انجمن تخصصی فلزیاب و ردیاب
تاریخ : دوشنبه 5 آذر1403 - 6:15pm

پاسخ به موضوع  [ 4944 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 165 , 166 , 167 , 168 , 169 , 170 , 171 ... 495  بعدی
 فلزیاب تفکیک دار Chance 
نویسنده پیغام
مدیر کل
مدیر کل

حمید جان نکته مهمی نبود فقط یک دیودی هست که بنده به ایشون بصورت محرمانه عرض کردم تا برد دستگاهشون 3 برابر بشه!!! :D آخه دوست عزیز شما که چند بار سوال میکنین یعنی تصور میکنین مساله خاصی که تاثیر گذار باشه رو بنده عمومی نمیگم و خصوصی به ایشون گفتم؟! ایشون باطریهاشون از نوع پلیمری بود که بدلیل داشتن مدار محافظ داخلی این باطریها کلا با خازنهای ظرفیت بالا مشکل دارن و مدار موقع روشن شدن به مشکل میخوره. بنابراین پیشنهاد دادم ایشون در مسیر سیم مثبت باطری از یک دیود 1N5819 بصورت سری استفاده کنن تا حالت اتصال کوتاه بواسطه جریان یورشی اولیه برطرف بشه و مدار بدون مشکل روشن بشه. البته این کار حدود 0.4 ولت از ولتاژ ورودی مدار کم میکنه و میتونه قدرت فلزیاب رو اندکی کاهش بده. به همین دلیل اتفاقا در مورد این مدار بنده توصیه نکردم از باطری پلیمری استفاده بشه. بلکه عرض من همیشه روی باطری لیتیوم معمولی بود که مدار محافظ داخلی ندارن.

چهارشنبه 30 بهمن1392 - 6:07pm
کاربر فعال
کاربر فعال

حمید نوشته است:
حمید جان نکته مهمی نبود فقط یک دیودی هست که بنده به ایشون بصورت محرمانه عرض کردم تا برد دستگاهشون 3 برابر بشه!!! :D آخه دوست عزیز شما که چند بار سوال میکنین یعنی تصور میکنین مساله خاصی که تاثیر گذار باشه رو بنده عمومی نمیگم و خصوصی به ایشون گفتم؟! ایشون باطریهاشون از نوع پلیمری بود که بدلیل داشتن مدار محافظ داخلی این باطریها کلا با خازنهای ظرفیت بالا مشکل دارن و مدار موقع روشن شدن به مشکل میخوره. بنابراین پیشنهاد دادم ایشون در مسیر سیم مثبت باطری از یک دیود 1N5819 بصورت سری استفاده کنن تا حالت اتصال کوتاه بواسطه جریان یورشی اولیه برطرف بشه و مدار بدون مشکل روشن بشه. البته این کار حدود 0.4 ولت از ولتاژ ورودی مدار کم میکنه و میتونه قدرت فلزیاب رو اندکی کاهش بده. به همین دلیل اتفاقا در مورد این مدار بنده توصیه نکردم از باطری پلیمری استفاده بشه. بلکه عرض من همیشه روی باطری لیتیوم معمولی بود که مدار محافظ داخلی ندارن.

حمید جان خیلی ممنون از توضیحتون ^:)^ و دلیل اینکه من اصرار داشتم این مطلب رو بدونم اینه که من هم از باطری پلیمری استفاده کردم :D
ولی خودمونیم حمید جان بعضی وقتها تکه های باحالی میایی :-BD برای جمله اول 10 دقیقه ای خندیدم :D
بازم ممنون ^:)^

چهارشنبه 30 بهمن1392 - 6:18pm
مدیر کل
مدیر کل

خواهش میکنم حمید جان. :D
خب بنده هم از این باطریها دارم و قبلا این مساله رو بارها دیدم که اتفاق میفته. حالا اگر شما هم موقع روشن شدن دستگاه مشکل دارین و باید چند بار کلید رو روشن خاموش کنین تا مدار درست روشن بشه ؛ باید از همین دیود به صورت سری در مسیر خط مثبت استفاده کنین. جهت خط دار یا کاتد رو باید به مثبت مدار وصل کنین و طرف دیگه رو به مثبت باطری. ولی اگر مشکلی در روشن شدن مدار وجود نداره نیازی به این کار نیست.

چهارشنبه 30 بهمن1392 - 6:30pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

سلام
مهدی جان مقدار مقاومت لوپ یا همان اهم لوپت بالاست و باید زیر 1.5 باشد

به امید سوسوی زرد

چهارشنبه 30 بهمن1392 - 7:57pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

دوستان آقا حمید تا حالا 100 دفعه فرمودند باید مقاومت لوپ زیر 1 اهم باشه وحدود 0.6 حالت بهینه است، بنده هم به عنوان دفعه 101 ام تکرار می کنم.

