خواهش میکنم کوروش جان. شما و سایر دوستان به بنده لطف دارین.
در خصوص طراحی فلزیاب توسط بنده چند بار این مساله مطرح شده و از شما چه پنهان حتی آقا مجتبی هم بشدت فشار میارن که چنین کاری انجام بشه و از طرفی بعضیها هم عدم انجام چنین کاری توسط بنده رو به حساب ناتوانی و بیسوادی گذاشتن که خب البته جای بحث داره. ولی من اینجا واقعیت رو مطرح میکنم!
ببینید مدارات فلزیاب نسبت به کاری که قراره انجام بدن بسیار پیچیده تر هستن! یعنی ما یک فلزیاب میخوایم داشته باشیم نهایت 3 متر هم ممکنه نزنه و تفکیکش هم با سلام و صلوات و اخرش هم باز ممکنه یک تکه سنگ رو جای فلز سنس کنه! اما همین مدار با همین شرایطی که عرض شد چندین طبقه طراحی میطلبه! این همه طی سالها روی انواع فلزیاب ها کار شده و شرکتهای بزرگ در این زمینه به جایگاهی رسیدن که اصلا ما نمیتونیم در طراحی خودمون تصورش رو هم بکنیم! از طرفی هم صدها مدار مختلف فلزیاب منتشر شده در اختیار عموم هست که وقتی پرس و جو میکنی میبینی آخرش هم کسی راضی نشده!!! خب شما خودتون رو جای بنده بذارین. کلی وقت و محاسبه و تحقیق و مطالعه و آزمون و خطا ... معلوم نیست چنین طراحی اگر واقعا طراحی کامل باشه چقدر وقت میگیره و چقدر اصول مختلف باید پیاده بشن! اون هم با دقت و وسواسی که بنده دارم و اگر اون چیزی که مدنظرم هست پیاده نشه اصلا خودم هم حاضر به استفاده ازش نیستم چه برسه بخوام به دیگران ارائه کنم! با توجه به این نکات فعلا ارزش انجام چنین کاری رو اصلا نمیبینم.
در عوض بین این پالسی هایی که نسبتا ساده باشه نظر بنده روی مدار چنس بود و خوشبختانه جواب خوبی گرفته شد و اون چیزهایی که از نظر تکنولوژی پالسی مهم هست به شکل خوب و نزدیک به کامل در این مدار پیاده شده و طراحش هم کسی هست که بنده تا حد زیادی قبولش دارم و به کارش اعتقاد دارم و حداقل 2 سال روی خود این مدار و نرم افزارش کار کرده. حالا اگر ما هم بیایم عین همین مسیر رو بریم و 2 سال طول بکشه تا دقیقا بتونیم همین طرح رو خودمون بشکل مشابهی طراحی کنیم که دیگه واقعا کار مسخره ای کردیم!
اما در زمینه توباکس داستان بسیار متفاوت هست و حقیقتش بنده به نکات زیادی در مورد اون طرح رسیدم که دیگه مطرح نشد چون احساس کردم توباکس رو اکثرا دوست ندارن! حالا یا بخاطر شکل ظاهریش یا ساخت مشکلش یا اپراتوری خاصش یا خطاهای احتمالی که داشت یا هر چیز دیگه ای که بود ؛ نتیجه گیری بنده این بوده که اگر اون طرح نمیتونه مورد علاقه دوستان باشه پس ادامه دادنش هم چیزی جز اتلاف وقت نیست! بهرحال ما باید نیاز ها رو هم توجه داشته باشیم. واقعیت امر همینه توباکس در خیلی موارد شاید قابل استفاده نباشه. اما از نظر میزان عمقزنی بنظر من بین سایر انواع فلزیاب رقیبی براش نیست و تا الان هم این مساله ثابت شدست. مشکلی هم که همزمان پیش میاد ؛ کلا در حین سنس در اعماق خاک و با توجه به وجود لایه های زیاد خاک ؛ خطا نزدن خیلی خیلی سخت تر میشه! یعنی شما اگر فلزیابتون 2 برابر عمقزنی داشته باشه 8 برابر شانس حساسیت به املاح بخصوص در سطح زمین افزایش پیدا میکنه! چون حساب کنین مثلا یک سنگ خاص در سطح زمین که خیلی شدید در معرض امواج قوی فلزیاب هست باید روی امواج اثری نداشته باشه ولی یک فلز در عمق چند متری بتونه سنس بشه! حساب این داستان در نهایت حکایت ماموریت غیر ممکن هست!
در هر صورت بنده با توجه به توانایی خودم و اگر واقعا به ایده های بهتری بتونم برسم به امید خدا در اینده پیگیر طرحی خواهم بود که واقعا بهتر جوابگوی نیاز ها باشه و فقط طرح یا چیزی برای فروش و امثالهم نباشه! هر چند اعتقاد دارم اگر دوستان خودشون هم دقت بیشتری داشته باشن و در کاوش هم با تعقل و هوشمندی بیشتری عمل بکنن ؛ در حال حاضر همه نوع مدار و دستگاه مفید و موثر برای کاوش از هر نوعی توی انجمن داریم و دوستان با تلاش خودشون و توکل به خدا میتونن با همین چیزهایی که داریم به جواب مورد قبولشون دست پیدا کنن.