انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : شنبه 3 آذر1403 - 11:06pm

پاسخ به موضوع  [ 4944 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 62 , 63 , 64 , 65 , 66 , 67 , 68 ... 495  بعدی
 فلزیاب تفکیک دار Chance 
نویسنده پیغام
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

محل اقامت: آذربایجان
باسلام
یه کویل تخت به قطر داخلی 38 وقطر خارجی42باسیم0.75میلیمتر ساختم.مقاومتش1اهمه واندوکتانسش402میکرو،بتعداد 20دور .ولی گارد را نمیشه از 25وباریر را از 5کمتر تنظیم کرد.نسبت به کویل معمولی که باقطر43سانت باسیم0.50 واهم1.8 واندوکتانس حدود420 که قبلا برای یه مدار دیگه ساخته بودم،و در گارد18وباریر2بخوبی تنظیم میشد،برد وثباتش کمه ونویز زیاد داره،طبیعیه که در گارد بالاتر برد کم میشه.جدای از این موارد باکویل تخت هیچ تاثیری در تفکیک وهمینطور حذف آهن مشاهده نشد،تازه به نظرم بااون کویل معمولی بهتربود.البته شکی نیست که نوع تخت بمراتب بهتره ولی اینو میخوام بگم که (نظرشخصی بنده) مقاومت خیلی پایین کویل شاید برد را افزایش بده،ولی درصد تحریک پذیری مدار از امواج محیطی را افزایش میده که اگه بخواهیم با این مورد مقابله کنیم ،مجبوریم گارد وباریر را افزایش بدیم و با این کارعملااز برد مدار میکاهیم.
یه پیشنهاد دارم واینکه:دوستان باسیم نمره پایین مثلا 0.60یه کویل که مقاومتش درحدود1.5اهم واندوکتانسش 450یا 460باشه .البته اول معمولی وسپس باهمون اندازه سیم که مقاومتش همون باشه ،نوع تخت بسازند ودر این شرایط مقایسه کنند.طبیعیه که باهمون مقدارسیم اگه کویل تخت پیچیده بشه اندوکتانس پایین تر از450نوع معمولی میشه،وبه حدود400میرسه واین مقدار در محدوده مطلوب مدارهست ،حالا مقایسه کنید وببینید در کدام حالت مدار بازده بهتری داره وآیا کاهش اندوکتانس با ثابت بودن مقاومت چه تاثیری داره.البته عکس این حالت را هم میشه باثابت نگهداشتن اندوکتانس وتغییر مقاومت تست کرد.
ممنون

چهارشنبه 20 آذر1392 - 11:59am
مدیر کل
مدیر کل

پویا جان در مجموع نتایج کار شما بنظر من میرسه محیطی که شما داری تست میگیری اصلا مناسب نیست! احتمالا هم در کف زمین یا اطراف فلز بزرگی وجود داره که تداخل ایجاد میکنه و هم اینکه در اطراف شما امواج مزاحم بصورت نویز زیاد هست. پیشنهاد میکنم محل تست خودتون رو کلا عوض کنین و ببینین چه تفاوتی ایجاد میشه.
در مورد ظرفیت همونطور که عرض کردم ؛ به هر شکلی که لوپ پیچیده بشه باید این عدد 400 میکروهانری حفظ بشه. وگرنه مطمئنا در خصوص تفکیک اتفاق مثبتی رخ نمیده.
در مورد بهتر بودن لوپ تخت نسبت به معمولی هم از نظر برد و هم تفکیک شکی نیست. علت تعجب من در مورد لوپ معمولی شما هم همین بود! عدد گارد اگر چند درجه هم بالاتر بره برد زیاد کم نمیشه. البته برای فلزاتی نظیر طلا تاثیر محسوسی داره. باریر 5 هم البته غیر عادی نیست. عرض کردم خیلی بستگی به محیط تست شما داره. این مشکلات رو در انجمن روسی هم بارها عنوان کرده بودن و مشخص شد بخاطر نامناسب بودن محیط هست و از این نظر در شرایط عادی کاوش ثبات خود مدار بسیار بهتر میشه و با شیلد کردن میشه نتیجه رو بهتر هم کرد.
ضمن اینکه شما باید به مقاومت 13 هم توجه کنین که تاثیرگذار هست. این مقاومت بنظر من اگر 680 اهم باشه با انواع لوپ غیر معمولی نتیجه خوبی میده.

