نویسنده |
پیغام |
ariya
استاد - مدیر
|
درود
در اینجا من در باره تک جوغنها که مربوط به قبر میباشند تتوضیحاتی میدهم اگر جوغنی وجود داشت که نشانک یا شیار یا موارد دیگری در کنار خود داشت خوب مشخصه که مسیر رو نشان میدهد اما اگر هیج نشانه ای در کنار خود نداشت ،باید به اینصورت عمل کرد اگر بفرض در گوشه کناری سمت راست سنگ یا صخره حک شده بود مثلما باید به سمت راست سنگ دنبال اون هدف باشید در بعضی مواقع مثلا جوغن در سمت راست سنگ وجود دارد امادر جهتی دیگر ،یک سنگ یا سنگ جین ویا تپه ای کوجک یا فروفتگی به جشم میخورد در اینجا کاری به سمت راست نداریم درواقع ، اولیت ان سنگینجین با وموارد دیگراست خوب حالا بفرض این جوغن در سمت راست سنگ رو میخواهی کاوش کنیم باید به این صورت عمل کرد اون سنگ ربو به 4قسمت تقسیم میکنیم حالا ببینید اون جوغن در کدام یک از قسمتها قرار میگیره بفرض در قسمت جنوب قرار گرفت مبنای ما اون مربعه ای است که جوغن دران قرار گرفته ونسبت به اون مربع مسیر را پیدا میکنیم پیدا میکنیم که توی تصویر توضیح داده ام
حالا بفرض دو عدد جوغن هر کدام در سمتی از یک صخره جند تنی بدون ریشه ،قرار گرفته شما باید به همون صورتی که گفتم عمل کنید در بعضی اوقات تعداد جوغنها زیاد میشود مثلا 20عدد جوغن همگی در سمت شرق یک سنگ قرار گرفته اندگر هیج کدام نشانه یا شیار نداشته باشند شما باید در سمت شرق اون سنگ دنبال یک قبرستان بگرید که میتونه بصور یک برامدگی یا شیب یا کمر تپه ،ویا نزدیک به یک سنگ بزرگ وغیره قرار گرفته باشدهمانطور که همگی میدانید کروکی جوغنها در روی اون سنک به همون شکل در روی زمین نیز پیاده میشود فاصله این قبرستان ممکنه خیلی نزدیک وبه 10متر هم نرسه میتونه یک مقدار دورتر باشد جوغنهایی که من تونستم هدف انها رو کشف کنم به این صورت بوده جوغنی شکیل در روی سنگی تخت وریشه دار وجود داشت که دقیقا در وسط سنگ در قسمت راست قرار داشت من اون قسمت رو بررسی کردم هیج نشانه ای نبود وقتی بیشتر دقت کردم متوجه تغییر خاک در یک قسمت ازدیگر قسمتها شدم همانجا حفاری شروع شد در 10اول خاکوبعد یک لایه ساروج زرد ومایل به قهوه ای پیدا شد خیلی راحت تخریب شده وبعدش خاک نرم وسیاه که دورتا دور با سنگهای تراش خورده وساروج دیوار جین شده بود وتوی اون جند عدد مهره یا فت شد
مورد بعد ی در همان نزدیکی وفاصله جندمتری سنگی جند تنی ،تقریبا دایره و بدون ریشه وجود داشت در سمت راست، یک جوغن بیضی نامنظم وسمت جپ یک جوغن گرد وشکیل ، البته منطقه ای که کار انجام میشد بالای قله یک کوه و در کنار قلعه بودش خلاصه در همین حین متوجه کوشه ای از سخره شدم که تقریبا شبیه ، شکل همون جوغن بیضی نامنظم بود که خاکش هم تقریبا فرق دارشت همونجا حفاری شروع شد 10سانت خاک بعد5سانت ساروج زرد متمایل به قهوه ای کم رنگ 5سانت بعدی ساروج قهوای تیره وبعدش خاک سیاه وجند تیکه استخوان خیلی کوجک که در عمق یک مترو بیست یک ریتون شیر نشان به اندازه کف دست پیدا شد جوغن بعدی در سمت جپ روباز بررسی کردم دقیقا توی همون مسیر یک مقدار محل هدف با جاهای دیگه از لحاظ خاکی فرق داشت وهمانجا حفاری شروع شد جند سانت خاک وبعد یک لایه 5سانتی ساروج زرد متمایل به قهوه ای کم رنک پیدا شد وقتی این لایه ها بلند وتمیز شده یک دایره