چهارشنبه 30 بهمن1392 - 8:02pm
مدیر کل
مدیر کل

بله مقاومت لوپ بین 0.5 تا 1 اهم باشه بهتر جواب میده! در واقع بنده محاسبات مقاومتها رو هم بر اساس لوپ 400 میکروهانری و حداکثر 1 اهم انجام دادم و مقاومت سر لوپ رو هم 680 اهم فرض کردم. البته با لوپ 1.5 اهمی هم که تست کردم کاهش قدرت چندان محسوس نبوده و تفکیک هم درست عمل میکرد! اما با لوپ بالای 2 اهم قطعا افت کارایی محسوسی باید ایجاد بشه. ضمن اینکه بارها اشاره کردیم کابل لوپ بسیار مهم هست و گارد هم اگر قرار باشه از 35 بالاتر بره دیگه تفکیک جالبی هم نخواهیم داشت.

چهارشنبه 30 بهمن1392 - 8:31pm
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

سلام حمید خان
دو سر قسمتی که به لوپ وصل میشه روی برد مدار باید چه جریان و ولتاژی داشته باشه؟

به امید سوسوی زرد

پنج شنبه 30 بهمن1392 - 12:49am
مدیر کل
مدیر کل

سوال شما خیلی واضح نیست! در مورد ولتاژ بستگی داره شما بخواین با چی اندازه گیری کنین؟ اگر با ولتمتر معمولی اندازه بگیرین که اصلا کار درستی نیست چون موج خروجی بصورت پالس های کوتاه و فاصله دار و نه خیلی منظم هست که هر ولتمتری ممکنه یک عددی رو نشون بده! ولی اگر بتونین با اسیلوسکوپ اندازه بگیرین پالسهایی با دامنه حدود 200 ولت رو خواهید داشت.
در مورد جریان هم دقیقا همین بحث وجود داره و البته حتما میدونید که برای اندازه گیری جریان باید امپر متر با قطعه مورد نظر که در اینجا لوپ هست سری بشه. ولی همون بحث ولتاژ در مورد جریان هم صدق میکنه و با آمپرمتر عدد درستی نمیشه دید. برای دیدن جریان عبوری از لوپ هم باید از اسیلوسکوپ استفاده کرد و یک مقاومت 0.1 اهم با لوپ سری کنید و بعد دو سر پراب اسیلوسکوپ رو به دو سر اون مقاومت متصل کنین. چیزی که روی اسیلوسکوپ خواهید داشت در واقع نمودار جریان عبوری از لوپ هست که به مقیاس تقسیم بر 10 نمایش داده میشه. برای این مدار حداکثر جریان عبوری از لوپ 400 میکرو هانری و 1 اهم در لحظات پالس حدود 2.5 آمپر هست.

پنج شنبه 30 بهمن1392 - 12:56am
کاربر حرفه ای
کاربر حرفه ای

ممنون حمید خان
به نظر شما چطور میشه تشخیص داد که مدار تا دو سر لوپ به درستی کار میکنه؟
و چطور میشه فهمید آی سی 5 و 6 خراب هستند یا نه؟

به امید سوسوی زرد

پنج شنبه 30 بهمن1392 - 1:03am
مدیر کل
مدیر کل

خواهش میکنم.
بنظر من با مولتی متر اصلا نمیشه هیچ کدوم این قسمتها رو بررسی کرد! اینکار فقط با اسیلوسکوپ امکانپذیره. بهرحال اگر پالسهای خروجی روی لوپ وجود داشته باشن ماسفت Q3 اندکی گرم میکنه.
آیسیهای 5 و 6 هم به اون شکل قابل تست نیستن مگر اینکه خروجی هر کدوم با اسیلوسکوپ دیده بشه. با این حال شما دیود های 7 و 8 و 9 رو هم چک کنین. این دیود ها در صورت اشتباه قبلی در مدار احتمال سوختن دارن. اگر دیود 7 یا 8 سالم نباشن احتمال سوختن آیسی 5 هست و اگر دیود 9 سوخته باشه یا وصل نباشه احتمال سوختن آیسی 6 هست.

پنج شنبه 30 بهمن1392 - 1:10am
نمایش پست ها از آخر به اول:  مرتب سازی بر اساس  
پاسخ به موضوع   [ 4944 پست ]  برو به صفحه قبلی  1 ... 165 , 166 , 167 , 168 , 169 , 170 , 171 ... 495  بعدی

چه کسی آنلاین است؟

کاربران حاضر در این انجمن: Dma و 478 مهمان

در این انجمن نمی توانید موضوع جدید ارسال کنید
در این انجمن نمی توانید به موضوعات پاسخ دهید
در این انجمن نمی توانید پست خود را ویرایش کنید
در این انجمن نمی توانید پست های خود را حذف کنید
در این انجمن نمی توانید پیوست ارسال کنید

انجمن و سایت تخصصی فلزیاب و ردیاب با حضور اساتید مجرب - طراحی و ساخت و خرید و فروش مدارات الکترونیک و کیت و نقشه مدار دستگاههای پر قدرت فلز یاب و رد یاب با قیمت مناسب - دستگاه گنج یاب و دفینه یاب و گنجیاب جهت جستجوی طلا - بهترین و قویترین طلایاب و سیستم تصویری و فلزیاب پالسی و توباکس - آموزش اپراتوری ردیاب - best site / forum for metal detector (PI, VLF, Two Box, ...) , lrl , felezyab , felez yab systems to find treasure