در خصوص فرکانس دفینه هم عرض کنم هر وقت کسی در جایی دید که دفینه ای وجود داشته و با فرکانسهای ثابت و همین فرکانسهای آزاد که دوستان زحمتشو کشیدن ؛ نتونست دفینه مورد نظر رو سنس کنه اونوقت شما میتونین بگین فرکانس دفینه فرق داره! ولی وقتی ده ها مورد کاوش موفق و همین طور نقاط ثبت شده توسط میراث بوسیله همین فرکانسها بدرستی سنس شدن و مشخصات دفینه هم درست جواب داده پس بحث تفاوت فرکانس دفینه بی معنیه! بحث الان فقط سر این هست که ما فرکانسهایی رو داشته باشیم که بغیر هدف مورد نظر به چیزهای دیگه و عوامل خطا کمتر واکنش نشون بده که خوشبختانه به لطف همه عزیزان زحمتکش و پیشرو در امر اپراتوری ردیاب ؛ این مهم تا حد خوبی محقق شده. با این حال باز هم عرض میکنم ؛ اگر شما جایی تشریف میبرین و به خطا برخورد میکنین به این معنیه که دفینه ای در اون حوالی نبوده! اگر باشه که دیگه ردیاب عامل خطا رو نمیگیره! بحث مکان مناسب و مستعد یک بحث کلیدیه. من مطمئن هستم حتی اگر فرکانس بدون خطا هم وجود داشت که بغیر دفینه چیز دیگری رو نمیزد ؛ اونوقت بعضی دوستان شاکی میشدن که چرا ما هر جا کاوش میکنیم هیچی سنس نمیشه! خب چیزی نباشه طبیعتا سنس هم نباید بشه این دیگه به دستگاه ربطی نداره!
متاسفانه من دیدم همین بحث فرکانس دفینه یا دستگاهی که فقط دفینه رو بزنه دستاویزی برای بعضی از فروشندگان شده که ادعا میکنن دستگاهشون فقط دفینه میزنه و فلز جدید رو نمیزنه! این رو قویا عرض کنم ما همچین چیزی نداریم! دستگاهی در دنیا وجود نداره که فقط دفینه بزنه و هیچ چیز دیگری رو سنس نکنه! مواظب باشین با این ادعاها جیب شما رو خالی نکنن. در بحث ردیابی هم ما مطلقا ردیابی نداریم که فلز جدید رو سنس نکنه و قدیم رو سنس بکنه! این هم باز ادعای فروشندگان کلاهبردار هست که اگر شما ازشون مدرکی بخواین بهیچ وجه نمیتونن حرفشونو ثابت کنن جز این واقعیت که ردیابشون بدلیل مشکل فرکانسی یا اشکال در طراحی حتی برای سنس فلز جدید هم مشکل داره چه برسه به فلز قدیم! وانگهی کدوم فروشنده میتونه ادعا کنه که دستگاهش رو روی دفینه های مختلف تست کرده یا به اصطلاح تنظیم کرده؟! حتی اگر چنین چیزی میتونست وجود داشته باشه مگر شرایط فلز قدیم و دفینه های مختلف اصلا از یک پارامتر ثابتی پیروی میکنه که بشه بر اساسش تنظیم خاصی در دستگاه انجام داد؟ من همینجا قاطعانه عرض میکنم ؛ تنها فاکتوری که واقعا بصورت همیشگی در ردیابی میتونیم روش حساب کنیم جنس هدف هست! بر همین اساس فرکانس مولکولی هدف در این ردیاب مورد استفاده قرار گرفته. فرکانسهای یونی یا فرکانسهایی که به دما یا مغناطیس هدف وابستگی داشته باشن خیلی مشخصه که قابل حساب و کتاب دقیقی نیستن و گر چه میتونن جواب بدن اما بمراتب خطای بیشتری دارن.
اصولا هم شما حتی از هیچ فلزیابی نمیتونین توقع داشته باشین که فقط به فلز واکنش نشون بده! اگر کسی ادعا میکنه فلزیابی دیده که واقعا به جز فلز به هیچ چیز دیگری واکنش نداره و در واقع خطای فلزیابیش صفر هست ؛ من خوشحال میشم معرفی کنه! حالا دیگه ردیاب که قابلیت اصلیش شعاع زنی در یک منطقه وسیع هست و کاری رو داره انجام میده که از فلزیاب ساخته نیست ؛ شما چه توقعی دارین که خطاش حتی از فلزیاب که فقط نقطه زن هست کمتر باشه؟! مورد اصلی اکثر ردیابها ناتوانی در تعیین نقطه دقیق هدف بود که به یاری خدا به شکل واقعا خوبی در این ردیاب برطرف شده و ما مشکل نقطه زنی نداریم! پس این دستگاه بعنوان یک ردیاب بیش از اون چیزی که از ردیابهای معمولی انتظار میره به اپراتور توانایی کاوش رو میده و با توجه به امکانات و تنظیمات مختلف ؛ در صورتیکه اپراتور واقعا کسب تجربه کرده باشه و از حوصله و دقت خوبی برخوردار باشه ؛ حتی این شانس وجود داره که بدون کمک گرفتن از هیچ دستگاه دیگری بشه موفق شد! کما اینکه چندین سابقه در این مورد در همین مدت اندک وجود داشته.
پس بحث ناکارامدی و یا اتهام سودجویی که هر از گاهی بعضی افراد مغرض مطرح میکنن بر اساس شواهد و مستندات منتفی هست و امیدوارم مرتب مجبور نشیم به این عزیزان این مسائل رو متذکر بشیم!