تقریبا بزرگ همانند یک دیگ یا تشت بزرگ از ساروج قهوه ای سوخته، پیدا شدتوی اونو تمیز کردیم اتفاقا خیلی هم سیقلی بود که هر کاری کردیم نتونستیم تخریبش کنیم یعنی وسایل لازم رو نداشتیم واز انجا که خیلی در ارتفاع بودیم وباد بسیار سردی میوزید کار رو تعطیل وبه فرصت بعدی موکول کردیم واما فاصله این جوغنها تا اهداف دقیا هر 3سوغن 6تا7گام بود البته نه گام عادی یک مقدار بزرگتر خوب حالا میرسیم به جگونگی مسیر یابی من تصویری تهیه کرده ام که براتون ،مسیر یابی رو توضیح داده ام ودر واقع من از این طریق عمل کرده ام واین قبرها هیج نشانه ای در روی خودشان نداشته اند شما نیز باید دقت کافی ونگاهی تیزبین داشته باشید ودر همون فاصله ها گفته شده محل هدف رو دقیق تشخیص یدهید این قبرها بیشتر از1/5تا1/80 عمق نداشتند ودیواره انها سنگ وساروج ودر قسمتی هم بدنه خود سخره ها بوده واین محل در روی یک کوه بلند در کنار یک قلعه هخامنشی واقع شده بود ومیشه گفت اثار همگی هخامنشی هستتند واین جوغنها متعلق به دوره هخامنشی نیز میباشند ومیشه گفتن این روش واین متراژازفاصله برای دوره های بعدی نیز میتونه صدق کنه حالا ممکنه یک مقدار در قسمت جهت یابی یک یا دومتر بالا وپایین بشود که اینم نیاز به دید وتجربه شخصی شما درجهت پیدا کردن نقطه دقیق میباشد واینو هم در نظر داشته باشیدکه ممکنه یک جوفن بسیار شکیل جیز با ارزشی در قبر مورد نظر نداشته باشد ویا اجناس ان در قسمتی دیگر از قبر ویا عمقی بیشتر باشد از ان طرف میبینی یک جوغن بسیار ابتدایی که حتی در بعضی موارد ممکنه کسانی انو جوغن حساب نکنند اما همون به دفینه یا قبری با ارزش اشاره کند یکی از موارد دیگر برای پی بردن به ارزش دار بودن جوغنهای یافت شده ، پی بردن وشناخت منطقه مورد نظر میباشد مثلا دوره اسلام یا قبل ازاسلام ویا جه دوره ای از زمان قبل اسلام ،مسلما دوره هخامنشی بسیار ناب وقابل اهمیت میباشد که در فرصتهای بعدی در مورد هخامنشیان بیشتر کار میکنیم
اما مورد بعدی شکلهای نامنظمی هست که در کنار جوغنها قرار دارد مثلا بفرض یک جوغن شکیل در کنارش یک جوغن دایره یا بیضی وغیره به صورت نامنظم دیده میشه در اینجا این شکل نامنظم ویا حتی منظم اشاره به یک سنگ یا سنگ جین ویا تل ویا فرورفتگی وغیره داره به عنوان مثال در روی سنگی ،یک جوغن ،که در جلوی این جوغن ، باز جوغنی دایره ونامنظم ومقداری بزرگ رویت شده است دقیقا در روبروی این جوغن نامنظم ودر فاصله 3متری ،جندتا سنگ بصورت دایره اما نامنظم جیده شده بود من به دوستان گفتم که این دایره نامنظم در کنار جوغن وروی سنگ اشاره به این سنگ جین کوجک در روی زمین دارد واو جوغن شکیل هم به قبراشاره میکند خلاصه گفتم اگر میخواهید حفاری کنید دقیقا از این سنگ جین کوجک شروع کنید بعداز مدتی با هم تماس گرفتند وگفتم ما جای سنگها رو 5متر حفاری کردیم ودر انتها وبدنه این جاه مانند یک سنگ جین پلمپ بوده که تخریب شده ویک تونل مشخص شده وحالا میخواستند بدونند جکار باید بکنند ومن به اونهاگفتم که باید کار رو تعطیل کنند تا اگر فرصت شد من بیام ببینم که به جه شکل هستش جون اونها واقعا کار بلند نبودن و ممکنه توی ان تونل موردی وجود داشته باشه ویک کار بلد باید حتما باهاشون باشه که محل رو بررسی کنه واز اونجایی که من محل حفاری رو