هاروارد عزیز سوالات خوب و مهمی مطرح کردین!
بین مدارات پالسی موجود دلتاپالس مدار خوبیه اما هم ساختش مشکله و هم مشکلات ریزی داره. پالسی ساشو هم اگر بتونیم مدار درستش رو در بیاریم فقط از نظر قدرت خوبه. از نظر ثبات هم که بی آر ان خوبه. از نظر تفکیک بنظر من فقط روی چنس میشه حساب کرد. قویترین فلزیاب قابل ساخت هم که همچنان بی تردید توباکس ساشو هست!
اما اینکه چرا ثبات تمام فلزیاب های دنیا رابطه عکس با بردش داره مساله مهمیه. ببینید وقتی فلزیابی قدرتش بیشتر میشه و مثلا میتونه یک سکه رو از فاصله بیشتری بزنه این به معنی حساسیت بیشتر هم هست! حساسیت بیشتر هم یعنی کم کم به عوامل غیر فلزی هم واکنش نشون میده. حتی به یک سنگ معمولی! پس هیچ فلزیابی رو عملا از حدی بیشتر نمیشه تقویت کرد. با افزایش ولتاژ و گذاشتن قطعات قدرتی براحتی قدرت بالا میره ولی دیگه به درد نمیخوره. فلزیاب اصولا بر اساس میدان مغناطیسی کار میکنه و نکته مهم همینه که فلز تنها چیزی نیست که میتونه در این میدان تغییر ایجاد کنه! سایر اجسام هم در حد کمتری تاثیر میذارن. البته بخشی از بی ثباتی مربوط به کیفیت ساخت مدار و قطعاتش هست که هر چقدر هم مدار پر قطعه تر باشه احتمال بی ثبات بودنش از این نظر بیشتر هم میشه! مگر اینکه از قطعات مرغوب استفاده بشه یا مدار دیجیتال باشه که ثبات مدارت دیجیتال معمولا بهتره.
در مورد سکه هم سوال جالبی کردین! تا جاییکه من شنیدم نهایت 60 سانت برای سکه قابل دستیابی بوده. البته سکه هم داریم تا سکه! بهترین لوپ هم برای سکه یابی با قطر حدود 40 سانت هست. سنس سکه از 1 متری تا جاییکه من میدونم با هیچ فلزیابی امکانپذیر نیست و اگر چنین چیزی باشه مطمئنا از تکنولوژی متعارف استفاده نمیکنه. لورنز دیپ مکس 6 که پیشرفته ترین پالسی دنیاست هم تا جاییکه میدونم سکه رو در همین رنج 50-60 سانت نهایتش بتونه بزنه.