نویسنده |
پیغام |
bina
استاد علوم غریبه
|
سلام دوستان حمید جان ممنون از شما . امیدوارم همه دوستان با اعمال این تغییرات بهره خوبی از مدار بگیرن. یاحق
در این درگه که گه کـَه کـُه و کـُه کـَه می شود ناگـه !
مشو غــّره به امـروزت که از فــردا نِـه ای آگــه ! http://morvaridman.blogfa.com/
|
پنج شنبه 19 دی1392 - 10:46am |
|
|
kooroshxfx
کاربر حرفه ای
|
حمید نوشته است: خب دوستان نتایج نهایی کار خودم رو عرض میکنم. تغییرات به صورت زیر هستن: 1- مقاومت 16 = 1.8 کیلو و مقاومت 25 = 1.5 مگا اهم. (هر دو باید همزمان عوض بشن!) با این کار هم ضریب تقویت گیرنده رو تا حداکثری که جوابگو هست افزایش میدیم و هم با افزایش مقاومت 16 مقدار جریانی که موقع پالس در این مقاومت تلف میشه کاهش پیدا میکنه که منجر به گرم نشدن این مقاومت و ثبات بهتر و حدود 5 درصد کاهش مصرف باطری هم خواهد شد! البته با افزایش ضریب تقویت 1 شماره به عدد گارد اضافه میشه که اشکالی هم نداره. 2- مقاومت 9 = 270 اهم. با کم کردن این مقاومت سرعت سوئیچ ترانزیستور افزایش پیدا میکنه که منجر به دقیق تر شدن امواج لوپ و ثبات بیشتر و کم شدن 1 عدد گارد خواهد شد. 3- آیسی 1 = TC7662 یا ICL7662 تعویض این ایسی بلحاظ عملکرد مدار روی ولتاژ 12 ولت و حتی بیشتر ضروری هست و به کارکرد بهتر مدار هم منجر میشه. البته بنده مدار رو با 15 ولت هم تست کردم مشکلی وجود نداشت اما قدرت هم هیچ افزایش محسوسی نشان نداد و فقط کمی بی ثبات تر شد! بنابراین بهترین ولتاژ کاری مدار 12 ولت هست.
در خصوص مقاومت لوپ هم باید عرض کنم بین 0.5 تا 1 اهم بهترین و قویترین جواب رو میده. در مورد مقاومت سر لوپ یا 13 کماکان نظر بنده روی 680 اهم هست ولی بنظر من این مقدار حداکثر هست! درسته که با افزایش این مقاومت عدد گارد رو میشه پایین تر هم آورد اما با مقادیر بیشتر این مقاومت عملا بنظر میاد دستگاه به سفال و آجر و املاح هم کمی حساس میشه! پس دوستان باید روی زمین این مساله رو بررسی کنن و اگر چنین موردی بنظرشون رسید این مقاومت حتی کمتر بشه. بهرحال عددی بین 470 تا 680 اهم 2 وات کربنی بهترین مقدار میتونه باشه. نکته بسیار مهم دیگه کابل اتصال لوپ هست! بنده با چند مدل کابل آنتن تست کردم فقط کابل ساخت کرمان جواب بسیار خوبی داد! ولی مثلا کابل بظاهر مرغوبی که ضخیمتر بود و فویل هم داشت اصلا جواب خوبی نداد و منجر به افزایش شدید عدد گارد شد! دوستان از این مساله غافل نشن که وقتی ما لوپ رو به این شکل خوب درست میکنیم مساله کابل اهمیت پیدا میکنه! چون کابلهای مختلف به ازای هر متر دارای ظرفیت خازنی مختلف هستن که در مشخصات کارخانه ای هم معمولا اعلام میشه. کابلی ایده ال هست که کمترین میزان ظرفیت خازنی رو اضافه بکنه تا نتیجه کار لوپ خوب ما رو خراب نکنه. ضمن اینکه کابل لوپ هر چقدر کوتاهتر باشه علاوه بر مقاومت کمتر ؛ ظرفیت خازنی کمتری هم خواهد داشت پس از بکار بردن حتی چند سانت کابل اضافی باید خودداری بشه! این مساله هم از حداقل عدد گاردی که مدار جواب میده قابل بررسی هست و هر چقدر عدد گارد کمتری قابل استفاده باشه نشان میده که لوپ و کابل ما ایده ال تر هستن.
نتیجه کار با توجه به این نکات با لوپ 19 سانتی تخت دو طرفه با مقاومت 1 اهم ؛ سنس سکه 500 تومنی از 31 سانت ؛ سکه 1 گرمی طلا از 17 سانت و فیبر مسی 15 در 15 از 70 سانت بوده که با تنظیم باریر 1 و گارد 26 بدست اومده. تفکیک و حذف آهن هم بخوبی عمل میکنن.
بعضی نکات رو هم دوستان در گذشته مطرح کردن که من با دقت همه نکات رو بررسی کردم و نتیجه خاصی بهتر از اینها حاصل نشد یا اینکه چیزی رو بهتر میکرد و سایر مسائل رو خراب میکرد! این طرح در حد مداری بنظر من بهتر از این نمیتونه جواب بده و در واقع با محدودیتهایی هم مواجه هستیم که به برنامه داخلی میکرو مربوط میشه و در اختیار ما نیست. تنها جای مانور بیشتر از این در مورد این دستگاه فقط لوپش هست که دوستان میتونن روش بیشتر کار کنن.