نشون دادم میشه گفت مسولیت دار شده و باید همه جیز با دقت پیش بره اما مورد بعدی سنگی بسیار بزرگ وبدون ریشه در جایی بود دقیقا سمت غروب خورشید یک جوفن بسیار شکیل و بزرگ وعمیق روی سنگ وجود داشت من بلافاصله متوجه شدم در فاصله 3متر از سنگ در قسمت غرب و روبروی جوفن یک سنگ جین تقریبا بزرگ و مربع وجود دارد که دقیقا محل ورود وحفاری را نشان میداد البته دور تا دور این سنگ بزرگ سنگهای زیادی ریخته بود وجندین سنگ جین نامنظم در اطراف سنگ قرار داشت اما از انجایی که من سمت ومسیر هدف رو میدونستم انجا رابا دقت بررسی نمودم و در 3متری از سنگ بزرگ در بین ان همه سنگ متوجه یک سنگ جین تقریبا منظم ومربع شدم که میشه گفت همون محل اصلی هدف میباشد در واقع خیلی از جوغنها در کنار خود یک سنگ جین دارند که محل ورود رو نشان میدهداما خیلی ها متوجه نمیشوند جون بصورت خیلی ماهرانه وطبیعی قرار میدهند نکته بعدی که معمولا اگر یک نشانه ای مثلا جوغن یا نمادانسانی یا حیوانی محل ورود یا هدف رو بوسیله یک سنگ یا سنگ جین یا سنگ ایستاده نشون میدن عمق اون محل میتونه زیاد باشه یعنی درسته محل هدف رو نشون میدن اما از اون طرف میتونه عمق زیاد ویا تونل وغیره در کار باشه وبرعکس ان جوغنهایی که محل هدف مشخص نیست اما معمولا عمقشون کمه مثل همین قبرهایی که من پیدا کردم یا خیلی از دخمه هایی که روی کوهها در عمق کم پیدا میشوند البته من اینطور تجربه کردم شایدم به این منوال نباشه مورد دیگری در باب این شکلهای نامنظم وجود دارد مثلا بعضی مواقع دوتا جوغن در سمت شرق وغرب یک سنگ دیده میشه که در بین انها یک جوغن بزرگ بیضی مربعه شکل وکم عمق هست یا اصلا این بیضی یا مربع شکل در گوشه ای دیگراز سنگ حک شده در باره این مورد میشه گفت بعضی مواقع این نوع شکل به خود سنگ که اشکال روی ان هست اشاره میکنه یعنی میگه یک هدف در سمت شرق ویک هدف در سمت غرب این سنگ وجود دارد یا اینکه مثلا راه ورود در سمت شرق این سنگ هستش وویا باید دنبال یک سنگ یا محیط یا تپه وغیره باشید که اهداف در کنار انهاست ویا تفسیرهای دیگر که باید خودتون جوانب رو بسنجید اما شما بابد به یک نکته دیگه توجه کنید بعضی مواقع اون سنگ رشه دار واون سنگ بدون ریشه خودش طوری طراحی شده که جهت رو نشون میده مثلا یک سمت سنگ دارای حالت خاصی میباشد یا نوک ان تیزهستش در این مواقع باید این مورد رو هم مد نظر بگیر که ممکنه جهت مسیر هدف از این طریق صورت بگیره ادامه دارد
سطح دسترسی لازم برای مشاهده فایل های پیوست شده در این پست را ندارید.
mantera
|
پنج شنبه 12 دی1392 - 5:22pm |
|
|
ariana2014
کاربر حرفه ای
تاریخ عضویت: یکشنبه 3 شهریور1392 - 10:59pm پست: 775 محل اقامت: فلزجو
|
درود بر استاد آریا اریا جان همونطور که فرمودین اینجا فقط تاپیک آموزش هستش نه تاپیک تفسیر من فقط دیدم این عکس جوغنی رو که پیوست میکنم شاید بهترین تصویر جوغنی باشه که منظور شما را بدرستی به همگان الخصوص خودم بروسنه لذا فقط برای سطح اگاهی این عکس ضمیمه این پست قرار دادم که اگر صلاح دونستید روی این عکس توضیحات لازمه رو واسه دوستان ارائه بفرماید سپاس
حاصلضرب توان در ادعا مقداری ثابت است هرچه توان انسان بیشتر باشد ادعایش کمتر است و هرچه توانش کمتر باشد ادعایش بیشتر است.
دکتر حسابی.
