انجام بشه حساسیت به املاح هم در واقع بیشتره. از طرف دیگه هر چه قدرت فلزیاب کمتر بشه طبیعی هست که همونطور که حساسیت و بردش برای فلزات کم میشه ؛ حساسیتش به املاح هم کم میشه! فکر میکنم دوستان این نکات رو اگر در ذهن داشته باشن کمتر در براورد خودشون از بازدهی دستگاهها دچار اشتباه بشن. اما جواب سوالات شما:
1- حقیقتش بنده خودم اهل کاوش نیستم و شرایطش رو هم به اون شکل ندارم و اصلا کارم چیز دیگست. این مدار هم میدونین ساختش بسیار وقتگیر و مشکل هست و چون داخل محیط بسته و کوچک هم نمیشه تست درستی ازش گرفت عملا ساختش برای من فایده ای نداشت و فکر نمیکنم به کسی هم کمکی میشد. اما هر اون چه که بنظر من میرسیده به دوستانی که ساختن عرض کردم و نتیجه این مدار در حد خودش تقریبا نهایی هست. وگرنه از حیث قدرت خیر ؛ هیچ مداری قویتر از این سراغ نداریم! فکر هم نمیکنم کسی توی انجمن داشته باشیم که با این مساله مخالف باشه که توباکس ساشو حداقل بین مدارات شناخته شده قابل ساخت از نظر قدرت در رتبه اول قرار داره.
2- دقیقا نمیدونم چند نفر از این مدار جواب گرفتن. البته چند نفر هم قبل از این انجمن این مدار رو ساختن. شاید در مجموع 10 نفر جواب گرفته باشن.
اینکه از کسی خبری نیست من نمیدونم!
شاید زیادی راضی بودن شایدم برعکس. بهرحال باید دید به نسبت سختی ساختش نتیجه چجوری بوده. توباکس اصولا جدا از سختی ساخت ؛ سختی خاصی در اپراتوری و شاید حمل و نقل هم داشته باشه.
ایمان ما از روز اول نسبت به توباکس میشه گفت بیشتر شده! چون مدار اولیه قدرت آنچنانی نداشت. ولی پس از تقویت به حدود 2 برابر رسید که در بحث افزایش برد فلزیابها رقم بسیار قابل ملاحظه ای هست. از طرفی هم همه دوستان تایید کردن حساسیت این دستگاه به طلا و مس حتی از آهن و استیل هم بیشتر هست. که این خودش حسن بزرگی نسبت به فلزیاب های پالسی محسوب میشه. در کنار اینها بعضی دوستان از حساسیت به املاح یا بی ثباتی شکایت داشتن که البته طبیعیه با کم کردن قدرت یا حساسیت تا حد معقول میشه تعادل خوبی بین قدرت و ثبات ایجاد کرد.
3- نکات که در طراحی فلزیاب بسیار هست! بستگی به سیستم فلزیاب هم داره. این طرح در واقع یک نوع وی ال اف هست. در صورتی که فلزیاب هایی که بیشتر متداول هستن و ساده تر هم هستن از نوع پالسی هستن. هر یک در قسمت فرستنده مسایل فرکانس و قدرت و در گیرنده هم نکات بسیار زیادی دارن که نمیشه در چند جمله بیان کرد. ولی بهرحال بعنوات یک سیستم وی ال اف از نوع TR این مدار از فرکانس مناسب و روش خوبی استفاده میکنه که مشابه توباکسهای بازاری نطیر TM808 هست. و باید این رو در نظر داشت که ما مدار توباکس آنچنان زیاد نداریم که بخوایم خیلی مقایسه بکنیم. توباکس ساشو یکی از خاص ترین مدارات هست که خوشبختانه به جواب هم رسید. اگر بخواین توباکس رو بعنوان یک انبوه یاب در عمق زمین بسازین و استفاده کنین ؛ فکر نمیکنم جز این مدار انتخاب بهتر یا ساده تری داشته باشین.
در مورد تقویت این مدار هم توجه ما بیشتر به افزایش ولتاژ فرکانس خروجی فرستنده و کم کردن اهم لوپ و در عین حال فاکتورهای متناسب در مدار مثل کاهش حساسیت گیرنده بوده تا در مجموع بتونیم قدرت رو افزایش بدیم و ثبات هم زیاد پایین نیاد. که البته همونطور که عرض کردم اگر منظور از ثبات عدم حساسیت به املاح یا تغییر جنس خاک باشه حفظ ثبات کامل همراه با افزایش برد عملا برای تمام فلزیاب ها غیر ممکن هست.