از دوستانی که مدار رو قبلا ساختن خواهش میکنم تغییرات بخصوص مقاومتها رو سریع تر اعمال کنن و نتیجه رو نسبت به تست های قبلی خودشون مقایسه کنن و اعلام کنن تا فایلها رو هم اصلاح کنیم و دوستانی که جدید شروع به ساخت میکنن مشکلات کمتری داشته باشن. ممنون جناب مهندس حمید شما لایق بهترینها وترینها هستین، باز هم ثابت کردین که لنگه ندارین، چه در مورد ردیاب 35 که واقعا تروتمیز کارمیکنه چه در مورد چنس که خود طراح رو بردین زیر سوال
ردیاب انجمن-Fpl35 * توباکس ساشو * چنس *کوثر
|
پنج شنبه 19 دی1392 - 10:50am |
|
|
پوریا
کاربر حرفه ای
|
استاد حمید این گل رو تقدیم میکنم به شما و این هم برای اندی
|
پنج شنبه 19 دی1392 - 1:03pm |
|
|
mohsenlrl
کاربر حرفه ای
|
دستتون درد نکنه آقا حمید. واقعا زحماتتون جبران ناپذیره.امیدوارم چون دل پاکی دارید همیشه موفق ومؤید باشید.
|
پنج شنبه 19 دی1392 - 1:19pm |
|
|
hoshi
استادیار
|
مابین انسانها چیزی نیست جز دیوارهایی که خودشان ساخته اند.
|
پنج شنبه 19 دی1392 - 3:38pm |
|
|
piuse
کاربر فعال
|
هیچ وقت به گمان اینکه وقت دارید ننشینید زیرا در عمل خواهید دید که همیشه وقت کم و کوتاه است.
|
پنج شنبه 19 دی1392 - 6:41pm |
|
|
gladyator_089
کاربر حرفه ای
تاریخ عضویت: یکشنبه 2 تیر1392 - 4:05am پست: 465 محل اقامت: felezjoo
|
سلام مهندس خسته نباشین مهندس آیا شما برای کم کردن نویز pcb جدید طراحی خواهید کرد؟ مرسی
gladyator_089
|
پنج شنبه 19 دی1392 - 7:52pm |
|
|
hoshyar191
کاربر حرفه ای
|
سلام مهندس حمید خوشحالم که انجمنو خوب مدیریت می کنید. تبریک میگم استحضار دارید واحد تیونر تلویزیون های crt و اکثر واحدهای مخابراتی در یک بسته بندی فلزی جهت ایزولاسیون امواج قرار داده میشوند . حال اگه کل مدار در داخل قاب یک تیونر تلویزیون قرار گیرد فکر کنم در عملکرد مدار خیلی تاثیر داشته باشه . ( فولاد استفاده شده در قاب این تیونرها علی الرغم سبکی عملکرد بسیار خوبی در مقابل نفوذ و خروج سیگنالها داره )
علم گنج بزرگیست که با خرج کردن تمام نمی شود.
|
پنج شنبه 19 دی1392 - 8:59pm |
|
|
كرمي
استادیار
تاریخ عضویت: جمعه 27 اردیبهشت1392 - 8:14pm پست: 692 محل اقامت: ایران
|
با سلام مهندس حمید اززحماتی که کشیدین تشکر میکنم
|
پنج شنبه 19 دی1392 - 9:16pm |
|
|
حمید
مدیر کل
|
gladyator_089 نوشته است: سلام مهندس خسته نباشین مهندس آیا شما برای کم کردن نویز pcb جدید طراحی خواهید کرد؟ مرسی خیلی ممنون. خیر قبلا عرض کردم نویز از داخل مدار ایجاد نمیشه! نویز از ورودی آیسی 5 روی مدار میفته که با شیلد کردن اون قسمت یا کل مدار و استفاده از کابل شیلد مناسب برای اتصال لوپ حل میشه. در نهایت بعد از مراحل تست میتونین آیسی 5 رو مستقیم و بدون سوکت روی فیبر نصب کنین تا اندکی نویزپذیری کمتر بشه. البته این نویز ها در محیط شهری و خانه زیاد هستن وگرنه در طبیعت خیلی کمتر این نویز ها وجود داره. بهرحال با توجه به اینکه این موضوع در انجمن روسی هم بارها مطرح شده بود و مدار اصلی حتی از این هم نویز پذیری بیشتری داشت ؛ بنده موقع طراحی فیبر خیلی به این موضوع توجه کردم و دیگه فیبر یک رو بهتر از این بنظر من نمیشه دراورد! فقط فیبر دو رو میتونه کمی بهتر باشه ؛ به این لحاظ که یک طرف مدار رو اگر کاملا زمین بگیریم میتونه اندکی نویز رو کمتر بکنه. ولی خب فیبر دو رو برای دوستان دردسرش خیلی بیشتر هست تا مزیتش!
|
پنج شنبه 19 دی1392 - 9:42pm |
|
|
|