|
پنج شنبه 12 دی1392 - 5:42pm |
|
|
tehrani39111355
استاد آثار شناسی
|
جناب آریا ،بسیارخوشحالمون کردی.خداقوت
***به اندازه ی شناختمان ازدنیا ،بهره مندیم***
|
جمعه 12 دی1392 - 12:42am |
|
|
amir92
کاربر حرفه ای
تاریخ عضویت: شنبه 19 مرداد1392 - 11:52am پست: 296 محل اقامت: همه ايران سراي من است
|
با اجازه منم اینو میزارم برا جا افتادن مطلب- اگه استاد رو عکس توضیح بدن که ممنون میشم و به منم کمکی شده- عکسهای دیگری از انواع جوغن دارم که استاد اجازه بدن میزارم
|
جمعه 13 دی1392 - 3:49am |
|
|
ariya
استاد - مدیر
|
درود
دراینجا باید یک نکته رو حتما دوستان بدونند که درون جوغنها روتمیز کنند به عنوان مثال من قبلا 5عدد جوغن روی یک تخته سنگ دایره ومماس با زمین دیدم وفکر میکردم اهداف انها در اطراف سنگه اما جدیدا که این تخت سنگ رو بررسی کردم دیدم هر 5جوغن درواقعه ته ندارند وهمگی زیر انها خالیست وبه زمین راه دارند خوب میشه گفت اینجا یک هدف راحت وجود داره ومیدونی که باید دقیقا زیر خود سنگ را حفاری کرد مورد بعدی که بازم یک هدف راحت به حساب میااد جوغنهایی هستند که روی یک سنگ متحرک تقریبا به اندازه یک متکا وجود دارند
جریان این سنگ از این قراره توی بعضی از قبرستانها یک هدایا خونه وجود دارد که نشانی ان یک جوغنی است بروی یک سنگ متحرک است این جوغن میتونه از کوجیک تا بزرگ باشه من نمونه این کار رو دیدم که به این صورت بوده 3عدد جوغن بزرگ ونزدیک به 100عددجوغن کوجک ویک شکل در روی یک تخته سنگ پهن ودر واقع سنگ فرش ومماس با زمین وجود داشت در فاصله 5تا7متری ازجوغنها3عدد دخمه در سنگ فرش روی زمین باز شده بود ودر فاصله 50متری در سمت شرق قبرهای مربوط به اون 100جوغن در روی یک بلندی وجود داشتند ودر سمت شمال در فاصله 50متری از جوغنها یک جوغن تک با قطر 20سانت وعمق 25سانت دقیقا مانند یک گلدان سفالی روی یک سنگ متحرک به اندازه یک متکا قرار داشت که اون هدایا خونه دقیقا زیر اون سنگ متحرک قرار دارد اما این سنگ که واقعا یک هدف راحت بود توسط کسانی جابجا شده بود ومحل اصلی دقیقا مشخص نبوده من چندتا تصویر از اونجا تهیه کردم اما متاسفانه فقط تصویر دخمه ها ذخیره شده بود که میتونید مشاهده کنید این دخمه ها 5تا 7متر با کل جوغنها فاصله دارد یعنی جوغنها در سمت شرق ودخمه ها در سمت غرب هستند
mantera
|
جمعه 13 دی1392 - 1:21pm |
|
|
ALI.D
کاربر حرفه ای
|
با اجازه اریا خان دوستان عزیز خواهشا در این تاپیک عکسی قرار ندید..فکر نمیکنم مطالبی که اقا اریا میگن درکش واسه کسی سخت باشه پس خواهشا حتی واسه جا افتادن مطالب واسه دوستان از ضمیمه کردن عکس خودداری کنید...ممنون از همگی
بر آنچه گذشت ، آنچه شکست ، آنچه نشد ... حسرت نخور ؛
زندگی اگر آسان بود با گریه آغاز نمیشد ...
|
جمعه 13 دی1392 - 1:36pm |
|
|
haloo
کاربر حرفه ای
تاریخ عضویت: پنج شنبه 21 شهریور1392 - 6:50pm پست: 994 محل اقامت: سرزمین مادری
|
استاد اریا واقعا این مطالبت خیلی خیلی جالب هستند ..تنها یه سوال ... استاد اریا من چندین جا رفتم که جوغن ها در بلندی زیادی قرار داشتن ولی این جوغن ها اصلا شکیل و سیقلی نبودن ...و من از چندین نفر برسیدم که اونا گفتن اینا چیزی ندارن ...ولی من با اجازه ی دوستان اینجا یه عکس بذارم ..خواهشا علی جان گیر ندین به این عکس
بکوش تا عظمت در نگاهت باشد، نه در آنچه مینگری
|
جمعه 13 دی1392 - 2:11pm |
|
|
ariya
استاد - مدیر
|
روی تصاویر توضحات را نوشته ام دوستان عزیز اگر گفته های اقا علی رااجرا کنید بسیارسپاسگذار میشوم بقیه تصاویر همراه با توضیحات رو توی پست بعدی میگذارم
mantera
|
جمعه 13 دی1392 - 2:13pm |
|
|
reza_62
|
با سپاس از شما جناب آریا
|
جمعه 13 دی1392 - 2:20pm |
|
|
reza_62
|
جناب آریا میشه یه نگاهی هم به ما تازه کارا کنین؟
|
جمعه 13 دی1392 - 2:29pm |
|
|
|