خواهش میکنم. خب تعدادی از تغییرات ایشون بارها عنوان شدن و از طرفی هم بعضیاش نتیجه تستهای ایشون هستن. نظر من به این صورت هست:
1- با کوچک شدن لوپها برد نهایی کمتر و حساسیت به فلزات کوچک هم بیشتر ولی دستگاه هم جمع و جور تر میشه.
2- با افزایش فاصله لوپها برد برای فلزات بزرگتر بیشتر و برای فلزات کوچک کمتر میشه.
3- با افزایش خازن 5 تا حد خاصی قدرت فرستنده بدون افزایش ولتاژ مبدل افزایش پیدا میکنه. اما اگر خازن 5 از حدی هم بیشتر بشه امواج فرستنده بی ثبات میشن. فکر میکنم 680 نانو قابل استفاده باشه.
4- خازن 1 تعیین کننده فرکانس فرستنده و خازن های 6 و 7 تعیین کننده فرکانس گیرنده هستن که باید با هم تنظیم باشن. مقدار اینها بستگی به فرکانس انتخابی داره و البته با تغییر ظرفیت لوپها هم باز لازم هست که تغییر بکنن.
5- استفاده از ترانزیستور 3055 بعنوان ترانزیستور 1 و 2 انتخاب عاقلانه ای نیست. مثل این هست که یک جرعه آب رو با قابلمه بخواین نوش جان کنین!
وقتی این همه ترانزیستور کوچکتر و ارزانتر در رنج 5 وات یا کمی کمتر و بیشتر میشه استفاده کرد ؛ استفاده از ترانزیستور قدرت گران قیمت بالای 100 واتی کار جالبی نیست ؛ هر چند بخوبی کار میکنه ؛ ولی باور کنین حتی از یک پنجاهم توانش هم در این مدار تحت هیچ شرایطی نمیشه استفاده کرد! پس بنظر من اصلا کار جالبی نیست. شاید قیافه مدار رو قدرتی نشون بده ولی در عمل کار بیشتری صورت نمیده.
6- ولتاژ مبدل بالای 24 ولت بی ثباتی قابل ملاحظه ای ایجاد میکنه. 32 ولت که احتمالا خیلی باید بی ثبات بشه! بهرحال من به جاوید عزیز هم عرض کردم مادامیکه تست در هوا و فلزیاب بصورت ثابت و فلز متحرک باشه این تستها اصلا ارزش واقعی ندارن و جهت دلخوشی ممکنه خوب باشن! اما برای کار روی خاک از جایی به بعد دیگه این قدرت یا حساسیت بیشتر منجر به عدم کارایی کلی هر فلزیابی خواهد شد. توباکس که دیگه جای خود داره!
7- کم کردن مقاومت 5 برعکس کاری هست که ما قبلا انجام دادیم. چرا که با کم شدن این مقاومت حساسیت گیرنده بشدت بالا میره و به دست و فلزات جزئی و تکان هم بوق میزنه. ما اتفاقا این مقاومت رو در گیرنده زیاد کردیم تا بدلیل افزایش قدرت فرستنده ؛ حساسیت گیرنده کمتر بشه و دستگاه به فلزات کوچک حساس نباشه. وگرنه به اون شکل قابل استفاده نیست. اصولا توباکس فلزات کوچکتر از 5 در 5 سانت رو اگر نتونه بخوبی سنس بکنه در عمل و روی خاک خیلی بهتر جواب میده. وگرنه مرتبا بوق خواهد زد و جز دکوری در گوشه منزل کارایی مناسبی نخواهد داشت!
8- یکسره کردن یکی از دو دیود 4 یا 5 و کم کردن یا حذف مقاومت 9 به اندکی حساسیت در میتر در هنگام کاوش منجر میشه. اگر حساسیت میتر شما در حد 0 تا 50 میکرو آمپر نباشه میتونین از این تغییرات برای حساسیت بیشتر در میتر استفاده کنین.
9- کم کردن مقاومت 39 از 220 اهم مثلا به 100 اهم هم بارها عرض کردیم میتونه گزینه ساده ای جهت تقویت صدا در بلندگو باشه.