چهارشنبه 20 آذر1392 - 12:15pm
مدیر سایت
مدیر سایت

pouya83 نوشته است:
باسلام
یه کویل تخت به قطر داخلی 38 وقطر خارجی42باسیم0.75میلیمتر ساختم.مقاومتش1اهمه واندوکتانسش402میکرو،بتعداد 20دور .ولی گارد را نمیشه از 25وباریر را از 5کمتر تنظیم کرد.نسبت به کویل معمولی که باقطر43سانت باسیم0.50 واهم1.8 واندوکتانس حدود420 که قبلا برای یه مدار دیگه ساخته بودم،و در گارد18وباریر2بخوبی تنظیم میشد،برد وثباتش کمه ونویز زیاد داره،طبیعیه که در گارد بالاتر برد کم میشه.جدای از این موارد باکویل تخت هیچ تاثیری در تفکیک وهمینطور حذف آهن مشاهده نشد،تازه به نظرم بااون کویل معمولی بهتربود.البته شکی نیست که نوع تخت بمراتب بهتره ولی اینو میخوام بگم که (نظرشخصی بنده) مقاومت خیلی پایین کویل شاید برد را افزایش بده،ولی درصد تحریک پذیری مدار از امواج محیطی را افزایش میده که اگه بخواهیم با این مورد مقابله کنیم ،مجبوریم گارد وباریر را افزایش بدیم و با این کارعملااز برد مدار میکاهیم.
یه پیشنهاد دارم واینکه:دوستان باسیم نمره پایین مثلا 0.60یه کویل که مقاومتش درحدود1.5اهم واندوکتانسش 450یا 460باشه .البته اول معمولی وسپس باهمون اندازه سیم که مقاومتش همون باشه ،نوع تخت بسازند ودر این شرایط مقایسه کنند.طبیعیه که باهمون مقدارسیم اگه کویل تخت پیچیده بشه اندوکتانس پایین تر از450نوع معمولی میشه،وبه حدود400میرسه واین مقدار در محدوده مطلوب مدارهست ،حالا مقایسه کنید وببینید در کدام حالت مدار بازده بهتری داره وآیا کاهش اندوکتانس با ثابت بودن مقاومت چه تاثیری داره.البته عکس این حالت را هم میشه باثابت نگهداشتن اندوکتانس وتغییر مقاومت تست کرد.
ممنون

سلام دوست عزیز
با توجه به اطلاعاتی که شما از ساخت لوپ مسطحتون دادین به نظر میرسه از کیفیت بسیار پایینی برخوردار باشه به این دلایل:
1-با در نظر گرفتن قطر داخلی شما و تعداد دورها و قطر سیم شما نتیجه میگیریم که شما هیچ فاصله ای بین دورها در نظر نگرفتید که این یعنی فاجعه برای لوپ تخت
2- با احتساب فاصله بین دورها و نمره سیم و دیگر اطلاعاتی که دادید قطعا رقم اندوکتانس شما از 350 تجاوز نکرده این رو دوباره بررسی بفرمایید اینم رابطه بین این موارد
L=(N^2×ω^2)/(30ω -11D_1 )

ω=(D_(1 )+ N(W+S))/2
N =تعداد دورها
L =اندوکتانس
D_1= قطر داخلی
W =ضخامت سیم
S =فاصله بین دورها
شک نکنید که لوپ مسطح در صورت ساخت درست قدرتمندترین لوپ برای پالسی هاست
موفق باشید

نگذارید گوشهایتان گواه چیزی باشد که ندیده اید
نگذارید زبانتان چیزی را بگوید که قلبتان باور نکرده
صادقانه زندگی کنید

چهارشنبه 20 آذر1392 - 12:48pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

باسلام
کوهیارعزیز،البته شکی نیست که محاسبه با این فرمولها زمانی نتیجه درست میده که بتونیم از سیمهای با کیفیت و درحد استانداردش استفاده کنیم.بنده از مولتی متر ویکتور 88Cکه هانری مترداره استفاده میکنم که آقاحمید هم کارایی این مولتیمترو تایید کردند،اما پیشنهادمن اینه که شما فقط به این فرمولها بسنده نکنید ودر اندازه گیری پارامترهای کویل حتما از ابزارمربوطه کمک بگیرید.چون در عمل ، این سیمهای موجوددربازار ایران ،هم مقاومت وهم اندوکتانس بالایی نسبت به استاندارد دارند.
ارادتمندم

چهارشنبه 20 آذر1392 - 2:18pm
مدیر سایت
مدیر سایت

حمید جان ، نمیشه یه میکرو سر راه بلندگو گذاشت که نوع فلز رو هم همراه صوت تو lcd نشون بده و یا چند تا led روی جعبه سوار بشه ، که باهاش بتونیم نوع فلز رو هم تشخیص بدیم ؟ اگه جای فلزات ترکیبی باشه ، مثلا طلا ، نقره ، مفرق ، چطوری میشه نوع فلز رو تشخیص داد ؟ ایا در این حالت تداخل صوتی نداریم ؟

چهارشنبه 20 آذر1392 - 2:20pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای
آواتار کاربر

باسلام
آقاحمید،منظورتون اینه که اگه از کویل معمولی استفاده کنیم،مقاومت 13باید کمتر بشه؟
درکل اگه هرچقدرمقاومت کویل کمتربشه،مقاومت13هم باید کم بشه یا زیاد؟
ممنون

چهارشنبه 20 آذر1392 - 2:26pm
مدیر کل
مدیر کل

نه ارتین جان کار اصلا به این راحتیا نیست! در سیستم پالسی کلا تفکیک بسیار مشکله و این مدار هم در نوع خودش در زمینه تفکیک بین پالسی ها منحصر بفرد هست. از روی خروجی صوتی نمیشه تفکیک انجام داد. تفکیک این مدار در حد همون نمودار VDI هست که در سطر بالای ال سی دی نمایش داده میشه و با تست و تمرین زیاد تا حدودی میشه نوع فلز رو حدس زد. البته قسمت حذف آهنش بنظر من بهتر عمل میکنه.
طبیعتا اگر فلز ترکیبی باشه دیگه تفکیک عملکرد درستی نداره. شما اگر حتی آهن رو با غیر آهن ترکیب کنی دیگه بصورت آهن تشخیص نمیده! بهترین فلزیاب ها هم در قسمت تفکیک به همین صورت هستن و وقتی هدف قدیمی و زیر خاک باشه حتی از این هم اوضاع بدتر میشه!

چهارشنبه 20 آذر1392 - 3:39pm
مدیر کل
مدیر کل

پویا جان کلا هر چقدر لوپ کیفیت بدتری داشته باشه باید مقاومت 13 کمتر باشه. ولی من تعجب میکنم چرا طراح این مقاومت رو حداقل ممکن یعنی 390 اهم در نظر گرفته! چون این مقدار مقاومت کمی برد رو پایین میاره. از طرفی اگر لوپ شما ظرفیت خازنی بسیار اندکی داشته باشه این مقاومت رو تا 1 کیلو اهم هم میشه بالا برد و اندکی قدرت بهتر میشه و میشه گارد رو هم پایین تر قرار داد. بهرحال در مجموع مقاومت 680 اهم بنظر من بهترین جواب رو میده و قدرت هم در حداکثر خودش هست. حتی اگر لوپتون خیلی هم با کیفیت باشه باز هم افزایش این مقاومت بیش از 680 اهم تاثیر محسوسی نداره.

چهارشنبه 20 آذر1392 - 3:44pm
کاربر فعال
کاربر فعال

سلام
حميد جان ، من يه فروشگاهي پيدا كردم كه مقاومت هاي ١ صدم درصد و حتي صفر درصد داره :) اما خيلي قيمتشون گرونه :( ميخواستم بدونم كدوم مقاومت هاى مدار رو اگه از اين نوع استفاده كنيم توى عمق و دقت تفكيك دستگاه تأثير بهترى داره :) ممنون

چهارشنبه 20 آذر1392 - 8:50pm
مدیر کل
مدیر کل

بله حمید جان بنده هم قیمت دارم مقاومتهای یک صدم درصد بسیار گران هستن و به اصطلاح مقاومت نظامی هستن! اما خوشبختانه در این مدار ما اصلا نیاز به مقاومتهایی تا این حد دقیق نداریم. در حد 1 درصد استفاده کنین بهترین جواب بدست میاد. هیچ یک از مقاومتها در این مدار تاثیر خاصی روی فرکانس یا شکل موج یا تفکیک ندارن. برای همین دقتشون چندان مطرح نیست. از نظر پایداری حرارتی هم مقاومتهای 1 درصد به اندازه کافی خوب هستن. کلا برد ؛ تفکیک یا ثبات در این مدار به دقت مقاومتها وابسته نیست.

پنج شنبه 20 آذر1392 - 12:00am
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 4944 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 62 , 63 , 64 , 65 , 66 , 67 , 68 ... 495  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: Google و 306 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure